Па добро и не е толку лошо ако знаеш да си ја одржуваш брадата. Во оваа прилика морам значи МОРАМ да тагирам еден форумски другар @Arjanit2021 , друже ти имаш ли нешто против жени со брада ?
hh imam be i te kako sega i mazite se depilirat skroz pa ostaj veke zenite ama dobro ako si ja odrzuva bradata kako so treba nema da imam protiv nisto
Ххахахахаххахахахахахахаха тоа било модерно сега го викале жена со брада. Еве Вајлд нема дадено опис со колкава брада шетала низ Скопје, ама изгледа жената следи трендови. Се обидувам во глава да си направам слика како изгледа со брада А за темава влакнетост големо НЕ, си сакам јас мазничко , да не ме гребе , и он мазен и јас мазна . Тип топ
Израснати влакна кај жени и кај мажи освен на фацата, не гребат туку се меки, гребат само ако се бричени па растат. Така да небричење е чарето.
Има позади слика на некоја страна. Лично од Вајлд. На темава. Не ми е прифатливо освен ако не се работи поради некој здравствен проблем да никнат влакна. Инаку доколку некој е свесен дека е влакнест и да продолжи да си ги чува, би рекла дека не се грижи за себе, не води хигиена за своето тело. Што и така си е.
Попадика ?? Уствари се мислам, значи ако оноа доле го викаат грмушка или оној изразот „ си фатил пајажина„ , па како ќе му дојде за оние забрадените ? Индијанец ? хмммм
Можеби е и жена. Не се знае веќе што е машко, а што женско... Барав и јас слика на која жена има брада, но сите изгледаа како мажи, ниеден/на не личеше на жена. Кој знае колку тестостерон се клукале само за да "докажат" дека природно е жена да има брада. Знам дека има жени на кои им никнало брада од здравствени проблеми, но намерно да пиат машки хормони е крајно простачки.
Колку безосетен коментар. Има милиони природни хормонални пореметувања што доведуваат до таква влакнетост кај родена жена. Не знам што ви смета, тешко е да се оддржува редовна депилација кога имаш таква влакнетост. Јас се воодушевувам на луѓе кои нивни „маани“ го претвараат во нешто уникатно по што се препознатливи, наместо да го скријат, едноставно се учат да живеат со тоа.
Како си земаш за право да етикетираш дали коментарот ми е осетен или безосетен кога ти се претставуваш како борец за женски права, а поддржуваш жени да се трујат со тестостерон... Какво лицемерие. Пишав дека имам разбирање за жените што од здравствени компликации имаат брада, но немам разбирање за тие што се клукаат со машки хормони, или обратно, машки да се клукаат со женски хормони. Свашта... Еве. Читај малку пред да ме замараш со цитирања. Три пати мери, еднаш сечи.
@tel-ef за какво клукање со хормони зборуваш? Значи природно им расте брада. Не знам за жена што намерно земала хормони за да има брада ама затоа знам жени кои не сакаат влакнетост ама ете имаат.
Бричењето само ги изоштрува и згуснува влакната да јас направив ласерска епилација на нозе за да не се замарам со депилации но сега ми е сменет ставот мислам дека треба да пуштаат влакна женските а мажите ќе се навикнат кога тогаш пошо нема да имаат друг избор.