Владата на Република Северна Македонија го објави предлогот на француското претседателство

Discussion in 'Политика и настани' started by Bratot, Jul 1, 2022.

?

Дали го поддржувате францускиот предлог?

1. Да

8 vote(s)
    3.7%
  2. Не

166 vote(s)
    76.9%
  3. Не ме интересира

12 vote(s)
    5.6%
  4. Не сум информиран/а за што точно се работи

30 vote(s)
    13.9%
  1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Алал на детето. Ама Солза бе..Солзо бе собери се малку. Син и ја пишал Бугарка за да земе Бугарски пасош за во Лондон да живее, збори на бугарски на новинарот и уште демонстрира.. Оф туго јадна.
    @Mantub се срамам што сум македонка баш што ја делам националноста со такви луѓе. @Kolumna не и враќај, не и полни его. Таа и таквите како неа не се претставници на сите Македонци.

daylight, tessie and Feminka22 like this.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

леле го сакам
    :P:*
    може да те пошљакам :rofl::rofl::rofl::rofl:
    тези кои не не` харесват, мајката в котката:P

3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

На истава полиција им се тресевме ко цицка на пајдушко ако излеземе ѓубре да фрлиме без маска лани и полани.
    Ама нешо немаат муда кога карши нив стои реална опасност а?

tessie, nena2010 and Feminka22 like this.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

имаат муда кога треба дете шо шетало куче 5 мин пред полициски, да го носат ко најголем криминалец со марица интервентна
    вака не смеат, у Америка вака, а посегне по пиштолот, метак у чело, а овде абракадабра праат

5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

6. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Секогаш бев човек со сите. Никогаш не делев луѓе по религија, националност, етничка припадност, боја на кожа, пол. Ама веќе кога си продадовме се, и името, и државата, откако му го излажавме газот на сите како дното од теглата со еурокрем стигнавме до тука да бидеме странци во сопствената држава. Полицијата ги штити -луѓето- кои со пиштол нишанат кон МАКЕДОНЦИ.

Истата таа полиција пред 2 години која ме казна 10 пати за маска и оти си го фрлив ѓубрето во канта пред зграда за полициски час, денес го штити човекот кој покажува пиштол кон Нас.

Не не биваше, нема да не биде никогаш. Газолижачи сме. Бетер од мало дете сме кога го лажат "утре ќе добиеш сладолед денес ако јадеш боранија", така и ние "од година ќе влезете во ЕУ ако си ја продадете и душата до тогаш." Не сум политички определена ама веќе се срамам од власта како никогаш до сега.

Следно е да ни го забранат јазикот, да ни скратат букви, да ни ги сменат презимињата да не се со СКИ, промена на имиња на градови и улици, химната да биде "Денес над Северна Македонија".

СЕ СРАМАМ. Политичарите ги изедија сите можни гомна на светот. :bow:

7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Не реков дека само тие се криви, но ништо особено не направиле за да пискаат по ЕУ. Со сцени како од синоќа, па на што личи тоа? Бејрут, Појас Газа, каква Европа.

8. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Јас пораснав во ваква средина. И некаде уште ја има таа традиција, пораснав во клас со албанци и турци како и ром и никогаш ама никогаш немаше кавги и тепачки на национална база. Значи во секоја националност има и луѓе и нелуѓе. Ама вака беше до кај 2001. По 2001 наеднаш станаа поинакви. Наеднаш се правеа дека не знаат македонски јазик, итн, да не пишувам да не испадне провоцирам. Само треба едно да знаат, државата во која живеат е основана на такви темели, Асномски. За оваа држава гинеле и нивни луѓе. И тие денес во гроб се превртуваат, не само Гоце. Ама кога политиката ќе те заслепи и ќе те учи 20 години дека не треба да ја почитуваш татковината, па и уште кога тоа ќе се дозволи доаѓа до ова. Се е намерни провокации.

