@dunika Дуничеее ќе бидеш прекрасна мајка! Сигурна сум во тоа! Ќе се вгнезди сигурно! Па ќе не израдуваш со висока бета и две цртки! Аии мн се израдував за тебе мила баш те мислев денеска. Само немав можност да се укл на нет да видам што си направила. Те гушкам и само позитивни мисли
Zdravo na site ve molam kazitemi eve lezam veke vtor mesec taka mi kaza doktorot bidejki imav mali krvarenje, no neznam sto da pravam tolku me bolat nozite I racite toa strasno se popraviv prvo so hormonite I ostanav bremena so 90kg sto da pravam ve molam ako nekoj znae mnogu mi e tesko, se dvizam po malku po doma Ama toa E nisto Fala vi
Убаво те разбрав, бремена си? Тука нема бремени во групата кои би ти дале совет. Можеби магнезиум и бедоксин да пиеш. И надворешни масажи штом се работи за строго мирување. Тука да прашаш https://forum.femina.mk/threads/Труднички-муабети.13506/page-4585
Ke namalis so testeninite I blagoto ke se hranis zdravo jas vo bremenosta kaciv 6kg samo a isto lezev kako tebe i sega pak se vrativ na taa kilaza sto bev pred bremenost
Ако е за некоја утеха - јас 9 месеци лежев, жената со мене што правеше ивф исто лежеше, пријателка исто од ивф мораше да мирува цело време - не има многу во иста ситуација, но дур си затворен во четири зида мислиш дека само ти си му згрешил нешто на дедо Бог па така те искушува. Мојата бременост беше прекрасна без било каков проблем, но чисто од предострожност докторот советуваше мирување. Ако прогуглаш ке видиш дека ни врвни експерти не советуваат строго лежење - ако плодот не е добро имплантиран, таман и наопаку ди висиме, не може да го задржиме. Не жалам што бременоста ја износив затворена дома, жалам што бев целата во грч и секој минут стрепев да не се случи нешто лошо. Значи, совет од паталец ти е да се обидеш да си поошутена и да уживаш во секој миг од бременоста. А, за лежењето сепак прашај го докторот дали мора да е токлу ригорозно или сепак можеш да се вратиш полека на секојдневните обврски.
Ако лежиш нон стоп внимавај на исхраната протеини ,течности умерено и салати.Нозете поткренати да лежиш како во дупка и масажи на нозе, раце и грб.Јас така и почесто на секој 3 недели на трансфузиолог имав отоци многу.Кај едвај останав бремена па со близнаци ме водеа ризична бременост.Интензивно лежев до 12 недела ајде помина,Па после гинекологот вика лежи да избегнеме серклаж,помина и 5 месец без серклаж.Сега ми вика лежи да издржине 32 недела.Ја издрживме и си викам добро е нема да лежам толку одам на прегдлед ,ми вика сега наинтензивно уште 4 недели да избегнеме компликации и инкубатори.Така си прележав и се породив во 35 недела.А за килажа да не коментира.Со 70кг останав и ептен внимавав се ми беше ограничено и до 95кг стигнав.Јас имав многу отоци,многу високи д димери со клексани 40мг по 2 или 3 на ден ,пиев и колаген и на крај мораше и албумини да примам.
Најдобро направи си повторно ехо-преглед, докторот да даде мислење дали и понатаму е потребно строго мирување или може по малку да се раздвижуваш, зашто можеби проблемот е саниран. Ако е се’ во ред, повторно ќе си внимаваш, но да знаеш дали строго да мируваш. Консултирај се со докторот обавезно.
Девојчиња, моја познаничка поклонува 6 стапчиња кринон гел, што имаат рок до крајот на месецот. Ако на некоја и треба, нека ме исконтактира во порака.
Devojki imame spermogram od gak i od organdziski od 2018 godina. Prasanjeto mie dali od fondot ke mi prifatat uste eden nov da napravi maz mi od privatna labaratorija vo strumica na primer.
Немој да се разочараш исто проблеми сум имала како твојот случај 4 пати оперирана од преграда..4от пат се реши проблемот и после месец дена со ифв останав бремена се ќе се среди само немој да мислиш негативно
@Sienna_MK знаев, знаев! Честитки мила, лесна бременост да си имаш и да ве чува и дочува дедо Боже до крај @dunika на здравје трансфер, мила, чувствувам дека и ти ќе ни ја разубавиш темава... Ќе има две цртки за две недели.
Браво сиена! Ти честитам од срце! Уживајте со сопругот во целиот период од бременоста, а потоа цел живот со бебенца! Ти пожелувам дупла среќа да ве спопадне!! Имај си лесна бременост !
@Melek2018 @maremaca29 @Thallia @sakam bebe Ви благодарам од срце,ќе уживам во најубавиот период кој следува.Ве гушкам