Воениот конфликт помеѓу Иран и Израел

Дискусија во 'Политика и настани' започната од malerozna, 13 јуни 2025.

1. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    18.781
    Нас ни беше брат Трамп колку тебе шо ти беше Зеленски, ич, Иран имаат своја држава и никако не ја загрозуваат безбедноста на САД како шо ја загрозуваа Украина со НАТО на Русија, тука чисто сакаат Америте да ги ограбат, ги убиваат само поради нафтата, затоа пробуваат да смислат сега некоја причина САД зошто нападнале ама касно е, оде воз у кукуруз за нив, моментално со Израел се најголеми терористи а сите шо ги поддржуваат подржуваат тероризам.

Добро рече и Милановиќ:

"Šta je ubijanje u Gazi nego terorizam i šta je iživljavanje izraelskih vojnika nego terorizam. Međutim, kada je u pitanju Evropa, Iran u Evropi teroristički ne deluje, bar koliko ja znam“

На Чанта и nextredstyle им се допаѓа ова.
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.077
    Допаѓања:
    14.784
    Да, како вас ви чини така е, и никој во светот за ништо не е во право, само вие сте. И сите крадат, а вие среќа однапред знаете кој каде ќе краде. За да една нација добие етикета дека е терористичка треба да има свои терористички групи, не е тоа лична оценка на поединец, на група граѓани итн, туку треба да е историски факт. Израел и САД имаат армии, Иран има армија, плус има и групи што ги финансира како Хамас, Хезболах, а сигурно има и други. Ако Хамас и Хезболах не ви се терористи, тогаш не пискајте за УЧК. Немаш морално право да тврдиш дека УЧК се терористи, ако ми објаснуваш дека Хамас и Хезболах се ок.

Да де, Иран не делувал терористички во Европа. Тоа е пропаганда. Личен став на Милановиќ кој не може да го побие фактот дека лица од Иран вршеа терористички акти во Европа. Во Минхен еден со иранско потекло изврши напад, уби девет луѓе, друг во Норвешка исто, и во други земји. Иранци колеа или не колеа христијани Срби и Хрвати католици во Босна? Ги колеа како свињи Србите. Хрватите дури на трупец ги ставаа и со сатарче ги решија, има видеа стојат на јутјуб. Не биле терористи, а? Израелци правеле воен полигон кај нас во Скопје, гарант немате поим, не стигате да се информирате за дома од грижи за радикални исламисти.

И не бил тероризмот шиитски, сунитски бил, според Милановиќ. Па во светот над 80 или 90 отсто муслимани се сунити, шиитите се малку.

3. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    18.781
    Не ние туку Трамп сам го изјави ова.

Миловановиќ добро е запознаен со ситуацијата како стои на терен многу повеќе од мене и од тебе и добро знае зошто го кажал тоа, инаку САД ги створи и ги финансираше ИСИЛ кои ги користеше за криминални цели и терористички напади, плус сега со терористички акти директно нападнаа туѓи држави прекршувајќи ги сите меѓународни закони убивајќи невин народ, цел државен врв, киднапраа претседател и се само поради тоа што не сакаат да им даваат нафта за џабе, за дебелогазовците во САД и нивните поданици да го живеат америчкиот сон, да не зборуваме пак за Израел каков геноцид и рушење направија во Палестина.

И смири се малку со примериве кои ги измислуваш.

Последна измена: 13 март 2026 во 00:08
    На JoyJoy, Чанта, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    11.045

На Dekoo му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    1.344
    Треба да си деген да го браниш Трамп покрај толку аргументи и Епштајн Коалиција.

На RespectAndObey му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.077
    Допаѓања:
    14.784
    Откако Алија Изетбеговиќ отиде во Иран да бара помош и довлечка џихадисти во Босна, оттогаш благодарение на Иран се рашири радикален ислам на Балканот. И сите тие фанатизирани Бошњаци што отидоа да прават или планираат напади по Европа потоа се продукт на Иран. Иран преку Алија фанатикот им наметна радикализам на Бошњаците.

7. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.068
    Допаѓања:
    16.888
    Кога ќе се сетам колку тука свршаваа на Трамп, заедно со овој унгарски пингвин...

upload_2026-3-13_10-25-48.png

Уште нешто од рубриката ,,This didn't age well":

upload_2026-3-13_10-29-8.png

На Аргентина * и Цобра им се допаѓа ова.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.077
    Допаѓања:
    14.784
    Го фалеа Трамп не за друго, туку од сеир побуди. Живеат за сеир, тоа им е храна. Не им е за Трамп ама ич, туку мислеа еве Трамп ќе го вади Путин од септичка јама и ќе ја натера Украина на капитулација, и ќе се ситат, оти нели народов овдека фанатично ги мрази сите што му помогнале или не му нанеле штета, а ги сака сите што се поим за пропаст, уназаденост итн. Наместо да ги фалат Палестинците, Сиријците, Иранците, слободно нека се отселат во Газа, Дамаск, Техеран, нека се женат, мажат со нив и решен проблем.

9. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    18.781
    Ја "жалевте" вие Украина не за друго туку се понадевавте дека со СВО ќе пропадне Русија (инаку ќе ви беше жал и за Палестина и Иран), и дека ќе стапне невладината чизма на Епштајнови бидејќи Русија им е влажен сон отсекогаш и таму да им донесе "помош" за "демократија" веејќи шаренолики знамиња и разно разни пропаганди но не испадна ништо од ова за ваша жал, a со Трамп барем има(ше) шанса за крај на СВО.

Не ни е за мажење/женење Тањо еднаш не гледај од секоја ситуација да извлечиш корист, сочувствувај со жртвите.

Последна измена: 13 март 2026 во 22:29
    На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.077
    Допаѓања:
    14.784
    Иран даваше шахеди на Русија, и Русија урна не едно, многууууу училишта, сега Зеленски им пратил над 100 воени лица експерти за дронови на Блиски Исток. Карма.