9. Maryland1087

Абе нас треба да ни дадат некоја медаља дека сме единствена држава во светот во која припадници на сите етнички групи имаат право на глас и бунт, добиваат повеќе привилегии отколку мнозинството - Македонците.

emiliana, Fraxinus, _beautyy_ and 5 others like this.
  10. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Прекини да заплашуваш луѓе со некакви молотови коктели, веќе втор ден истото го најавуваш а никако да се случат твоите црни сценарија.
    Ако сте видовити спречете а не да заплашувате луѓе да си го остварат своето уставно загарантирано право на протест.
    Со такви заплашувања во нормална држава ќе си бидеш и кривично гонета.

Rozich, Merten, elenaklasik and 14 others like this.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Ја со време ќе си се пишам ИЌ у сите документи, па нека ме колнат со сум Србинка, а на бугарка, или шо и да треба да бидам.

Luciferka and Tanjamm like this.
  12. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Леле дали бе сериозно ова?!?!? АХАХАХАХАХА
    Ебати државата ебати, што згрешивме волку
    Немам коментар, полошо не било само тоа знам
    А и плус да кажам, на протестиве се 80 посто старци, така да ако се задеси нешто да не ви е криво утре и тоа сакам исто така да пишам

Feminka22, Tanjamm and tessie like this.
  13. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Едно нешто многу ме интересира.. Сериозно ли мислите дека нешто ќе се смени ако се потпише/не се потпише францускуот договор?
    Сериозно ли мислите дека одлуката ја носи нашата влада?
    Странци сме во нашата сопствена држава, и не поради бугарите или грците. Ќе се испотепаме меѓу себе, и додека двајца се караат-третиот користи.
    Масовно се иселувсме, вадиме бугарски пасоши, се маваме во гради Груевски или Заев, очи ќе си извадиме меѓу себе за исто срање, и после друг ни е крив.
    Прашање на време е до кога ќе постои Македонија/Северна, 20-30 години..
    Не, сериозно сакам одговори на прашањта, особено од некој што се разбира во политика.

Tanjamm likes this.
  14. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

И вчера можеше да погине некој, ама ете спот било пикни под тепих, јер едно опшество за сите. Дај да не се праиме глупи и наивни сите знаеме што е работава, македончето го јаде од сите страни и прекинете со соживот и други приказни за мали деца, сериозна е работава. Треба да се протестира и тоа ептен. Зовриено ни е на сите веќе...сфаќам дека сите сме со различни гледишта ама па до кога еве, се претераа кај нас работиве.

Tanjamm likes this.
  15. Maryland1087

16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Снимките од синоќа го обиколија Балканот и тоа со гума не се брише. Кога сум одела во екс ју кажуваат дека виделе на тв какви проблеми има во Скопје. Кај луѓето сум видела чувство на сожалување, гадење. Оди развивај туризам после. Оди инвеститори донеси.

На некои мои пријатели од екс ју пари да им дадеш во Скопје не би седеле. Толку имате стравопочит, па дури од благо поблаго па најблаго ги кажувате работите на анонимен форум.

daylight likes this.
  17. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Сега чекам сите во светот да ставаат Преј фор Маседониа статуси, знамиња да ставаат на профилните, оти нели не биваше тиранија и условување кон еден народ.

18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Ја чекам Авганистан, Сирија да нѝ ги отворат вратите.
    Евентуално сеа цело НАТО да се бори за нас ко за Украина

19. Maryland1087

"Племето наше е пиреј и не го ништи ни една војска. Ама ти колку сакаш кошкај ја, корни ја, куби ја, таа пак не умира. Само малку да се допре до земјата, и пак ќе се фати, ќе оживи, ќе потера. Ништо не ја ништи таа трева."

IRBBB, emiliana, carangigia and 5 others like this.
  20. Noranora

Noranora Истакнат член

Евентуално Путин да не спаси.

jacqueline.s and Feminka22 like this.