Владата на Република Северна Македонија го објави предлогот на француското претседателство

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Bratot, 1 јули 2022.

?

Дали го поддржувате францускиот предлог?

1. Да

8 глас(а)
    3,7%
  2. Не

166 глас(а)
    76,9%
  3. Не ме интересира

12 глас(а)
    5,6%
  4. Не сум информиран/а за што точно се работи

30 глас(а)
    13,9%
  1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.920
    Допаѓања:
    123.164
    Сериозно веруваш во ова? Зашто тогаш има партиски претставници? Сериозно мислите дека ВМРО (а ако беше обратно СДСМ) се за Македонија? Зар уште верувате на било која партија??

На elenaa0805, ivon.93, Серотин и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Не постои партија што ни нанела поголемо зло, почнувајќи од приватизацијата, па сега до последниве 5 години што нѐ доведоа до просјачки стап, од СДСМ, па вие продавајте вакви прикаски за мали деца до утре сабајле.

На Fraxinus, Konfetka, Ева33 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.920
    Допаѓања:
    123.164
    А гледам ВМРО кога беше цветаа ружи. А бре не бива од нас држава. НЕ БИВА. Крај. Политичарите си шуросуваат, си тераат заеднички бизниси а народ ќе се кошка, ќе се дели на овие и оние. Го заболе и Мицко и Таче за нас. Само фотеља гледаат.
    @Feminka22 ај олади малку. ВМРО амнестираше оние што ги мачеа Мавровските работници. ВМРО коалицираше со ДУИ.. Така да не ми ги брани мајке ти.

На sj *O*, deskarada, Mikha4 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.954
    Допаѓања:
    2.196
    Dobro. Sto vladava tvrdoglavona vlada ne go usvoija.
    Ok e Sto se dozvoli da se vodi debata od site potici partii.
    Tamu treba da se vodi Sto treba da se koregira.
    Jas mislam vo pregovacaata ramka pred vmetnuvanje na bugarija tuk a NEMA da popustat Nie da barame pred vmetnuvanje na Bugarite Nie da barame za da e zastitime potpis od site 27 zemji clenki deka so otvaranjeto na poglavjeto bugarija nitu bilo koja duga zemj clenka ili aspirant vo EU NEMA da ni go spirit nasio jazik I pravo na samoopreduluvanje Kako sekoj narod vo o.nacii.mislam deka so ova ke bideme zastiteni.b

5. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Што е до мене Апасиев би го ставила, да им гази на жуљ на сите.

Не велам дека цветаа ружи во нивно време, ама дека беше подобро од ова сега или кое било друго време за време на комуњарите - да.

https://mobile.twitter.com/box_kiki...^1544313308571901954|twgr^|twcon^s1_&ref_url=

Пак се вративме на темава. :rofl:
    Што убаво им го плесна - Во ЕУ е океј сам да бираш дали си машко или женско, ама не е океј да си Македонец.

На IRBBB, Fraxinus, Ева33 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.800
    Допаѓања:
    25.957
    Првиот дел од текстов ти е многу нелогично напишан бидејќи велиш дека некој вас ве етикетира како вмровци, бугари и партиски ве обележува, за три реченици после тоа да велиш дека сите што не се против предлогот се сдс(м) предавници, НВО, партиски послушници што се плашат да не ги избркаат од работа и уште што не. Не е ова истото против кое зборуваш првично? Етикетирање, партиско обојување?

Нејсе, мене повеќе ме интересира дали ако македонскиот народ кажал НЕ со неизлегување на референдумот, по истата логика, сега сите што не се излезени на протестите кажуваат НЕ за протестите и го прифаќаат предлогот? :D

7. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.425
    Допаѓања:
    40.896
    Зошто на темава немаш кажано еден збор против предлогот и СДС и коалиционите партнери кои го поддржуваат?

Зошто цело време пишуваш против луѓето што протестираат и оние што се против предлогот?

Го поддржуваш ли предлогот или против си?
    Кај си да кажеш НЕ?

Или и ти да не чекаш да ти кажат како да мислиш? :fubar:

На Fraxinus, Ева33, christinnn и 9 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.300
    Тие што ги водат протестите, утре во фотељи ќе седнат.
    Како и за било кои други протести досега.

На ivon.93 и daylight им се допаѓа ова.
  9. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.960
    Допаѓања:
    17.082
    Нека седнат де, ама и нека си ја бркаат работата поради која се избрани да седнат во тие фотељи.

На Tanjamm, sj *O*, Cka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    ја партии ко партии не бранам/поддржувам
    исто гомно ми се СИТЕ.
    сите ни` нанесоа штета, и пак ќе кажам, ПРАТЕНИЦИТЕ, ПОЛИТИЧАРИТЕ, итн се ОД НАРОДОТ ИСКОЧЕНИ.
    Они се ѓубриња пошо сме цел народ таков, и сите следни ќе се такви
    така шо не се крстете и чудете, така ги воспитале, како сите шо се веќе ѓубриња

На Tanjamm, sj *O* и Kumanovkaa им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.300
    Aha... ko ke si go vidam tilot.

На sj *O* и Anah им се допаѓа ова.
  12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.624
    Да.
    Затоа што се против францускиот предлог. Без разлика кој на која партија е член, Македонци сме. Ова е геноцид на македонскиот народ. Ќе не' збришат. Чекор по чекор оди тоа, а чекорите веќе се одамна почнати. Време е да се освестиме, не е ЕУ златна па да прифаќаме сешто за влез.
    Како што кажав, нема овде сдс, дпмне. Сега партии не ме интересираат, имаме поголем проблем од партиски поделби.

