Во германија отишле Македонци и му викаат на германец: -Сликајтене! -Was(што на германски)? -Да да нас
Двајца директори разговараат: - Како се покажа твојата секретарка? - Ја избркав. - Зошто? Беше многу убава. - Еден ден влегувам во канцеларијата а таа ме пречекува со зборовите: „Имам изненадување за вас“ – и излезе. По некое време се појавија сите вработени од мојата компанија со цвеќиња, бонбони, коњаци… Скандираа: „Среќен роденден господине директоре“… - Што има лошо во тоа? - Па јас веќе се соблеков
Го прашува Мали Џокица татко му: Тато што е разликата помеѓу фиктивно и фактички? Татко му се мислел, се мислел како да му објасни и си рекол преку пример најдобро ќе разбере. Ги викнал жената и ќерката и ги прашал: Жено би одела ли ти со друг за 200 евра? Жената: Не, нема шанси. Мажот: А за 500 евра? Жената: Епа за 500 може. Ја прашал и ќерката и таа одговорила исто. И му рекол на Мали Џокица: Слушај сине, фиктивно ние имаме 1000 евра дома, а фактички две ку*ви
- Келнер, ве молам сменете ми го јадењето! - Зошто, што му фали? - Пред 10 минути го сликав и го ставив на фејсбук и уште немам ниеден лајк. Трпе и Цветко шетаат во парк. Одеднаш здогледале сам човек кој зборувал. - Со кого разговара оној човек? - Сам со себе. - Па зошто тогаш толку вика? - Не слуша, наглув е.
Си оди дома некој пијан човек, кога се слуша силен звук. Тогаш жената му вели -Падна? -не јас, палтото -зошто толку гласно? -епа и јас бев во палтото
Отишле двајца македонци во Германија и му викаат на eден германец: - Може да не сликате? -Was?? Да,да нас.
Октопод на македонски начин Состојки: 1 мало прасе (до 15 кг) 1 октопод (до 2 кг) Компир (до 2 кг) Подготовка: Додека прасето се врти на раженот, октоподот се готви со компирот и многу вода. Се посолува по вкус. Кога октоподот е готов, а прасето испечено, се вади компирот, водата се цеди а октоподот им се фрла на мачките и на кучињата за да не ви досадуваат додека го јадете прасето. Прасето се сервира со ладно пиво.
Првата жена во вселената: - "Хјустон, имаме проблем." - Каков проблем? - "Ништо, сеедно" - Што е? - "Ништо" - Кажи ми! - "Ти си знаеш.."
Тој: Колку години имаш? Таа: Жена никогаш не се прашува за години. Тој: Добро тогаш колку кила имаш? Таа: 33 години полнам во март
Отишол Цветко во полициска станица целиот истепан со модрици, и го прашуваат: - Кој те истепа така бе? - Жена ми - А зошто? - Па ме праша што има на телевизија, а јас и реков дека има прашина.
Што се слуша кога се затвора врата од Mercedes? -ПОЛЕКА БЕ, ОВА НЕ Е ЈУГО!!! Шо учиш? - Гимназија - Ае, шо ќе работиш со тоа бе? - Гимнастичар ќе бидам ... Трпе купува Audi кола. Жена му Трпана му вика: - Трпе колата е половина моја, сакам и јас да се научам да возам. Трпе: - Точно Трпано, колата е стварно половина твоја, ама заборавиле на твојата страна да стават волан.
Во амбуланта.. Докторот: - Сестро, дај резултатите! Сестрата: - Милан - Барселона 1:1, Шалке - Челзи 0:3, Реал - Јувентус 2:1...
Мајката го прашува детето: - Сине, да не се дрогираш? - Делумно. - Како тоа делумно? - Во едната рака да, во другата не.