Владата на Република Северна Македонија го објави предлогот на француското претседателство

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Bratot, 1 јули 2022.

?

Дали го поддржувате францускиот предлог?

1. Да

8 глас(а)
    3,7%
  2. Не

166 глас(а)
    76,9%
  3. Не ме интересира

12 глас(а)
    5,6%
  4. Не сум информиран/а за што точно се работи

30 глас(а)
    13,9%
  1. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Дечки партијата која владее 20 и повеќе години со државава, партијата која ги прави најголемите криминали во државава, партијата која со сила земаше територии, уценуваше, партијата која плачеше за права и соживот, на која ништо не и може никој, нема да ја даде власта без да пука. Тоа на секој македонец треба да му е јасно и треба да сме свесни дека има луѓе таму кои баш живот на ризик ставаат. Нормално дека некој гледа и политички поени да искористи и тоа е нормално, политика е к... ва. Ама овој пат јасно се гледа кој беше непријателот на македонците. Да ја цицаш државата во која живееш, да ги газиш луѓето, да седиш дома и земаш плата, па после да пребираш работно место. Епа кај го има тоа? Во ЕУ ли? Францускиот предлог беше капката која го прели трпението на македонецот

Последна измена: 6 јули 2022
    На Tanjamm и Цвет88 им се допаѓа ова.
  2. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    940
    Допаѓања:
    5.182
    Мајка и плакаа на државава :@
    Досега 100 пати можевме да се обединиме и никој ништо да не ни може, а не албанците сакале ова- изволте, грците сакале она- изволте. Абе нас не игра кој како сака, продадени души од прв до последен. Народов нека мизерува овие си играат wild wild west. Корумпирани сите до срж, ама ќе се фаќаме сега за тие шо имале бугарски пасоши. Тие не ја продадоа државава, туку вашите партиски ‘богови’ на кои им се клањате. Ќе се испоколиме меѓусебе милион луѓе, и толку дали се останати. Де прекрстете ја сега државава во Мала Албанија и нив остварете им го сонот и да продолжиме за овие со бугарски пасоши да јадеме бурек. МИЗЕРИЈА!

На Cupcakee31, Victorian, Peanut Butter и 7 други им се допаѓа ова.
  3. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.487
    Зарем паднавме до тоа ниво малолетници да ни ја бранат државата, да излегуваат на протести и да се борат против наоружена полиција? А, некои што имаат по 30 год.(зборам за мои познаници) си излегуваат по кафиња и си се шетаат без око да им трепне, па уште ко ќе ги прашам викаат "Што ме мене гајле за политика, што сакаат нека прават.". Многу малолетници имаат поголема национална свест од зрели луѓе.

На christinnn, Fraxinus, Victorian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.837
    Допаѓања:
    23.251
    Може тие 30 годишници неќат со бекатонка во глава да завршат на трауматологија на пример?
    Мислам стварно не ми е јасно како осудувате ако некој не сака да излезе на НАСИЛНИ протести кај што има мавање со бекатонки и пукање со пиштол.

На Glowy, Mantub, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    23.735
    Со насилство и такво дивјаштво ли се брани држава? Знаете ли колку луѓе во Скопје се осеќаат небезбедно?

Ова е хаос.

На daylight, cresa-jagoda, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  6. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.330
    Допаѓања:
    19.738
    Вакви немири имаше и во Грција, Србија, Франција..и никој не беше " згрозен" од тоа сите коментари беа " Браво вака се сака држава". Ама Македончето кога прави одма е прост, нецивилизиран, небањат...Затоа сме кај што сме.

На _beautyy_, Cka, Ева33 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Screenshot_2022-07-05-23-40-09-450_com.facebook.katana.jpg

На Fraxinus и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    23.735
    Абе што збориш... насилство никогаш не е во ред. Особено не кога убаво започна со мирен протест, се најавија уште мирни протести и вака заврши. Меѓусебе се тепаме буквално. Што од тие насилници се македонци кои се насилници во душа, што партиски потикнати/платени. На ништо не личи, не доликува. Како можете да се борите за државата и во исто време да оправдувате да ја правиме небезбедна?

