Владата на Република Северна Македонија го објави предлогот на француското претседателство

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Bratot, 1 јули 2022.

?

Дали го поддржувате францускиот предлог?

1. Да

8 глас(а)
    3,7%
  2. Не

166 глас(а)
    76,9%
  3. Не ме интересира

12 глас(а)
    5,6%
  4. Не сум информиран/а за што точно се работи

30 глас(а)
    13,9%
  1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Еве ти кажав, јас лично придобивка од тоа немам, иако ми беше ветувано дека ако смениме име мед и млеко ќе тече!!! Ти кажи ми шо доби? Еве сакам да ми кажеш фино и отворено, што ти лично имаш добиено од промената на името? Каква е твојата придобивка и како ти се подобри животот?

На Bitter-Sweet, Fraxinus, Hacon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    23.734
    Јас немам директна придобивка, едноставно ја разбирам промената. Се смири спорот за името со Грција, заслужено се направи дистинкција помеѓу историскиот регион Македониа во Грција и држава Северна Македонија, на начин што политички ги задоволи Грците. Ем е фер, ем не изгубивме ништо.

На staycalm и WildMk им се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.148
    Допаѓања:
    118.181
    Јас мислев дека не е можно некој вакво прашање да постави ама се поубедена станувам дека ништо не треба да ме изненади.

На Biljarkata, IRBBB, Fraxinus и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.608
    Допаѓања:
    14.010
    Мојата куповна моќ е помала денес за разлика од пред референдумот за името, на кој јас не ни излегов. По промена на името Грција ништо не испочитува, а нас Македонците почнаа од Французи, Бугари, па до Вулин кога ќе се налути да не нарекуваат Северномакедонци и јазикот северномакедонски. Се поткопа и јазикот и нацијата. Сега читав коментари на српски курир, се смеат дека 30 години еден пат до Гевгелија не можеме да направиме и да одржуваме, не во Еу да влеземе. Има презир, навреди за нас, колку сме лабилни и во право се, само ме чуди што велат дека сме биле мешавина од Срби, Бугари, ај тоа, па и од Грци и Албанци. Уууууаааууу. Што не дираат сите ако сме мешавина од сите нив?

На IRBBB, see.emily.play, Reina.Gitana и 12 други им се допаѓа ова.
  5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.884
    Допаѓања:
    12.006
    Жити сѐ и која е поврзаноста корумпираното законодавство со налудничавата потреба сѐ македонско да се промени. Дај жити аман стварно мака ми е од розови очила.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hacon

Hacon Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    540
    Нека си го гледаат Косово,нема потреба да се замараат со нас.

На Fraxinus, Tanjamm и Feminka22 им се допаѓа ова.
  7. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Не знам јас да се реши нешто, ко што гледам ништо не е решено. Ама мене не ми е ништо подобрен животот од тогаш, напротив! Мојата среќа не зависи од каприците на комшиите. Ама ете баш ми е мило што си среќна оти на грците им е убаво... штом тоа ти е најважно.

На Fraxinus, _beautyy_, Amellie13 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    Колку и да бараат промена бугарите на историјата, засекогаш ќе останат племе татарско-фашистичко и окупаторско.
    Може да кинат листови од книги колку сакаат ама они засекад ќе бидат фашисти ѓубросани.
    А тоа един народ една држава, нека се сликаат.
    Шо е до мене и Грчка и Бугарија може да се поплават, заеднл со бирото за бугарски пасоши.

На IRBBB, Bitter-Sweet, butterfly6223 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Ова ми дигурен извор исто колку што ми е сигурен извор Зоки фаци. Ај малце реално .
    Можам и ја да напишам три параграфи и да ве насскам сите на инстаграм

10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.697
    Допаѓања:
    40.031
    Битно грците и бугарите да се задоволат. Нас кој не е*е.
    Кај бе со ваквото размислување.

Не не газат другите. Сами се газеме

На Reina.Gitana, Fraxinus, _beautyy_ и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.608
    Допаѓања:
    14.010
    Видовте ли дека Џамбаски ја напаѓа Србија не била за во Еу? Го провоцирала Косово, БиХ, ја поддржувала Русија, а и асимилирала Бугари. Веројатно мислат на тие таму во Босилеград што е помал и од Кратово, пред некоја година бараа учебници на бугарски да има. Бугарите правеле и тури по Србија, па оделе на места каде се случиле злосторства итн. Ќе ја кочат и Србија. Се изгуби смислата на постоењето на ЕУ?

12. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    23.734
    Се гледа дека одма имаш горчина во себе дека "Грците се среќни", ама политика не се води од инат туку како навистина треба. Едноставно, мене ми звучеше фер тоа што си го бараа Грците и нема безусловно да ја поддржувам Македонија.

13. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Aко бе златна, безусловно поддржувај си ја Грција и Бугарија... Горчината во себе чувај си ја за твоите... така треба, туѓо сакај, свое мрази. Убаво ве научиле ;)

На Bitter-Sweet, orevokrsacka, Reina.Gitana и 15 други им се допаѓа ова.
  14. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.884
    Допаѓања:
    12.006
    Па па па мераци! Ме ра ци!
    Олку олку бодење во очи што им сме само ми покажува колку сме дел од целава историја, колку Македонија лежи врз богато минато, историја и наследство.
    Сврти го Охрид јасно ќе ти е, Хераклеа, Стоби, манастири и цркви, и после сѐ треба самите да се откажеме дека сме биле дел од една историја. Тоа е најперверзното и најподлото. Самите да се откажеме. Проклетие.
    Оди негирај му на Албанец јазик, да видиме како ќе завршиш.

И за која цел сето ова? За европска унија, стварно? Ако се распадне за две години, кај ќе тераме? Толкав е голем идеалот за европска бе? За ова вреди? Мене искрено не ми значи и не сакам во унија, ако ваква е цената. Македонче нит знае кај тера нит знае што му е целта.
    Да се засрамат сите Македонци кои веруваат во ова, како и во сите претходни договори, со кои едино само нѐ соголеа како народ, а не добивме ништо. Само легачење, мрзливост, крадење и бол во секое поле. Ама за тоа се виновни домашниве полтрони и окупатори кои до денес не ми е верно колку можат да не сакаат ни држава ни народ.
    Ова земја ќе замине во неповрат како што е тргнато, ама и нивните гнасотии и дамки не се перат, ќе ги снајде казната еден ден.

На IRBBB, butterfly6223, Fraxinus и 13 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Сега гуглав.
    Никаде не е објавен официјалниот протокол со Бугарија.

Предлогот е испратен кај македонската и бугарската влада и само тие и оние кои го склопиле знаат што пишува во него.

Ако го отворат во сообрание, ќе мора да е јавно се', оти ќе се чешла збор-по збор.

Ич нема да ме изнаенади, ако пола од шпекулациите дека бугарите бараат преку леб-погача, се точни.

16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    23.734
    Again, не слушам ништо од тебе освен дека треба безусловно да стоиме зад нашата држава, сите други лоши, само ние заслужуваме се најдобро бла бла бла. Мене тоа ми е смешно, а уште помалце сфаќам зошто јас би ги сакала Грција и Бугарија, освен што ја сакам Грција за морето.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    И јас не слушам ништо од тебе освен дека треба безусловно да стоиме зад Бугарија и Грција! И аман со тоа "нашата држава"... не боли ИМЕТО ако го спомниш!

На Reina.Gitana, Fraxinus, _beautyy_ и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    Море дете, народот го прави јазикот, името, химната, знамето и самата држава. Што ни остана нас? Да им се тресиме како јајца во ладна вода. Ај жити се, треба да мижиме и да ни сменат се само за во ЕУ? Денес да се направи референдум ниту 15% од населението нема да биде ЗА, тогаш бевме ЗА оти ветуваа едно, ама од тоа што добивме? Фер било што ни го смениле името оти сега Грција била задоволна. Оди бе ајде, за срам сме.

Каде во светот има ваков народ што толку многу оди сам против себе?

На IRBBB, Bitter-Sweet, sonuvana и 13 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Убо ќе беше да имаме leverage па да мојме да ги условуваме...

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    Може
    Ревидирање на Букурешки договор.Ама немаат муда.
    Т.е сакаат да ја распродадат државава.Гарантирам дека нашиве политичари или се на тешки и лоши дроги, или буквално ги боли кур.
    Како може да немаат чувство на припадност бе, толку демек им дое до ЕУ? ако толку сакаат неши да се подобри, нека преќинат да крадат, нека почнат да отвараат нови работни места, да подобрат образование, здравство, може да се среди државава со некој нормален на чело.
    Ама кој е тој?!!!

На IRBBB, deskarada, Fraxinus и 7 други им се допаѓа ова.