1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Внатрешен глас

Дискусија во 'Психологија' започната од WildAngel, 30 март 2010.

1. WildAngel

WildAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    108
    Дали знаете да го слушнете внатрешниот глас?
    Колку тој може да ја преувеличи некоја ситуација во која се наоѓате?
    Пример добивате кец на училиште и мислите дека е крај на светот, дека нема никогаш да ја помините годината и дека сте неспособни.
    Дали знаете да го контролирате и да го уловите кога се јавува во вас?

2. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    508
    Ах тој внатрешен глас... понекогаш знае да ме излуди.
    Од најмала ситница можам да направам не знам што... но барем секогаш знам кога ќе се случи нешто лошо.
    Знам да го контролирам, но некогаш многу зависи и од ситуацијата во која се наоѓам.

На Frosin4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.184
    Тој внатрешен глас е всушност она шесто сетило за кое сите знаеме,понекогаш може да се појави во вид на глас,тој глас знае да не предупреди за тоа кои работи ги правиме како што треба или како не треба,иако знаеме многу често да го игнорираме,не признавајки си себе си дека е во право за било што.Но не е внатрешен глас тоа што ние си го говориме во себе во однос на тоа дали некого критикуваме,озборуваме,со самото тоа ние си правиме монолог во себе си.Ние сме сите мултиплицирани личности споени во едно,затоа постои егото итн.Нормално и јас имам внатрешен глас,понекогаш го игнорирам,па прибидејки е често во право,гледам да го прифатам не да го игнорирам.

На karak, antonina и SunFlower94 им се допаѓа ова.
  4. maca.81

maca.81 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2010
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    20
    Внатрешен глас, шесто сетило или женска интуиција...
    Сите го поседуваме.
    Јас често пати се фаќам како правам нешто а од внатре ми вика немој.
    Често пати работите ги знам однапред, уште пред да се случат, и ич не си ја сакам таа моја особина ама секогаш е тука.

5. inn

inn Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    29
    обично внатрешниот глас е дел од нашата потсвест, всушност тоа е она што ние потсвесно го мислиме
    а се однесуваме со чувствата, дозволуваме тие да не водат, а разумот е тој глас сто некогаш го слушаме...
    како и да е тој ни е од голема помош :)
    исто така тој глас се и всушност нашите совети, многу често знаеме да дадеме совет на другарка а ние тој совет никогас не би го примениле во дадената ситуација, бидејки тие совети наменети за друг се одлуцени со разумот, а кога сме ние во таква ситуација размислуваме и не води срцето а не мислеите
    :)

6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.811
    Јас пак како оперирана да сум од тој внатрешен глас. Некако глуви ми се ушите за него :lol:

7. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    578
    Се мразам себеси со тој внатрешен глас. Ќе ви дадам пример...2 ра средно имав дечко незнам некои 5 месеци идевме а на календар го заокружував секој ден. И така си заокружувам јас и недела дена унапред дека знаев и да заборавам,,на последното заокружување пример денес заокружувам и сакав да заокружам и за следниот ден..оп раката ми се повлече сама. Следниот ден раскинав. :)

8. emce-kremce

emce-kremce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    98
    Внатрешен глас ... хмм па не би го нарекла баш внатрешен глас, повеќе ми одговара потсвест. Секој го поседува, но ретко кој се придржува до тоа и кој успева да го контролира. Сепак тоа доаѓа со зрелоста и со годините. Кога сме биле деца или во пубертет, ни летале бубачките во глава на сите и не сме се замарале со тоа да размислуваме подлабоко за некои ситуации, туку сме правеле се по инерција. Кога веќе созреваме, мислам дека тогаш почнува да доминира таа потсвест и тогаш ги следиме нејзините знаци. Барем кај мене така е.

На housewife1982 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ludicka

ludicka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    27
    Mn cesto mi se pojavuva toj vnatresen glas no nekogas ne postapuvam spored nego.Koga ke se sluci nekoja rabota sto potsvesno sum znaela deka taka ke bide a sum go ignorirala toa ke si kazam znaev deka e taka ili trebase taka da napravam.Nekogas se desava toj vnatresen glas da me navede da postapam poinaku od toa sto sakam....Vnatresen glas ili angelot cuvar :D

10. FeminaAddicted

FeminaAddicted Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Често ми се случува да имам некое чувство за нешто пред да се случи.. незнам дали е тоа тој внатрешен глас или е нешто друго ..

11. natasa69

natasa69 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    5
    тој внатрешен глас ќе ме полуди :devil:

12. Miss-Perfect

Miss-Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    73
    Уффф и мене ќе ме полуди, кажете како да го избркам :D

13. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.705
    Допаѓања:
    7.770
    Не го слушам веќе,целосно го игнорирам,и тоа од проста причина што не можам да му верувам.Така добро ме има изманипулирано во пар ситуации и слушајќи го сум била доведена до благо речено незавидни позиции.Не знам како е со вас,но мојот внатрешен глас никогаш не е разумен,опериран е од логика и секогаш е некако неосновано оптимистички настроен.Можете да замислите кон што води тоа. :)

14. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.358
    Јас..или сум глува за тој глас. Или нешто ми фали. Друго нема :lol: :lol:

15. stella83

stella83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    129
    Мојот внатрешен глас одамна веќе не ја врши функцијата што треба, па сега има ново име:ПАРАНОЈА. :D и таа параноја, т.е. бифши внатрешен глас ми создаде мнооогу проблеми и дилеми изминатава година (некои од нив се уште ги имам) како резултат на кои се наоѓам денес во ситуацијата во која се наоѓам. Затоа се трудам веќе да не го слушам "внатрешниот глас" затоа што многу пати до сега се докажал дека не работи за мое добро.

Единствена "добра" работа што ја имам од него е дека ми се разработи имагинацијата. :D Поради неа знам да си направам од една беззначајна ситница роман од три тома, и во зависност од располежение, со убав или тажен крај.

Чудна работа е овој внатрешен глас, јас некогаш се сметав за вечити оптимист, а гласот едноставно ми покажа дека можеби чашата некогаш едноставне е полупразна. ;)

16. girl12

girl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    43
    хаха и на мене би требало да ми се глуви ушите за него :D

17. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.551
    Допаѓања:
    291
    хаха...не си едниствена.....и кај мене тој внатрешен глас не функционира нешто... :lol:

18. Frosin4e

Frosin4e Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    178
    Исто и Јас уште 1 заедничка особина :P

19. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.368
    Јас си го ставам на игнор тоа гласче кога не ми одговара што кажува :rofl: се шалам ... јас се си мислам дека тоа е потсвесно дека од што за нешто многу милиме па триста работи низ главата ке ни поминат во врска со тоа ... :^)

20. doktorka-an

doktorka-an Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    343
    внатрешен глас е моето второ јас,секогаш го слушам тоа што е во мене и му верувам,во многу случаи ме излудува гласот во мене..... :?: :?: