Не се закажува на државно за PCR, јас исто сум во Ремедика, а последниот пат PCR, правев во државна. Така што можеш да си птидеш без закажување и околу 12-13h нема ни гужва
Bidna i mojot transfer, 3 blastocisti 1 vrativme 2 zamrznavme...jas sakav 2 da vratam dr mi preporaca samo edna ama sigurno i taka postapiv pozz do site.
Добар ден на сите храбри жени. Не сум пишувала досега но се што е напишано тука сум прочитала. Од неодамна почнав со моето прво инвитро. Сакам да ве прашам, се боцкам бемфола во стомак и откако ја извадив иглата една капка крвче ми потече дали е страшно? И откако ја извадив иглата исто приметив дека уште една капка од течноста беше останата во ампулата, (ја притиснав и потече). Досега мед. Лице ме боцкаше прв пат сама , се надевам не згрешив ве молам за совет
Давојки, вие што пиете или сте пиеле метил фолат, до кога ви рекоа да ги пиете ? Имам уште за 1 месец, а месец ипол имам до пораѓај. Па да знам дали да нарачувам уште.
Девојки, тие што сте во процес на стимулации, дали некоја осеќа грчеви во долниот дел на стомакот? Јас во последните 4 - 5 дена од стимулациите осеќам грчеви во стомакот, лани кога го правев инвитрото воопшто немав никакви грчеви или болки во стомакот. Инаку се боцкам во стомакот. Фала ви! Поздрав
Fala Jas cuvstvuvav mnogu grcevi i isto taka i bolki imav mi rekoa normalno e posto jajnicive sega rabotat mnogu pobrzo od normalno sepak javi se vo klinikata sto pravis i prasaj pozz
Дали некоја правела криотрансфер на природен циклус кај Д-р Лазаревски? Ве молам за искуства со докторот? На кој ден од циклус се оди на прв преглед? Отприлика колку пати се прави ехо пред трансфер? Дали примавте некаква терапија како подготовка? Јас сум со добар ендометриум и редовни овулации.
Овде имаш доста искуства со крио трансфери https://forum.femina.mk/threads/Трансфер-со-замрзнати-ембриони.27290/