Владата на Република Северна Македонија го објави предлогот на француското претседателство

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Bratot, 1 јули 2022.

?

Дали го поддржувате францускиот предлог?

1. Да

8 глас(а)
    3,7%
  2. Не

166 глас(а)
    76,9%
  3. Не ме интересира

12 глас(а)
    5,6%
  4. Не сум информиран/а за што точно се работи

30 глас(а)
    13,9%
  1. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Со години се работеше на бришење на Македонија, ама за жал македонците додека не им зажеже под нозе се продаваа за работни места и молчеа за многу работи. Зошто бе да молчам за наместен оглас за одредена националност каде се прима некој без квалификации, а тој што ги има не може, зошто да молчам за тоа што за одредени националности закони не важат, епа не било се во парите. Како што пиша некој погоре многу е жално што сеуште не се сите свесни дека со прифаќање на ова баш како ромите ќе сме (со секоја почит за нив). Потуркувани, дискриминирани исмевани, зашто од држава на Александар, до без држава. Од авион се гледа кој што ни мисли и прави.

На Tanjamm, buba4e89 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Сами си прајме.

3. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530

Ne mozam da sedim i da ne ti repliciram za gllupostite sto gi tropas, i predrasudite sto gi imas, za albancite i golemata albanija.
    Ti zborim iskreno, od gledna tocka na albanka koja zivee vo ova prosta drzava, bez nikakov prosperitet i nikakov nadez za edna podobra idnina ovde. Ne sakam ni da iskomentiram za nachinot kako e vladeenjeto ove, ni od makedonskite partii, ni od albanskite. Za mene, licno, nema nikakva razlika. Korupcija i kriminal vo dvete strani.

Za mene, kako del od ova opstestvo sto pridonesuva isto kako tebe ovde, vazno mi e drzvata da ne tapka vo mesto dodeka opstestvoto se jade megu sebe vrz nacionalisticki osnovi za edna historija koja mozno razlikuva od toa sto nie sakame da veruvame. Za mene, mnogu e vazno da se ide napred i da bideme del od Evropska Unija. Za mene, nema druga opcija osven Evropska Unija. I ako imas malku povekje informacii i procitas nesto, treba da znaes deka nema druga alternativa osven ovoj kompromis. Da imase, jas bi te podrzuvala prva, no nema.

Plus edno ne razbiram, zasto se frlate kaj albancite za bilo koj problem sto vi izleguva vo ova drzava. Vo sekoj mozen protest, naj glavni paroli i vikanja se kletite siptari. :envy: Ne razbiram zasto?!

Ova nema vrska ni so golema albanija ni so ovie sonista sto gi gledate so otvoreni oci vie sto ne sakate da ja prifatite realnostata. Na kraj kraeva. albancite se edinstveni vo ova okolina sto ne vi pravat problem so historijata vo sporedba drugite sosedni zemji.

Za mene, vazno e napreduvanjeto na drzavata. I vrz osnov na okolnostite i uslovite sto ni se nudeni, smetam deka nema druga opcija sto moze da gi otvori vratite za prigovori, osven ova. No, pak ti kazuvam, da imas nesto po pametno da predlozis ti i tie kako tebe sto 'golema albania' ti e vinovna, predlozi. Za mene ne e problem,sve dodeka drzavata kaj sto ziveam ima nadez da ide napred i jas da imami dobri uslovi za zivot vo edna bliska idnina.

На M.B., staycalm, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Денес ќе иде пак некој на протест?
    Сега појасно ви е зошто не се иде во оваа мочана држава на протест?
    Пошто тие што треба да те заштитат први ќе се свртат против тебе и први ќе направат немири во државата и на крај се е тоа за џабе.

Пак сакајте ја државата, само сакајте ја оваа а не тоа што некогаш била. Ама ова не се сака.

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Колку само омразувачко мислење си пишала. Одговор и онака не заслужуваш.

Отвори кај Мицко на фб и читај си ги коментарите на твоите сограѓани па дојди кажи ми дека не е вистина.

И уште нешто, ти имаш иднина точно пошто се на тацна ви е дадено а во туѓа земја веете туѓо знаме,поставувате споменици. Сакате голема Илиријада, Косово го имате,Албанија исто.
    Не нарекувате Бугари што сакате повеќе?

Вие секогаш сакате повеќе, со ништо не сте задоволни.
    Жално, албанци низ цел свет се расселени па не се толку бесни и не добиваат на сила колку во Македонија што се силат затоа што им е дадена голема слобода.

И викаш немате против? Што тогаш типон се избацува со пиштол па и пука? Од немање против нели…

Па да глупости тресам кога вистината се плеска. Таа е, нема бегање од неа.

На Amellie13, Konfetka, VDT2906 и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    треба сите со колите да искочиме, треба масовно да се блокира Скопје.
    Да не може да се мрдне.И за се` треба да се буниме после, и за плати и за здравство, за се`.
    сеа му е мајката.Пошто ич не им е гајле за нас, кој не` шиша нас, они е пуни пари, им е гајле и за име и за историја очигледно..
    ние треба да се замараме.
    Ја сакам да идам, да си го искажам револтот, ама не ми се гине.

