Трпе и Трпана разговараат: - Драга, знам дека не ти се иди во театар во стар фустан. - Баш убаво што се сети на тоа, драги. - Да, затоа зедов само една карта.
Разговараат две спонзоруши: - Му иде роденденот на дечко ми, што да му земам? - Како што? Земи му го џипот ------------------------------------------------------------------- Оди дечкото кај девојката да ја бара за жена. Татко му го избркува, а овој на излегување му вика: -Ако, ако за нешто помалку од 9 месеци ќе ме молите да ја земам ------------------------------------------------------------------------------------ Статистичката кажува дека ако е добар дечкото, тогаш не е битна бојата на неговото BMW ------------------------------------------------------------------------------- И машко треба да се послуша понекогаш... на пример ако добро пее
Таткото го прашува синот: Како ти помина испитот сине? -Свето! Како тоа свето? Епа така: Професорот ме прашува прашање а јас се крстам! - И ? И јас одговорам а професорот се крсти!
Некој рибар фатил златен кит и овој му вика :" Пушти ме ке ти исполнам 3 желби." А рибаров : "АААА заеби те носам јас тебе во златара
На првата брачна ноќ, младоженецо и вика на невестата: - Жено, од това шо го видех таа вечер, мисла оти јас не сам ти прв! А она му одговара: - Мажу, а јас това шо го видех таа вечер, мисла оти нема ни да си ми последен.
Силувале баба и на суд ја прашуваат: - Бабо, што ви беше најтешко? - Кога ми ги кренаа нозете и земјата од опинците се у очи ми влезе.
Еден човек си оди на дома и му текнува оти на шчерка му и е роденден. Врашча се назад фоф продавницата за играчки и го пита продаваче: - Колку ви е таа Барбика на излого? - На која мислите? Барби оди на банање е 199 денара. Барби оди на вечера е 239 денара. Барби оди на фитнес е 299 денара. Барби оди на јавање е 399 денара. А, разведена Барби е 2599 денара. - А, зашо разведена Барби е толку скапа? - Епа, оти сос неа одат колата на Кен, кашчата на Кен, кучето на Кен, коне на Кен и јахтата на Кен.
Возрасен маж се додворува на млада девојка. Девојката: - Стар си, целата коса ти е бела. - И на Шар Планина врвовите се бели, ама долу е пролет..
Рзговараат маж и жена и жената вели-Подобро за ѓаволот да се омажев него ли за тебе а Тој -Не може со закон е забрането брак помеѓу роднини
Се шетаат Мујо и Хасо и разговараат: - Брат која ти е омилена пејачка? - Дара Бубамара! - Ја те прашав пејачка, не инсект!
Ѕвони свекрвата на снаата . Ало снао.. како е син ми? Па ..он пие,оди по жени , се коцка и кога се враќа, ме тепа. ОООООО... фала ти боже.. јас мислев бил болен!
Жената му се дере на мажот: -Абе стоко, пијаницо низаедна, знаеш ли колку народ умре од пиење а? Не лажи ма на гробишта на спомениците убаво си пишува.... ,,од фамилијата, од роднините, од сопругата“ нигде не пишува од ракија. xD
Пријателот му се фали на Цветко: - Станав шеф, имам 12 луѓе под мене! - Ма тоа не е ништо, јас имам 10.000 луѓе под мене! - Ууу, па што работиш ти? - Косам трева на гробишта!