1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Воениот конфликт помеѓу Иран и Израел

Дискусија во 'Политика и настани' започната од malerozna, 13 јуни 2025.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.131
    Допаѓања:
    31.936
    Ама дончевци не прават бази во училишта, џамии и цркви ко овие твоиве. Па кога ќе бидат нападнати тие училишта, џамии и цркви, глумат грејни катеринки.

На malerozna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    17.832
    Ама неееее им го расипувај филмот, баш беше холивудски.

На m.i.g, Zhukov, Bratot и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    18.781
    Цели епштајн фајлс се :D

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    17.832
    Оф бре жено, моиве, твоиве, на ти го дај ми го, ко вмро и сдсм поделби, нашите вашите

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.131
    Допаѓања:
    31.936
    Си можеме бе шо, само подалеку од нас да биде :rofl:

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.293
    Допаѓања:
    39.874
    Се има некоја држава офајдено од пријателство со Русија? Србија, Либија, Венецуела, Иран ?
    Којзнае што се случува зад затворени врати, Игра на тронови буквално, да падне Иран божем водечка сила воено и нуклеарно за помалку од 12 часа се приказни за мали деца.

7. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    17.832
    Утепа ли се бате?
    За Дончо штипјанчето збориме или за Дончо педофилчето? Ако е за вториот, не е ништо поразличен од тие кои ги напаѓа, а вие го сметате за "спасител", страшно!

8. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.755
    Допаѓања:
    9.282
    Се ослободил, или чека кој следен ќе го пороби?
    Да беше пррпукувањево против внатрешната политика на Иран, пеки.
    Ама пукањево е уствари за агресивната надворешна политика...
    На уса и сличните не им смета репресијата на жените во Иран, им смета тоа што е конкурент за нуклеарна програма..

Ги заболе сите за обичниот народ, уште помалку за жените, и хиџабите.
    Страшно само за тие што се таму, и не можат ништо да сменат...

На nextredstyle, M.B., Frosty! и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    17.832
    Откако ја ставија Венецуела под контрола за нафтата, сега го сакаат Иран. Со нападот на Иран, одат контра на Кина, која по ефтини цени ја извезуваше нафтата од Иран и беше голем конкурент на пазарот. Затоа и Кина сега реагира демек на мирно решавање. Тоа не и одговара, како што не и одговара и на Европа. Ако американците го заземат Иран, тогаш Кинезите ќе се свртат кон нафтата на Русија, кои што па ќе им дигнат цена.

Да се вратиме на "војнава". Не е мала работа, САД губат ресурси, тоа ќе ги ослаби. Тоа значи ослабување на САД и намалување на помошта кон Украина. Тоа е уште една работа во прилог на русите. А украинциве глуп народ се радуваат за американците, не им текнува дека тоа е лошо за нив.
    Што мислите, зошто Русија е на страна. Па таа само корист може да извлече, не е нејзина војна.

Дони е пропадната фигура. Со ваква политика не добива наредни избори. Комплетно е изгубен, покрај тоа што е глуп и монструм. Израелците го искористија тој негов момент кога е пред пропаст и го употребија за да ја зајакнат својата безбедносна состојба.
    А и има информации дека Донче бил крајно вознемирен од тоа како се одвивале нападите во последните неколку часа.

На H.VAGA, monibejbi, nextredstyle и 3 други им се допаѓа ова.
  10. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.068
    Допаѓања:
    16.890
    Педофилот победи, ја сотре муџахедината од Иран. Србите имаат една фраза ,,Прдеж на бицикл". Тоа се сојузниците на Иран.

Се радувам за иранскиот народ кој се спаси од дртинава која правеше масовни егзекуции под обвиненија за ,,харам". Е сеа, интервенцијата на ,,спасителиве" не е ради народот али ајде јупииии:party:, еден диктатор помалку. Навивам за сите.:l:

Ова го доживувам како криминалец/убиец да ми влезе дома и да го убие домашниов криминалец/убиец кој ме малтретира со децении, али овој уствари влегува за да ме ограби, али сепак фала му пошто уз пат го убива овој кој ме малтретирал.:sun:

Последна измена: 1 март 2026
    На M&M, boo3, senjorita-v и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.077
    Допаѓања:
    14.785
    Сите ви се глупави, прости, не чинат, добар бил Гадафи, Хамнеи, некои брадоњи. Вие имате сериозна криза на верски идентитет. Не сте вие за во Германија или каде и да сте на Запад, вие сте за во Техеран да ве тепа моралната полиција за едно шамиче. Дали е ок или не, САД е велесила и тоа го докажува, нема промашување. За 30 минути можат да средат било која земја во светот, тоа е велесила. Тоа не го може друг, Русија никако, еве 5 години се мачи со украински села.