На Ева33, Tanjamm, _beautyy_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. supergirlmb

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Душо, јас пораснав со албанци, знам и дел од јазикот и немам никаков проблем со националноста. Ама, зошто мене ми ги затвораат работните места затоа што некој требало да седи дома и да зема плата? Или ако не го знам убаво јазикот, нема леб за мене (и за други) Верувам дека и ти знаеш дека е така, се гледа дека не си како овие што пукаа вчера, ама Македонија е татковина на сите нас, треба условите да се исти, овде има и роми и турци и срби и др националности кои никогаш не реагирале така како албанците ако побараат нешто и не им се даде. Имате настава на ваш јазик имате се, оставете не еднаш и ние да се избориме за нашите права. Со секоја почит со тебе и за сите вас кои сте праведни и размислувате со своја глава. И вие сте граѓани на Македонија. Како ќе ви биде вас да ве прават бугари? Зошто знаме не веете во други држави туку тука? Зошто вашите политичари еднаш не зборат на македонски јазик, од чиста почит кон татковината или не ја сметаа Македонија за своја, а од неа леб јадат? Значи никој никогаш не ви прави проблем, секогаш заштитени, а ние еднаш побаравме права и одма сме лоши и нацисти.

На Ева33, Konfetka, VDT2906 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.773
    Некој сериозно верува дека ако се прифати предлогот ќе влеземе во ЕУ? :rofl:
    Не го гледате тој филм дечки.
    Како и до сега, така и после тоа, ќе излезе ново вето, нов ултиматум и така до бескрај.

На IRBBB, Amellie13, Konfetka и 18 други им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Во Германија, Швајцарија не смеат да писнат. Што не бараат таму да праат држава?
    Оти таму законот е за сите, а во Македонија е само за Македонецот.

Жално е да се гледа,чита. Им дадовме сѐ,буквално сѐ а тие сеуште не нарекуваат Бугари дека немаме ништо, ни историја и јазик.

Инаку, со чест на исклучоци.

На andrejko82, Konfetka, VDT2906 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Нормално дека одма нема да влезиме.
    Имаме за средување и надвор, а Бога ми и внатре.
    Се' е корумпирано, се' пропаѓа.

Не те примаат ако не си способен да се грижиш за себе.
    ... а ние не сме.

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Шо пиша 'омразувачко'?
    Пиша дека сите сме во исто говно и дека не и' верува на ниедна партија.
    Сенкир македонците поинаку мислат.

12. supergirlmb

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Знаат тие убаво дека нема да влезиме пак, зашто тогаш законите и за нив ќе важат, нема да дивеат со колите тука со 250 и ред други работи. Целта е да не избришат нас, за уште помалку права да имаме.

На Konfetka, Tanjamm, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Во Еу може да се влезе и без тој предлог. Него другите држави знаат дека Македонија е слаба земја, дека дава а не добива.
    Со еден збор лековерна.

На _beautyy_ и Feminka22 им се допаѓа ова.
  14. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Нас само не мафтаат дека ќе не примат додека не се постигне тоа што се сака, а тоа е да не постои македонија, да не бугаризираат а Албанците да добијат се што сакаат во државата и на крај ќе нема ни што да се прими. И тоа е тоа.
    А нарака и иде и тоа и ќе биде. Тоа е целта на нашиве политичари, јас тоа го гледам како ние да сме Зеленски а овие надвор Путин. Исто е.

На _beautyy_, Guns N` Roses и Feminka22 им се допаѓа ова.
  15. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530

Te molam daj mi konstruktiven odgovor, so tocni informacii, kako moze da se vleze vo EU bez ovoj predlog? Daj mi te molam nadez deka imas procitano nesto i si vo tek so politickite nastani, i imas razlog sto protestiras. Predlogot na Macron go procita li? Ili ni toa ne go znae sto sostav ima.:wasntme::wasntme:

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.563
    Допаѓања:
    62.490
    Ама која си ти да кажуваш како Македонецот смее или сака да се идентификува?

На IRBBB, Amellie13, Ева33 и 12 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Не е за лековерност, немоќ е.
    Немаме ништо со што можеме да преговараме.
    Што имаме да понудиме?
    Катастрофа сме во секое поле.
    Ни имаме ресурси, ни асолна економија, ни функционална правна држава, ни ништо.

Не чекаат да се оправиме, а ние паѓаме се подолу.
    Во политиката нема ништо 'од љубов'.
    За да земиш, треба и да дадеш.

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Не рече да не се идентификуваме како македонци.

Идентитетот е интимен и неотуѓив.
    Кај и да одиш, секогаш ќе бидеш она што си.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Kade go kazav toa?

20. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Не го кажа директно туку индиректно, со стсвот дека треба да влеземе а знаеме како ќе влеземе односно што треба да напраиме

На buba4e89, _beautyy_ и Feminka22 им се допаѓа ова.