Владата на Република Северна Македонија го објави предлогот на француското претседателство

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Bratot, 1 јули 2022.

?

Дали го поддржувате францускиот предлог?

1. Да

8 глас(а)
    3,7%
  2. Не

166 глас(а)
    76,9%
  3. Не ме интересира

12 глас(а)
    5,6%
  4. Не сум информиран/а за што точно се работи

30 глас(а)
    13,9%
  1. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Професорите се тие што ќе предаваат од новите учебници по новата историја додека потрошиле дел од животот изучувајќи ја старата.
    Нив ако ова не ги допира ова, кого?

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.379
    Допаѓања:
    90.439
    Па и овие се под директива потпишани;)

3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.128
    Допаѓања:
    118.085
    Мхм
    Сите 800 ли?
    Браво за вмро ко така :bow:

На Konfetka, zuto, elenaklasik и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.379
    Допаѓања:
    90.439
    Па многу вработени партиски војници за време на владеењето.Мора да се одолжат.

На M.B. и Ahoy им се допаѓа ова.
  5. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.837
    За жал. Надвор од темава, не велам дека луѓево не се стручни во својата работа, но кога си уценуван од партија, јасно е зошто образованиево ни е вакво

На M.B., tessie, nena2010 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.647
    Допаѓања:
    140.777
    A другите професори се за предлогов? Алал да им е, нека си скинат дипломите по историја.

На zuto, VDT2906, Reina.Gitana и 8 други им се допаѓа ова.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.914
    Допаѓања:
    130.131
    Па, професорите не треба да молчат.
    Професори кои поддржуваат штетен предлог треба да си ги скинат сите дипломи што ги добиле од државава.

На Konfetka, Waverly Raven, Tih-ana и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    За среќа нема повеќе партиски вработувања, само во времето на ВМРО беше тоа. :)

Он топик:

Лицето со молотов коктел е син на активист на СДСМ кој вршел поткуп на гласови.

Реномираниот дипломат Зоран Дабиќ е суспендиран од МНР, затоа што се обратил на народниот протест пред Собранието против францускиот предлог.

Во меѓувреме Макрон осомничен за злоупотреби и фаворизирање на Убер (нелиценцирани возачи биле таксисти).

Најмалку 10 жени жртви на дрога за силување на прославата на политичката партија на Шолц.

,,Македонизмот е криминал кој не смее да се дозволи во ЕУ" - Бугарско здружение кое вели ЕУ треба да го притисне Скопје.

За последново да се замислиш дали го имаат кажано Бугарите или некои членови на темава. Исто размислуваат.

На Rozich, Konfetka, VDT2906 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.379
    Допаѓања:
    90.439
    Не знам.
    И овие никој не ги прашал, мора да стојат на списоков бидејќи треба да се чува работното место.:mm:

10. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.217
    Освен неколку поткупени провладини г'золижачи, и апла партиски ботови, не видов некој да се сложи со предлогов!

Апсолутно никој.....

На zuto, Tanjamm, _beautyy_ и 2 други им се допаѓа ова.
  11. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    14.447
    Ќе одговараат за велепредавство еден ден, толку имам да кажам.

На christinnn, Tanjamm и Hacon им се допаѓа ова.
  12. didi1982

didi1982 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    4.115
    Па секако! Доста време се воздржував да пишам на темава, оти како ми вриеше, некој ќе се најдеше погоден или навреден. А и не ќе штедев на навреди, признавам! На тие истите, што им сметаат бугарските пасоши, а следствено македонската дијаспора, се чудам како не им сметаат вработените по рамковен што седат дома и земаат плата?! Ај што три чисти немаат, ниту па да гукнат на официјален македонски јазик, уште ќе трескаат врати, кога мнозинството не го говори нивниот јазик. Последново се однесува на тие што као одат на работа.

Да напоменам, не е целата дијаспора со некакви си бугарски пасоши! Ама членките овде, некои со двојно државјанство и пасоши од странски држави, се баш најгласни! Ги разбирам, немаат потреба од национални чувства, и истите кај другите ги изедначуваат со националистички. Па зашто да ги боли, што нечија нација, јазик, идентитет се брише?! Нема потреба, не?! Па мешаат партии, баби и жаби, па као наивни, не го виделе предлогот, па сега откога излезе и се е јасно, е сега Мицко и Апасиев се криви. Абе за вас, секој некој е крив за се, освен вие и вашите фрустрации, што или сте администрација или сте слепи партиски полтрочиња или џаболебари што скокаат во секоја тема како најзасегнати и најзнајни.
    Сто пати членки со малце повеќе познавање и засегнатост им кажаа на дотичниве 3, дека ова не е партиска борба, туку веќе борба за опстанок, ама не.. на Европа ќе иделе тие, додека ликови ко Мијалков, за сиот криминал ќе бидат искупени со 36 мил евра, пари што се знае како и каде ќе завршат. Ама тоа, не е никако важно! И пак дијаспората крива, шо остава исто така милиони евра годишно во Македонија! Абе да не е таа дијаспора, ќе пркавте, ама во уште поголема сиромаштија.

