Јас имам мн неубаво искуство кај Таше,само да ти земи пари ќе те натера на маката на разни испитувања што немаат врска.
Претпладнево имаше еден убав и долг пост од членка која даде листа совети за исхрана и витамини пред, за време на и пост трансферот т.е. овулација. Се обидов да го препрочитам затоа што ми се допадна и сакав да ги следам советите, но никаде го нема. Јас сум грешка или е избришан?
Dami, vo ponedenik imame termin vo imuno biologija za tie genetski ispituvanja, e sega kako sto znam kostale mnogu ama imalo nacin ako potpiseme kako donator da ne plakame, kako ide ova , dali nie treba da mu spomneme na doktorot deka sakame da bideme donatori so zena mi za srzta, ili tamu ke ne prasat
Пази само Е2 треба да биде до 60. Твојов е 63, за толку мала отстапка нема да прават проблем, но ако повторно ги правиш за ваучер, чисто како информација имај го во предвид, ако е повисоко. Таму ќе ви понудат, во амбулантата кога ќе се боцкате, ќе пополните формулар и согласност и ќе ве ослободат по човек по околу 3000 денари. Кај нас така беше, а за другите испитувања плативме уште 5000 и нешто, скоро 6000 за двајцата. Ако случајно не ви кажат, што не ми се верува, кажете сами дека сакате да бидете донори.
Девојки вие кои правевте пункција, а е одложен трансферот, после колку време добивте циклус, иако знам индивидуално е, но отприлика да знам. После првото инвитро ептен ми се поремети циклусот, добив по некои 35+ денови, па по 15 дена пак. Да знам отприлика за трансфер со замрзнативе кога да планирам. Поздравче
https://forum.femina.mk/threads/Под...аат-да-забременат.3956/page-2153#post-4432750 Постот е на @LunaGrey !
Korzo, nie gi pravevme ovie ispituvanja vo oktomvri. Za mene site imunoloski i genetski ispituvanja cinea okolu 3000 denari ako se sekavam, a za soprugot 1700. Za HLA cini 4000 den ama ke ve prasaat dali sakate da bidete donori, popolnuvate formular i nema da platite. Dokolku ste krvodaritel ne plakate nisto
Nie ovoj mesec pravevme hla na transfuziona medicina I cinese okolu 3200.Nikoj nisto ne ne prasa za donori.Malku se zbuniv
Jas pravev transfer posle 3 ciklusi.Prviot ciklus go dobiv koga zavrsis so progesteron odma 2 ot den.Ciklusite mi bea macni i bolni. Mi se poremetija.sekogas dobivav porano od datumot.od punkcijata nataka samo mi docnese.Toa poradi hormonite sto gi primame za stimulacija i sl. E sega zavisi kako ti kazale koga da se javis za transfer t.e posle kolku ciklusi....
Mnogu loso iskustvo tarapana za pari .jas licno mnogu loso pominav kako so inseminacii taka i so odnesuvanje... Baska to od tolku ispituvanja ne otkri deka vo prasanje e maski faktor....