Владата на Република Северна Македонија го објави предлогот на француското претседателство

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Bratot, 1 јули 2022.

?

Дали го поддржувате францускиот предлог?

1. Да

8 глас(а)
    3,7%
  2. Не

166 глас(а)
    76,9%
  3. Не ме интересира

12 глас(а)
    5,6%
  4. Не сум информиран/а за што точно се работи

30 глас(а)
    13,9%
  1. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.330
    Допаѓања:
    19.738
    Немам бугарски не сум Бугарка, скраја да е дедо ми и прадедо ми во гроб ќе се превртуваат.

На Amellie13, BlackNight, Billy Idol и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.614
    Допаѓања:
    14.028
    Што се меша гордост на дедо, прадедо, со Гоце и знам што со сиромаштија и немање пари за дете за екскурзија? Прво за дедо и прадедо не знам дали биле горди, оти работеле од утро до мрак и тие не се криви ако денес јас немам пари за јадење. Кога сум видела судијка во пензија со шешир, опинци и правец да работи на нивата која си ја има на село, близу викендица, па што сме ние на форумот свилени? Ако немаш за струја, вода, храна, екскурзија де тебе е, не си се организирал навреме да работиш, да заработуваш. Да немаш стан да му купиш на детето ок, да разберам, ама екскурзија не е цело богатство. Тие што пушат толку даваат за цигари.

И не е работата да не си ги навредиш предците. Покојни се, ни гледаат, ни слушаат, туку децата ќе ги ставиш на отстрел и без држава.

На supergirlmb и Feminka22 им се допаѓа ова.
  3. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.504
    Не знам зошто мора да се застапуваат крајности. Едниве се патриоти, Македонија нудела можности, народот не сакал да работи, инаку секој може да си купи Мерцедес од келнерска плата. Не, Македонија не е високо развиена земја, не е ни Уганда, но сепак е многу потешко да се заработат пари за разлика од во други земји. Народот си оди со причина. Аман, секој што се преселил во странство го направивте непатриот.

Другиве па напредни, со верба во Европа, не ги интересира историја, мислат само на просперитет на земјата. Па ако сте толку рационални, направете една анализа што сѐ беше ветено на Македонија, а што доби. Вие слепо верувате во некоја Европска иднина која е многу малку веројатна и дали воопшто како држава С. Македонија. Од ваквите либерали Албанците ни се качија на глава, а не се далеку ни Бугарите, оти нели сите сме луѓе. (facepalm) Да, ама Албанците се луѓе со троа повеќе права.

Тотално без врска ми се и двете крајности, за мене е логично секој да си ја брани сопствената држава не поради тоа дали ќе се превртувале прадедовците, туку поради тоа што тоа е твое засолниште и никаде не си подобредојден од во своја земја, па била и најлошата. Протест ДА, зошто не гледам некоја друга мерка, па макар и била бесмислена.

На IRBBB, Amellie13, Mantub и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.840
    Допаѓања:
    23.258
    Пишуваат по фб кој не идел на протести, предавник е.
    И да сакав воопшто да идам, мил ми е животот, фала:*
    Вие слободно и децата водете ги, ако посведочат насилство или недајбоже настрадаат објаснете им дека прадедото така се борел и загинал за државата.

На staycalm, nena2010, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.396
    Допаѓања:
    90.513
    Не?Чудно те сретнав читајќи на таа тема ,добро може си се предомислила.
    Значи,муабетот е нема да ви примат во ЕУ џабе се надевате,останете кај што сте наредни 30 год.
    Кој просперитет ќе имаат децата и младинава тука ако Македонија остане изолирана надвор од ЕУ интеграции?
    Сфаќате дека немаат алтернатива,треба да живеат да работат.
    Или да скубнат уште сега во Еу или Сад патриотски ?!
    Таа европска иднина не е од што нас многу не сакаат туку е политичка, да се изолира влијнието на Русија,затоа ќе не примат,а ние оние патриоти кои останавме во државава и нашиве деца и младина што пишуваат на темава ни требаат пристап до Еу фондовите.
    Подобри можности,работа без партии,патишта,здравство,итн.
    И најважно помалку корупција.
    Без надзор од Еу ние можеме да се удавиме во оваа крајно партизирана држава во секоја пора, од образование,здравство,бизнис и култура.
    Ама нели лесно е од Америка да им кажеш на овие 20+ млади тука бранете ја државата ионака ќе тапкате во место изолирани.

Последна измена: 6 јули 2022
    На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.952
    Допаѓања:
    2.194
    Deneska jgo slusav gemanskiot minister I ni rece deka vo ramkite na Unijata nasite jazik e Makedonski I site dokumenti od angliski ke bidat na Makedonski.

Deneska ja slusnav ministerkata na bugarija rece deka konecno Kako Sto e predlogot od niv e definitiven.
    Partiive I narodot ne treba da gledast samo vlast tuku setiozno da razmislime kade I vo koj pravec ke se dvixime.