Значи стварно простилк, глупоќа, дебили овие што се гаѓаат, драми прават, пукаат.

На daylight, Ahoy, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.837
    Допаѓања:
    23.251
    Ако продужи вака полициски час нешто ќе има или?
    Оти да, драги мои, да ве изненадам, намерата на полицискиот час е да те заштити во ризично време кога има немири, не да спречи вирус.

10. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.837
    Допаѓања:
    23.251
    И Украина тргна да си брани достоинство и територија со оружје и војници ама тогаш викавте неее, нека се предадат само да не им гинат луѓе.
    Јас мислам ќе му се качевте на Путин на таквото да можевте.
    А сега некако не викате дај да се предадеме место да тонеме а?

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  11. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.952
    Допаѓања:
    2.194
    Podrzivam protest I ganjanje so jajca I sl no nasilstvo vrz policija koj Sto raboti za Plata ne u red.
    Da za protest no ne da se odi u radikalizam.n

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Убаво ли беше насилството во 2001, јас многу убаво ја паметам војната, имаше и полициски час и страв и ужас. И тогаш некој бранеше нешто. Не оправдувам насилство воопшто ама некој само така знае, особено во држава кај што е сигурен дека нема да е казнет. Нека оди во Еу нека пука, нека вози 230 по улици, и ред др работи да не забегувам од темава па да видиме за каква Еу плачат.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.837
    Допаѓања:
    23.251
    Абе на кој му кажуваш.
    Лично имам чуено од луѓе дека пре би го пратиле синот во гроб како херој отколку да се пише Бугарин за пасош, барем ќе се гордееле. Онака морбидно ми дојде...

На daylight, cresa-jagoda, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.330
    Допаѓања:
    19.738
    Оди најди некој Французин и кажи му дека е прост, дебилен...Ако ја знаеш бар малку историјста на Француските кралеви им летала главата од народот, ако народот не бил задоволен. Затоа гледам Франција све заникаде, затуцани...Како викаат ако нејќе милом онда силом...Овие слатка им е фотељата и парите и газот ќе си го продадат, а не па државата.

На _beautyy_, Luciferka, Fraxinus и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.614
    Допаѓања:
    14.026
    Скопје одамна не го сметам за безбедно. Грозно место за да растеш дете.

16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    23.735
    Сте отишле вие скроз со паметот. :wasntme: Уште многу свесност кај луѓето треба за да не оправдуваме насилство во име на апстрактен поим како што е држава.

На daylight и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.614
    Допаѓања:
    14.026
    Македонија никогаш не нудела некои можности, сиромашна е, ама ако си вреден, едноставно не е можно да си без основна егзистенција. И точно е дека на голем дел не им се работи и сосема им е ок по 40 години возраст за прв пат во живот да најдеш работа(во европските земји ќе те сметаат за нетокму ако ова ти е ок) . За ова дебело ми се караа во друга тема, ок било така.

И јас сакам во Еу, ама сфаќам дека сме влезени во еден круг на договори, протоколи, уцени, и тоа крај нема да има. Ништо ново и ништо добро, за жал.

На _beautyy_, Billy Idol, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.800
    Допаѓања:
    25.957
    Ау какви неандерталци имало денес. И оној со пиштолот, а и овие другиве... У ж а с

На Konfetka, _beautyy_, Srckata28 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    Треба цело Скопје да се блокира.Без насилство, прво со мирно, цело Скопје со коли да е, тотален штрајк.
    Го поддржувам протестот, ама не поддржувам пукање, покушаи за убиство од ничија страна, мора да сме сложни и криво ми е што не сме..Ама трули сме у душите.Место да ја браниме државата, меѓусебе се колеме на секое поле.
    Затоа и Албанците и Грците, а сега и пробаа и Бугарите, да го добијат тоа што го сакаат.
    А јас сакав да идам денес, среќа што не отидов..
    Ама после пукањево не знам дали би ишла.Ова ќе прерасне у граѓанска војна

На _beautyy_, Ева33, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.957
    Допаѓања:
    17.076
    Кои други?