Другата пропаганда што ја ширите, наратив дека сите земји што се богати и успешни мора да крадат ресурси итн, како да немаат економисти, експерти, демек само крадат, што секако не е точно. Ај видете колку се моќните земји успешни и во наука на пример, колку Нобеловци имаат или и тоа го крадат? Армијата да не им е украдена? Не ја создале.

12. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.376
    Допаѓања:
    5.537
    Им го утепаа дедото, сега без дедо што ќе прат? Меѓу Америка и Иран, ја навивам за Тимчо Муцунски:clap:

13. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    11.045

Ова било опседнатост. Не знам дали со Иран или со Обама.
    Ми текнува дека сакаше уште на почетокот од 2020 да го нападне Иран. Пред да дојде "кинескиот вирус" како што го нарекуваше.

Ама оние што се радуваа заради средбата на Алјаска, трамп им беше херој број 2, ќе затепаа секого за лош збор, а сега најгласни се во плачење (facepalm)

На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    2.002
    Допаѓања:
    2.275
    Do kade otidee Svetot so svojata almost!
    Ne treba sekade Da se Mesaat American cite vo sekoj konflikt!
    Vnatresno I Suvereno e pravoto na sekoja Drzava koj vladerel ke vladee,Dali ke pravi municija I sl!
    Silno goOsuduvam Napadot na Sad I Izrael vrz Iran!
    Oceluvam Odmazda od Iran zasto ova im go napravija na Svet Post!
    Nevini zrtvi da ginat ponskoli po bolnici toe e neoprostivo!
    Imaat li nekoja Vera Liderive po Svetov ?

15. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.376
    Допаѓања:
    5.537
    Иранците па светци испаднаа во светиот пост, над 30.000 демонстранти испоутепаа за време на светиот месец и месецот пред светиот месец. Не знам како можете да застанете зад едните или другите и да речете 100% тие се жртвите. Жртви од лидерите и државите нема, жртва е само народот што гине ни крив ни должен. Ги остави во 300 проблеми израелците и бабачко Бењамин синоќа гледав заминал од Израел. Да не го утепаа дедово мислиш ќе седеше во Иран? Досега во Кина или Русија ќе се го прчеше. То е то сега, немат што да де прајт.

На andromedae и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  16. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    2.002
    Допаѓања:
    2.275

17. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    2.002
    Допаѓања:
    2.275
    Nema pravo Nikoj da se Mesa vo Suvere a Drzava?
    Treba I Zapadot ako ima muda ova da go osudi ,kako sto ja osudija Rusija koja into ne ja opravduvam!.
    Rusija treba da prestane so Voena Agresija vrz Nevin Civili!

18. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.376
    Допаѓања:
    5.537
    Ти викаш Америка нема право да убива невини луѓе и девојчиња по школи и болници, ја викам покрај Америка и Иранскиот режим нема право да го прави истото. Америка што го прави тоа еден ден не чини, а режимот што го прави тоа 47 години смее... Кој е сега тука пристрастен?

19. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.880
    Допаѓања:
    42.657
    Застанале ожалостени зошто го убиле врховниот кој пред брзо си уби илјадници деца, кој за жените велеше дека се животни исто како кравите и овците, каде владее закон дека можат да си се женат со девојчиња од само неколку години. Не, не требало така. Многу знаат Иранците, а посебно Иранките кои слават од вчера на улици и таму и низ цел свет.

Ама тоа е изгледа вековна траума која си ја влечкаме, научени да не сакаме слобода, да мразиме, да идеализираме умоболни моќници.

На andromedae, kim.k, Mr.Limonko и 6 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.882
    Допаѓања:
    265.032
    Само затоа оти сме против Американците и Трамп, ќе браниме вакви ликови. А после кога радикални муслимани и исперени мозоци силуваат по Европа и се разнесуваат, ќе плачеме.
    Да се разбереме, Трамп е болен педофил, ама како што пиша некој дека дојдоа лошите чичковци и го убија лошиот чичко кој не малтертираше.
    Сега, позадината не се женските права, ама ете можеби ќе живеат и они понормален живот. Од нафтата им секако други ги лапаат парите.

На Bezimenka90, andromedae, kim.k и 9 други им се допаѓа ова.