@WildMk немам јас такви влакна на брада, имам на надусници тој дел, околу устата и баш на брадата, на chin. Кога ме депилира ме депилира така, околу устата и ме дочупува на брадата. Сега не сум била на депилација два месеци и така си одам, порасната. Исто и со чупањето, два месеци. Откако се депилирам влакната поцрни стана и страшно тешко се вадат, да земам со оние ленти или што и да е, ништо не можам да извадам сама, нема шанси. И таа дури се мучи со восок да ги искорне. Нозе исто, немам депилирано од октомври може, маж нема гајле едноставно, никогаш, ама никогаш ми нема преречено за влакно на моето тело. Ниту пак јас за неговото. Раце реков, никогаш немам депилирано. Се познаваат влакна, не дека не, не се страшно темни и црни само. Ама сосема ми е нормално влакна на раце не знам какви и да се. Никогаш не ми било чудно, сум им викала и на другарките, зошто депилирате раце? Не знам како се чудни влакната на раце, ама стварно. Мене не ми е гајле кој како се средува и дали сака. Само би сакала да се намалат предрасудите за оние кои не сакаат тоа да го прават и толкавото гадење како да е Господ знае што.
Абе јас за себе си зборам. Ниту ме интересираат мажите што се депилираат, ниту другите жени што прават. Што всушност тебе те интересира според ставовите.
Колку што збориш за себе, така и јас зборам за мене. Чоек не се депилирај, што те тангира што побудуваш кај други луѓе на крајот од денот? Ете дечко ти те прифаќа, што те боли за другите што се никој и ништо во твојот живот? Пробај види, навистина може да доживееш пријатно изненадување. Ќе ти дојде како ослободување од стегите на општеството во однос на женската длакавост. Него, еднаш пред мене се појави слика од дар на природата. Убава згодна девојка со танга, а низ неа циркаат раскошни длаки од задникот кои се лепршаат од ветерот. Како јас тој момент да го прифатам како боженствена убавина?!?! Доџе ми да вриснем, мајке ми. Влакна на раце, супер, топ, ама се останато, не, не и не.
Се депилирам за самата себе. Поубаво и некако почисто ми делува да сум мазна скроз. Не игра улога тука дечко ми или општеството дали преферира мазни или влакнести, јас како си сакам, така. Другарка моја имаше и сеуште има мака со влакна на брадата. Грев ми е само што ја слушам низ шо врви за да ги среди, па уште да му тријам сол над глава дека не е привлечна заради проблемот шо го има. Ама, дека е непривлечно, e. Да не зборам за инает. Да требаше да имаме влакна на лице девојките и да беше привлечно, ќе имавме сите. Немаше таа појава да биди окарактеризирана како здравствен проблем.
Дали кај маж би ти сметале влакната на кој било дел од телото? Какви се твоите стандарди во однос на ова прашање? Мислам на маж со кој би планирала иднина. (не одговарај ако не сакаш)
Ете не сум толку либерална Јас сум на став дека ако живееш во општество јбг некои пишани и непишани правила мораш да почитуваш. Нигде не го негирав тој дел. Исто е со дрес кодови. Мал милион работи правиме СИТЕ зошто се општествено прифатливи. Само малце не ми е ок омаловажување и таа надменост, побогу за влакна збориме, за кој колку памет во глава има да зборевме повеќе разбирање ќе имаше
Интересно прашање, двосмислено. Дали се однесува за двата пола, тоа не го разбрав. Инаку, за мене тоа е едно од оние најнебитните работи, кои може ќе ги забележам, може не. Дали на ремек дело, да речеме слика од некој познат автор, ќе и падне цената ако има влакно од четката? Не ми се верува.
Па баш дека за влакна збориме. Не говорам за деформации, лузни, стрии, целулит. Едното е избор, другото не е. Тоа што не е избор ми е убаво, тоа што е, баш и не ми е.
Мене пример би ми пречело ако му пречат други недепилирани девојки или мажи и ги коментира, без разлика тој каков е, ама ти си знаеш.
Дека тоа е услов за ти да го бираш партнерот на својот живот. Исклучиво во однос на коментирањето за нечива длакавост. Ама ти си знаеш.
Како тоа го заклучи? Каде пишав? Башка и мм така се погоди, не морав да бирам. Ако толку те интересира, не мора да се депилира, не форсирам. Дека сакам мазно тело, да. Инсистирам, не. И така...
Истото сакав да те прашам, каде тоа го заклучи? Преферираш или не ти сметаат, дека е услов и самата гледаш не е.
А што всушност сакаш да доловиш. Зборуваме за влакна на лице, тело кај жена. Што има врска тоа со мојот партнер или општо машка популација.
За синусно влакно препорачуваат депилација? Да не си грешка... напротив насилното вадење од корен е плус опасност, препорачуваат ласер или крема за депилација. Слични проблеми имаат и жени на препони, им се воспалуваат жлезди од влакно, депилација им е забранета. Не дека немам влакна, ама не сум од тие што им се познаваат доста, стално сум се депилирала, и лице и раце, и пазуви, кичма, стомак, од тоа пола било мов ама сакам мазна. Тоа до пред Ковид, сега ама ич не се замарам, брич игра кај стигнам. Муабетот ми беше дека две жени ми имаат искоментирано дека имам влакна на брадата, двете повлакнести од мене, ама многу. И многу ми е смешно дека ако некој спомне дека и жените имаат влакна околу аеролите, сите почнуваат нееее, јас не, јас не знам. Иако скоро секоја жена ги има
Јас ништо не сакав да доловам, пробав тебе да те разберам што всушност ти сакаш да доловиш. Во ред е да имаш мислење за тоа како според тебе би требало да изгледаат другите жени, ама доколку ти сметаат не оди на плажа. (примерот со девојката со танга што го наведе) Ќе го решиш проблемот од корен. Со ова сакам да ти укажам дека си контрадикторна. Ме убедуваш дека треба да се избегнат сите коментари од страна за моите величествени влакна, а ти самата кажуваш ти сметаат. Што се однесува за влакната на лицето, ако сум излегла од дома со нив на мене, замисли колку ќе ми биде битно твоето мислење на таа тема.
Ама чекајте, како ние немаме влакна на лицето, па веѓите што се? И сакате да кажете дека ниту една не депилира надусници, само оние со здравствени проблеми?
Јас сум секогаш со депилирани надусници, ама не паѓам во трансови ако видам жена и истите не и се депилирани.