Кога починал Мајкл Џексон, веста брзо се проширила. Некој отишол во кафана во Куманово, и уште на влезот викнал: - Слушнавте ли кој умрел? Сите рекле: "Не!" - Па, Мајкл Џексон умрел! Перо вознемирен станал од столчето, и со треперлив глас рекол: -А Аца Лукас добар ли е????
Гоце Делчев, Крали Марко и Итар Пејо некако се нашле денес во модерна Македонија. Се договориле секој да ја разгледа самостојно и потоа да се сретнат и да споделат мислења за она што ќе го видат На крајот на денот се собрале и почнале да ги споделат своите искуства. Гоце Делчов рекол: – Не ми се допадна! Ништо од она за што се борев, не постои! Крали Марко рекол: – Не ми се допадна! Ретко кој пие вино, а и веќе не се управува како порано – еден човек со цврста рака. Сега се 123, сите се нежни и дремат по цел ден… Конечно и Итар Пејо рекол тажно: – И мене воопшто не ми се допадна! Толку измамници, лицемери и лажговци има што јас изгледам како најчесниот човек каде и да одам.
Цветко влегува во продавница и бара 100 грама салама. Продавачката сечи, мери и го прашува дали можи 115 грама. - Не, реков 100 грама! Продавачката скусува и пак мери. - А може ли 105 грама? - Не, реков 100 грама! Продавачката повторно скусува малку и мери. - Можи 97 грама? - Не бре жено! Реков 100 грама и точка! Продавачката веќе подизнервирана му вели: - Ај фати ме за цицка! - Зошто? - Така ми е убаво кога некој ме ебава!
Трпе и Трпана имале секс долго време. Трпе целиот задишан и испотен подзапрел малку, а Трпана му вели: – Ах мил мој, многу се измори… Камо да имаше сега некој да те замени.
Hvalio se Amerikanac Bosancu kako ima ranč kojeg ne može za tri dana autom obići, a Bosanac će njemu: – Im'o sam i ja taki auto pa sam ga prod'o.
Рецепт на денот: Јајца на студентски начин: Го отвораш фрижидерот, си ги чешаш јајцата, го затвараш фрижидерот.
Мажот и се дере на жена му: НЕ МОЖАМ ПОВЕЌЕ!!! ЌЕ ТЕ ОСТАВАМ!!!!!! Жена му на тоа ладнокрвно му одговара: Не не... Вдовица ме зеде, вдовица ќе ме оставиш!
Некоја загрепчанка се одала за кумановца. За време на свадбу, кумановац се направија г`з пијан па навечер дошло ред на жену да ву посвети време у кревет, ама никако да ву гу погоди. Загрепчанка видела дека не иде, па му вика: - СТРАГА, СТРАГА !!! (демек од позади да проба). А кумановац вика: - Не га стра мори, не му е Д`Н !!!