На Fraxinus, nextredstyle, orevokrsacka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Anah

Anah Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    1.385
    Не мислите дека малку касно палите? Коа сме на дното ви текна дека имате национална свест, ја коа го бојкотирав референдумот нигде ве немаше.
    Уствари може да ја погледнете темана за промена на името и све ќе ви биде јасно 97% беа ЗА.

На Ева33, Tanjamm, Аргентина * и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.487
    Јас ќе ти појаснам. Со тоа што секогаш кога излеземе на протест, а име било, а идентит, мнозинство не` етикетира ко партиски ботчиња што трчаат за една ќорава работа. Ако не пола, 1/3 излегува за Македонија и за доброто на народот.
    А, против протестот и луѓе кои излегле се само оние кои се плашат од оние "повисоко" да не изгубат место, а сите знаеме дека и вие сте против, ама пуста услуга:)

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.624
    Некои одамна викавме на кај иде работава, ама тие велеа дека сме параноични. Некои и сега велат.

На Fraxinus, VDT2906, Tanjamm и 8 други им се допаѓа ова.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.242
    Допаѓања:
    67.763
    Ве молам држете се до темата, која не е за лгбт. Има јасен наслов.
    И малку полека со пцуењето, сите, а посебно @Feminka22, не ја сведувајте темава на уличарско ниво, ќе следуваат банови.
    Благодарам.

На tessie, sj *O*, daylight и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.624
    Да се надополнам, немам време да редактирам, @nena2010 има некои и за добивање поени и позиции, не викам не, ама воглавно причина за излегувањево е да се каже НЕ на исполнување на барањата на источниот сосед, оти се претерани, оти премногу бараат и чепкаат каде што не треба. Не се согласуваме и не го дозволуваме францускиот предлог, а власта треба да работи на волја на народот, од него е на власт, а не за лични интереси.

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.425
    Допаѓања:
    40.896
    Толку е нашата моќ како обични граѓани. Одамна ние апелираме и кажуваме што се случува.

И за името беа над 70% против и го бојкотираа референдумот. И тие што излегоа, ги влечеа со уцени, закани дека ќе изгубат работно место. И пак не можеа ниту 10% Македонци да извадат.
    На крај знаеме што се случи, на криминален и недемократски начин ни го сменија. Нешто за кое треба да одговараат пред закон.

И на таа тема тогаш, како и на оваа сега има платеници од СДС да ги перат нивните криминали, да релативизираат и да не убедуваат со лаги дека договорот ќе ни донесе некое подобро утре.

Што можеме повеќе да направиме од нивно обезличување овде, дигање на нашиот глас и изразување на нашиот став, дали било на протест, социјални мрежи, форуми или пак бојкотирање?

Во една оваква ситуација каде што лично е нападнат идентитетот и јазикот на еден народ треба да истапи војската преку пуч, да ја контролира државата до распишување на следни избори, и потоа граѓаните преку демократски процес да изберат личност која ќе гарантира дека нема да потпише договор кој задира во нашиот идентитет и јазик.

Трета опција е претседателот на државата да превземе се во свои раце, да ја распушти владата и да ја превземе власта до стабилизирање и избори. Ама нашиот врховен командант е издајник кој работи за странски служби и нема проблем да поддржи еден оваков квинслишки предлог.

Како што гледаш, ниту една од овие опции не е баш остварлива.

И последно што останува е, народот да се радикализира и да гледаме насилни протести, борби по улици.
    А ние не сме такви како народ. Кротки сме, мирни. И секако, исплашени. Никој не би сакал да си го загрозува сопствениот живот.

На IRBBB, Fraxinus, Ева33 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.800
    Допаѓања:
    25.957
    Зошто кога и да те цитирам одбиваш да ми одговориш на тоа што сум го пишал, секогаш ја спинуваш ситуацијата? :D Ова е многу лоша особина кај еден човек.

Немам кажано ниту еден збор против предлогот затоа што како што кажав 4 пати претходно на оваа тема, јас сè уште не знам што е предлогот. Никој немаше конкретен одговор на тоа. Којзнае колку дена поминаа откако почна драмата и уште никој нема јасен и концизен одговор.

Цитирај ги мислењата за кои тврдиш дека пишувам против луѓето кои протестираат, па ќе ти одговорам конкретно за тие мислења, оти не е црни бело.

Не го поддржувам предлогот, а не сум ни против - не знам што е предлогот :D

„Или и ти чекаш да ти кажат како да мислиш“ - ова ти е стандарден одговор, уште еднаш докажуваш дека пишуваш нелогични работи. Обвинуваш за етикетирање а го правиш истото :)

Сега ќе ми одговориш мене на првичното прашање?

На malerozna и WildMk им се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.841
    Допаѓања:
    23.270
    Замисли детето ти се лути јер три дена по ред јаде едно исто јадење или сите другарчиња отишле на екскурзија, а оно не, а ти му кажуваш дека побитно е да сме горди Македонци и дека другарчињата се алчни.
    Јас немам против да се протестира за ова. Ама онака ми се плаче кога гледам дека за другите срања со багер не можеш од дома да ги извадиш, а за ова јуриш.