Мила, мора да веруваме дека еден ден ќе успееме, што друго ни преостанува, главата горе и битката продолжува
Да им веруваш , тоа е најважно со верба и со желба се ќе биде... јас сум веќе 8ма недела , прво инвитро таму, а за пари секаде ќе се дадат дали ваму или таму само добра мисла. Со среќа во постапката кога ќе ти стаса ваучерот
Ete ova sakav da go slusnam, uspeh od prva, bidejki ne e do niv do nas e. Fala mila,tebe so lesno do kraj edit. Znam barem 5 parovi koi tamu uspeaja od prva, od koi 2 imaat bliznaci. Somnezite normalno se javuvaat na pocetok, ama posle izvesno vreme se si dobiva smisla.
Девојки, да прашам, дали има некоја што и имаат одобрено ваучер со CIN1 на пап тест? Ај ве молам ако има некој таков случај нека сподели.
Ne e sekogas do nas I do niv e mene tase mi pravese ivf so septum I toa 13 milimetri I normalno ne bese uspesno
Таше е многу сигурен во себе мене ми велеше ти без јајцеводи си најлесен пациент за ифв па на крај не извади ни една јајце клетка и сега за втор пат се мислам дали да му дадам пак шанса или да одам кај друг доктор и знаете што ми е најтешко што до сега сите гинеколози што ме прегледувале ми велат ти си супер пациент со такви јајници и матка,но за жал уште немам успех ☹️
Кај мене за првиот ваучер немав цин а сега за втор имав цин се јавив на комисијата и ми кажаа дека не прави пречка ама дека треба да се лекува ......е сега уште немам одговор од фондот се надевам дека ке биде одобрен
I jas pravev invotro vo Plodnost prvo uspeano so bliznacinja terame 16 nedela i sum prezadovolna od celiot tim tamu.
Mila vitamin d imas li ispitano moj sovet ti e sega baraj da ti napravat asisted hatching na nas za ova uspesno ivf ni napravija asisted hatching
Јајцеводите немаат врска за пречка за инвитро тие се битни за природно забременување,треба таму да се сретнат јајцеклетката и сперматозоидот.Со инвитро тој пат се прави во лабораторија,затоа ти викаат дека си супер пациент,вајда во ред ти се јајниците и матката.Зошто не е успешно не секогаш знаат докторите,и кај нас има 4 неуспешни инвитра без да се знае причината,ни зошто се неуспешни ни зошто не се случило природно. Да ама ти не ни кажа никаво искуство за тоа што ти се случило конкретно.На пр јас во систина не бев задоволна се осекав како ради реда да е се,со др разговаравме преку маил за време на тие две недели и кога сакав да го прашам нешто или преку сестрата па кога ке можеше ке ми звонеше она што кажал,или вечерта на маил ми вракаше,а јас крварев на осми ден од трансфер,цел ден немав одговор па на своја рака прогестерон пиев,кога му кажав вика ако убаво што си се напила......Што следно да спитам се сама јас од интернет што читав,тој незаинтетесиран.А во њуборн сосема различно и позитивно искуство.Тебе што точно ти се случило ферски е да кажеш кога веке толку ги кудиш. Направено ми е хачинг,на 10ти тест треба да правам.
Ист случај и кај мене, за првиот ваучер немав, сега кога сакам да поднесам за втор, имам. Со среќа, се надевам ќе ти одобрат ваучер. Знам дека пожелно е да немаш, веќе 1 месец сум на терапија за подобрување на имунитет, па ќе видиме... Фала ви на одговорот.
Фала Оли, од секогаш ми значело твоето мислење.Така се споделува мислење, со факти и искуство.За жал целиот овој процес не прави почувствителни од вообичаено што сме и се и сешто не допира многу повеќе од колку што треба.Иако немав успешно инвитро сепак имам најубаво мислење за целиот тим таму.Најважно од се, почувствував дека некој вистински се грижи за мене. Многу убаво од твоја страна доколку ова го споделуваш со цел да помогнеш некому.Но како правник со долгогодишно искуство морам да ти кажам дека ова не е слобода на изразување и мисла туку класична форма на клевета.Повели со факти и искуство кое си го имала лично ти, објасни ни зошто мислиш дека треба да се чуваме од таму.Спротивно на тебе, многу членки излегоа со нивното позитивно искуство од њуборн.Дај Боже сите што сме тука да имаме позитивно искуство и Дај Боже да не се повтори твоето лошо искуство на никој доколку си го имала.
Srecnoo Mila I da se pofales si visoka betahcg Pri asisted hatching se otstranuva obvivkata na embrionot za polesna implantacija a za neuspesni ivf treba da se ispita vitamin d ogtt test so insulinemija histeroskopija da se naprave
Се извинувам што ќе се вмешам во муабетов, ама како мислиш „треба“ хистероскопија да се направи? Нели доктор треба да препорача хистероскопија? Хистероскопија е сепак операција, иако „полесна’, ама се прави со целосна анестезија и не е тоа некој обичен преглед! И како тоа тебе што ти успеало по автоматизам ќе успее кај сите? Претпоставувам намерите ти се добри, ама ајде малку повнимателно со советите!