Koj I Kako ke ni ja sredi drzava pocnuvajki od partizacija odnosno procistuvanje na nekomprtetna administacija,izbiranje na sudii po partiska kniska.
    I drugoto prasanjemi e Kako ke go resat ponataka problemot so pasosite?
    Ova sledna vlada AKO go napravi so DVe race gi glasam.n

7. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.330
    Допаѓања:
    19.738
    Се пуштија браќава од другата страна со знамиња на голема Албанија и извикувајќи навреди кон Македонците...Прочитајте коментари од нив..." Племе каурско ќе ве е**ме сега како сакаме"...Татари...Ѓубриња Македонски... ако јадете вие ла*на додека сите не е**т од страна... Дај те права на сите вие кичма виткајте и у Европа ќе влеземе ко шо рече Зајче еднаш " Мало сутра".

На Amellie13, christinnn, Fraxinus и 4 други им се допаѓа ова.
  8. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.474
    Почнаа меѓуетничките шо беа најавени ?
    Шо сакаат тие сега, шо му смета ?
    Знаеме дека не не сакаат иако секакви привилеги имаат, држава ни зедоја т.е му ја дадовме, плата земаат без да одат на работа.
    И сега ќе одговара некој од нив, кај е сега министерот.
    Искрено ми е преку глава, преку глава од тие Косовари шо му е во крв само да земаат туѓо, од сите шо не шутираат како шо сакаат, Грците, па сеа Бугарите, цел свет ни се смее и не исмеава.
    На чело со неспосбните политичари кои се заслужни за сето ова и поголем дел од народот продаден шо само си ги гласа цело време истите.
    Јас не знам зошто никој не не сака т.е се сака да ни земи.
    Преку к*р ми е шо изиграваме некаква држава, а секој не игра како сака.

Последна измена: 6 јули 2022
    На Amellie13, butterfly6223, christinnn и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.418
    Допаѓања:
    22.665
    Добро, еве за минималецот сум утнала, ама со оглед на цените сега, не сум далеку од вистината.

Сакав на твојов коментар да се надоврзам, ама обратно цитирав.

10. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Претседателот Стево Пендаровски го одложил вчера најавеното интервју за ТВ21 во кое според најавата требало да одговори на аргументите на народот кој смета дека не треба да се прифати францускиот предлог.

Официјално Пендаровски и неговиот кабинет процениле дека може да има закана за неговата лична безбедност ако на патот до ТВ21 се сретне со демонстрантите кои протестираат во близина на Собранието каде се наоѓа и телевизијата.

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

11. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.418
    Допаѓања:
    22.665
    Ауу мил бил животот,мил...
    Ама на народот не е...
    Срамота, нели за народот работеа, а кога ќе се сплоти народот е тогаш е закана за нив.

12. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Што беше пукањето пред некоја минута? Огномет ли или што? Зошто?

13. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.418
    Допаѓања:
    22.665
    Огномет имаше од кај парк некаде...зошто не знам.

На _beautyy_ и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    FB_IMG_1657134500758.jpg

На Victorian и Tanjamm им се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.932
    Допаѓања:
    130.246
    Огномет во Центар.

На _beautyy_ и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.292
    Ќе ескалира побрзо од шо очекував.
    Како шо дојдоја така и ќе си одат, со насилство.
    Вистина е дека немаме избор, ама ова беше далеку полошото од двете зла.

На IRBBB, Ева33, Victorian и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.418
    Допаѓања:
    22.665
    Се плашам дека војната ќе се повтори.
    Многу страни си земаа замав.
    Можеби ќе се јави и некоја друга земја таму на другиот крај на светов, дека ние не сме луѓе уствари, не знам можеби марсовци .....
    Да не беше трагично ќе беше смешно.
    Само кога ќе пропаднеме, и кога ќе го збришат и последното нешто македонско, дали ќе признаат, згрешивме???

На Peanut Butter и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  18. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.932
    Допаѓања:
    130.246
  19. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.932
    Допаѓања:
    130.246
    Преминаа граници, а дали ќе одговараат...

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.774
    Допаѓања:
    41.785
    Каков театар :x
    Протестите навидум убаво почнаа, и покрај многуте нелогичности на истите според мене, но веќе секој си тера свои интереси.

Едни повикуваат на радикализација, потоа други ја предизвикале, што не негирам, сосема можно сценарио. Вечерва наводно обид за убиство на лидерот на опозицијата, а осомничениот силен поддржувач на опозициона партија, коалиционен партнер на дпмне на локалните избори. Многу случајности, воедно нелогичности. Интересно, односно тажно, е колку се зафркаваат со нас, та едните, та другите.

Протести за борба за власт, за опстанок на власт, за спасување на имоти, обработување за странски влијанија... секој со своите сопствени, себични амбиции. Може слободно да се смени дефиницијата за протест кај нас.

Многу манипулација, 11 приведени сношти, од нив две деца. Зарем паднавме до тоа ниво, малолетници да бидат насилни и да бидат уапсени на протест? Тоа е огромен пораз не само за политичарите сите овие изминати прокоцкани многу години, туку и за нас како народ, општество, држава.

И да си кажам, јас сум против овој конкретен предлог, но несомнено сум за ЕУ, затоа што тука каде што се наоѓаме, немаме алтернатива. Можам да кажам дека се согласувам со вечерашните зборови на Вучиќ, кои верувам дека предизвикаа огромно разочарување кај нашите огромни негови поддржувачи :D

На Glowy, Cosmi, Victorian и 2 други им се допаѓа ова.