Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Влакнетост на жени - прифатливо или не?

Дискусија во 'Врски' започната од WildMk, 17 април 2021.

1. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Прееска не напиша дека е подобро негрижа да се каже, наместо нехигиена. Сеа и тој збор ви пречи. Крајот не може човек да ви го најде.
    Згора маж да пише на темава што мисли, со се јајца ќе го распнат, на форум да не припари.

2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.481
    Допаѓања:
    96.948
    Чекајте, сакате да ми кажете дека 'таму долу' не ви е нехигиенски со добиено и влакна?
    Се лепи крв, си останува на влакната и се ова е супер, ама битно да не не' понесат општествените норми?

На Cherry blossom89, cresa-jagoda, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  3. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.902
    ,za zal nekade nisto ne pomaga kaj policisticni jajnici, dve deca rodiv, sto se ne primiv dodeka se lecev vlaknata ne se namalija..
    Doktorite mi rekoa ni so laserska nema da ima dolgotraen tuku samo privremen efekt.
    Sekako se depiliram ne setam so vlakna no ete rasnat i znaat da se primetat.

На WildMk и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  4. Lizy333

Lizy333 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2021
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    141
    Ако се употребува почесто водата, и тоa како одлепува. :rofl:

На WildMk и Autumn_ им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.481
    Допаѓања:
    96.948
    Па не секогаш си во можност да се одмиваш кога сакаш. Има денови кога цел ден треба да си излезен од дома, да одиш на повеќе места, одвај стигнуваш влошка да смениш, а не повеќе... Е сега, ако се подмивате на фонтани, тоа е веќе друго.

На cresa-jagoda, fana, lovestoneddd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Lizy333

Lizy333 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2021
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    141
    Ако не се на плоштад фонтаните не се рачуна. :D

7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.040
    Допаѓања:
    268.571
    Таму доле ми е строго забрането корнење влакна. И брич. Смеам само да шишам. И пошто сум сама на себе непријател, од време на време ќе се издепилирам. После 3 дена, наредни 10 ми се плаче. И секогаш добивам бонус лузна за сведоштво.

И да, пошто ми е гадно, користам тампони.
    Така си го решив тој проблем.

Мада и да не ставам тампони, секогаш имам влажни марамици со себе, без оглед дали само мочам и немам добиено, дали сум се издепилирала или ишишала, ете, бебешки марамици користам секаде.

И не ми е нехигиенски искрено, уствари имам проблем кога нема ни едно влакно, мочам без правец :D

На bittersweet, cresa-jagoda, Celltica и 5 други им се допаѓа ова.
  8. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Не бе служат за заштита и насочување, да има директен flow на улошката.

На fana и Emy867 им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.481
    Допаѓања:
    96.948
    И шишањето е начин на средување.
    Зборувам за пуштени на неопределен период.

10. winnie02

winnie02 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.823
    Аман што требаше темава:D
    Одамна на се женско што малку размислува му е залепена етикета на небањата, влакнеста феминистка, па да се преброиме8-|

Абе сфаќам ете не ни е удобно, сакаме да се осеќаме нежно, пофино е, ама кој ви дава за право некој друг да судите што се прифатил како што го дала природата?
    Исто како што вас не ви зборат дека сте пицајзли, без попаметна занимација па кубите влакна на 5 дена, нема што ни вие да зборите.
    Прифатете еднаш дека има различни сфаќања од вашиот свет.

На Celltica, WildMk, Autumn_ и 2 други им се допаѓа ова.
  11. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    За последното си у право. Не дај боже на пат у чучавец да мочаш, одма се знае на која и е тасма:)

12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.040
    Допаѓања:
    268.571
    Па и да се, со тампон не се лепи ништо.
    Плус влажни, мислам каде и да мењаш улошка, очигледно и корпа за отпадоци има.

Порано се самоунаказував, сега не се замарам искрено. Ако не ме мрзи, шишам. Ама пошто фризурата трае прекратко, некогаш не е фризирана баш :)

13. Lizy333

Lizy333 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2021
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    141
    Тампонот го решава твојот проблем.

14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.040
    Допаѓања:
    268.571
    Пошто збориме за лице уствари, не за дунди, има за тоа посебна тема, на лицево не депилирам ништо, но бричам бркови иако не ми се познаваат баш и исто и мовта. Тоа го правам само кога планирам да се шминкам, што не е секој ден. Кога има пудра, да, се познаваат и брковите и мовта.

Веѓи чупам еднаш неделно, ама маааалку само им давам форма, па не е баш некој task, 10 влакна дали се вкупно. Никогаш не го следев трендот на тенки веѓи, секогаш сум ги оставала во најприродна форма, чупам само накај капакот што одат тие рандом, а од густина не намалувам. Е сега, пак, немам ни гајтан веѓа, ама бев немодерна кога другиве по една линија оставаа тенка.

Во однос на други делови од тело, зимно време речиси никогаш не депилирам нозе, од колена надолу 5 влакна се секако и не ми се замара, нагоре се повеќе, но се тенки и светли, мене не ми се исплати болката искрено. За дунда објаснив, ја шишам оти само тоа смеам, иако лично бразилска не сакам, преферирам само перферија мазна од мочачки причини, бразилска терав до пред 2-3г.

Единствено раце депилирам или бричам, зависи колку ме мрзи да одам на козметичар, затоа што имам, и да не ми се смеете, млеко за тело со светки секогаш, и убаво ми е кога ми светкаат рацете :D

На cresa-jagoda, Celltica, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  15. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.230
    Аууу на крај ќе излезе дека мажите имаат помалку проблем со недепилирани жени отколку жените. Не е до мажите, до нас е. Утре кога некој маж ќе рече ауу каква е недепилирана ќе знам дека од жена му или од бившата иде.
    На муабетот, помеѓу две депилации сум како врколак и не се замарам. Некоја ако мисли дека не одржувам хигиена нејзин проблем. Со тој што спијам, арна сум му.

На BeYourself, WildMk и Lizy333 им се допаѓа ова.
  16. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    2.277
    Од влакнетост на лице се стаса до други Х локации.
    Офф топик повеќе од пола коментари. Ни 24 часа не држи една тема.
    Маникир педикир и нека се затвори и оваа тема или нека се избришат 100000 коментари. Ако сме објективни.

Ако не се среди тоа барем нека каже некој модератор да си пишуваме за што сакаме во темава.

На Peperutce1115 и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  17. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.246
    Допаѓања:
    39.591
    Мене ми е преинтересно како сите се 'будите' у еден ист момент. :D
    Еее каква револуција донесе една вунеста мишка на инстаграм, пренесена од насловната страна на некое си пич списание.

На GrimTheReaper му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.246
    Допаѓања:
    39.591
    Да не се сфатиме погрешно, никаков шејминг не правам на девојките кои имаат хормонски дисбаланс, туку на уанаби феминистките што пробуденост и еднаквост со мажите гледаат у тоа што еден месец ќе прескочат кај козметичарката. И промена.
    Ако се преферираш себе си влакнеста биди така од здрав разлог, а не пошто 'мажите не се депилираат,зошто јас да се депилирам'.

На Peperutce1115, Emy867, ElenaOfRivendell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.555
    Допаѓања:
    15.817
    giphy.gif

На GrimTheReaper му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lizy333

Lizy333 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2021
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    141
    Зарем не може да биде влакнеста некоја од две причини, од здрав разлог и поради мажите? Што ќе правиш тогаш?

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.