Не, стварно ме интересира од кога мислиш дека постои? Зошто едно е да пишеш не е модерно изминативе тропам 200 години, друго е да пишеш никогаш
Па да, затоа што џрмофобите како мене ќе цркнат одма. Ќе останат тврдокорните со влакна да го шират потомството за спас на планетата.
Еволуција со депилација. Интересен концепт, морам да признаам. Точно, еволуиравме, па немаме крзно, ама толку навреди истресе во темава, дури језивко е.
Јас само да си кажам дека моменталната мода ми се свиѓа многууууу повеќе отколку таа пред 10тина години. Мн повеќе сакам природна шминка, погусти (иако не прегусти) веѓи, не толку слаби девојки (ама не со 3 газа ) , покежуал облека, убави елегантни фустани или целосни пантолони за свадба што лесно паѓаат на фигурата, наместо џиџани, претесни фустани, boyfriend jeans, фустан кошула наместо светкаво фустанче до под гз', убави римјанки, патики или некои сандали на малку подебела штикла наместо тие на тенка, висока што дури и преку ден на кафе ги носевме (не зборувам за некои нежни што сеуште супер би стоеле на поелегантна комбинација) итн. ... од друга страна пак воопшто не ги сакам тие кондурите гломазни на висока платформа ама горе долу секогаш сум сакала едноставност и класика, не сум облекувала работи што не ми одговараат на телото само зошто се во мода. И никогаш не си ги истенчив веѓите дотолку само зошто минутки беа симбол за убави веѓи порано.
Постара традиција е.. уште пред 5000-6000 години во Сумерија, Египет отстранувале влакна. Само не била глобално популарна пракса тогаш. Само за конкретни места и конкетна група на луѓе важело. Кај баба на село, во нејзино време, не било мода... сите биле со фул буш. Сега, само оние кои немаат пристап до интернет не би знаеле за отстранување на влакна... во државите од 'Третиот свет'
Во Сумерија и Египет не се поврзувало со убавина, туку со статус, сосема различни работи. Тоа ти е ко носење брендови денес, не ги носиш за да си убав, туку за да покажеш статус. Јас мислев како тренд на убавина од кога смета дека постои
Софија Лорен. Поим за женственост и убавина. Не дека не биле, едноставно немало толкава комерцијализација и луѓето не се замарале со влакна под мишка.
Е де.. то реков, на одредени места и за одредени групи на луѓе било пракса.. не на цела планета и за сите.
Напредок. Абе ајде одете глумете лудило на друго место. Ми зборите за влакна под мишки, солна киселина ќе се напијам ако некоја моментално има. Не зборам за подраснати, туку од оние што се плетат.
Порнич со фул буш во 80тите Сега некој ако ми речи 'сакам мазна', ми иди да му стегнам една! Иако се бричам.
^ топ. Од утре да се укинат сите лифтови, вие што живеете на 4+ кат, кој ве е*е. Јас имам фобија и нејќам лифтови. Case closed.
Грим замисли ние по природа што не сме трчи, трчи влакно да останеме заглавени на пуст остров или да мора да учествуваме во некое риалити шоу како оние Survivor.....мн пати сум размислувала на оваа тема