Влага доктор во лудница, гледа како сите пациенти скокаат по кревети по земја, само еден седи. Ги прашува шо праите бре? играме пуканки а ти бре што си седнал јас сум се залепил на тенџерето.
An aged Soviet citizen goes into a government office to fill out relocation forms. Where were you born? Saint Petersburg Where did you go to college? Petrograd. Where do you live now? Leningrad Where do you want to live? Saint Petersburg *********************************************************** Elderly Man: “Father, during the war I allowed a Jewish refugee to live in my attic.” Priest: “I do not see anything wrong with that. You helped a poor soul survive the war.” Elderly Man: “I collected rent from him for every month that he stayed.” Priest: “That’s not a good thing you did, but it was for a good cause. You helped him survive.” Elderly Man: “Should I tell him the war is over?” ************************************************************** What was Camelot famous for? - It’s knight life. **************************************************************** How did Vikings communicate at sea? - By Norse code.
Две плавуши разговараат: - Што сакаш син ти да биде кога ќе порасне? - Директор! - Зошто директор? - Да се расфрла со пари, нормално. А ти? - Ја сакам да биде фудбалер. - Зошто баш фудбалер? - Кога ќе промаши гол сите да викаат: Да ти ебам мајката! Да ти ебам мајката!
Чест гостин -Ја познавате оваа убавица? -Да, таа е светска ѕвезда. -Често доаѓа во вашиот хотел? -Да, секој меден месец. Јајце Една кокошка снела јајце тешко 5 kg. Кај неа дошол репортер од локалната телевизија: -Како се случи тоа? -Тајна... -Какви се вашите планови за иднина? -Да снесам јајце тешко 6 kg. Потоа репортерот го прашува петелот: -Како се случи тоа? -Тајна. -Какви се вашите планови за иднина? -Да му ја скршам главата на нојот!