Имам уште многу да пишувам, ама после ова ниту ве читам, ниту пак возвраќам, секоја сличност во која ќе се пронајдете не е случајна и не ми е гајле ако се најдете засегнати. @elenaklasik извини што возвратив на твојата пишувалка, така некако ми дојде, не се однесува погоре напишаното на тебе, само послужи како инспирација.

Секое добро на сите, except to the ignorant!

На andrejko82, Tanjamm, Biljarkata и 6 други им се допаѓа ова.
  13. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.884
    Допаѓања:
    12.004
    @didi1982 Револтот ти е разбирлив. На темава неколку европски женски јако се покажаа. Не лажам дека и кај мене предизвикаа револт, одбивност и минимално гадење.
    Секоја акција и дејство го гледаат низ призма на партиско диригирање. Којзнае зошто!
    Многу поважно за мене е да се отфрли со сите сили овој подол предлог, без разлика дали некој е влечен на партиска основа или на патриотско чувство или по сопствена логика и ука.

Нешто што најмногу ми остава впечаток е колку чекаат некои персони од еу, мислејќи дека еу ќе не` рани. Па да се засрамиме да чекаме на еу дека ќе не` извлекува од кал, а ние само треба да си признаеме колку сме мрзливи. Паразити.
    Што ќе прават ако еу се распадне наредни години?! Каде тогаш ќе бараме милостина? Бруки.

Во овие неколку години сдс само ја расцепка државава, проклетници. Една добра работа или инвестиција не придонесоа.

На VDT2906 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.914
    Допаѓања:
    130.131
    Бујар упорен со фуснотата на Бугарите.
    Само наивен не гледа проблем во ова.

15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.595
    Допаѓања:
    13.994
    И јас ова го мислев денеска. Зарем не се исполнети условите неколку политичари да одговараат за велепредавство или проблем е во нашето неефикасно судство? Што ако почнат да гонат за некаков наводен говор на омраза кон Бугарите дури и ако не е? Народ ќе страда, а тие недопирливи.

Последна измена: 12 јули 2022
    На SeaMermaid му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    14.447
    Исполнети се уште со Преспанскиот...
    Инаку не знам како ќе се одважат на такво нешто, ама и тоа е кривично дело. Не може да ставиш цензура за слобода на говор, притоа, цитирам: „ако за нас не е говор на омраза, но за Бугарија е ќе мора да го осудиме“ :puke:
    Кој се тие што ќе го осудат? Од кога извршната власт суди? Дали знаат дека пресудите се носат во името на граѓаните на Република Македонија?
    Нема што да се додаде, ќе одговараат кога тогаш оти народ никој не победил.

На nextredstyle, Ева33 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  17. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.946
    Допаѓања:
    17.054
  18. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    2.188
    Pratenicite vo Sobranieto da donesat zaednicki zaklucoci koi ke bidat obvrzani site partii I ke usoglasat stav za nasite pozicii I crveni linii koi bi gi imale AKO se pocnat pregovorite.Tie ke bidat Dolgorocni.

I pratenicite na Vmro Dane se vodat samo od emocii tuku ds se izvaga Sto e najdobro,I AKO se odbie predlogot Vmro mora da kaze Kako ke ja reformira od koren drzavata AKO NEMA pregovori.Vo ova vagAnje mora da se presmeta nasata perspektiva I'dna.

Jas kolku Sto imam citano promena na ustavot apravila I Hrvatska so vnesuvanje na ustavotdrugimalcinstva.Ne SME prvi AKO napravime ustavni izmeni.
    Save da izvagaat site partii.b

19. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    2.188
    Objasneto od zbor spin e deka nekoj ke ni nametne nesto pod istorijata Bez soglasnnost od Istoriskata Komisija.
    Nasite jazik ke bide oficijalen vo pregovoritr.
    Makedonski.n

20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.816
    Допаѓања:
    122.697
    Утре иде мама да им плесне по една васпитна на сите и да си прифатат и потпишат како попчиња.https://www.slobodnaevropa.mk/a/31941789.html
    Дотаму сме.

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.