Devojki da ve prasam, jas epten se cuvstvuvam poduena, i koga odam imam nekoi bolki vo stomakot, mislam ke ekspolodiram od sto sum poduena.
Здраво, сега за последното трето инвитро и ние одевме на тој начин со цел демек на посигурно. Замрзнавме сперма, но истиот ден ни кажаа дека било многу слабо семето и самиот ембриолиг ни предлижи на денот на пункција мојот сопруг доколку може да донесе два пати семе. Значи на денот на пункцијата раното остави семе и после еден час повторно даде ново семе. На крај резлутатот од четири јк оплодени две, резлутатот исти како и лани за второто инвитро од 4 јк оплодени 2, но без замрзнат материјал и на денот на пункција дадено само еднаш семе. Искрено за следно инвитро не верувам дека пак би оделе со замрзнување, можеби евентуално би оделе пак да достави два пати семе на денот на пункцијата. Навистина не ми е јасно од концентрација на спермотозоиди 5.62 Mio/ml до толку ли неможат да одберат само 4 добри спермотозоиди? Дали веќе имате одлучено во која клиника ќе замрзнувате материјал и ако може да споделете колку е таму цената? Со среќа
Ти благодарам на опшорниот одговор мила. Во Њуборн ќе замрзнете. Тоа би чинело 100 евра до денот на пункција (се надевам дека ќе има добри сперматозоиди) на ден на пункцијата пак ќе остави.
Заборавив да ти напоменам овој пат имавме успешно инвитрото но за жал Missed во деветата недела а претходниот пат имав негативна бета.
Ти благодарам мила, секое искуство ми е добредојдено (кај нес ни доаѓа до имплатација). Ти посакувам што поскоро да се израдувате, и да имате среќен и весел крај на оваа борба.
Исто и кај нас, во првите две инвитра воопшто не дојде до имплементација, сега овој пат дојдовме. Пробајте, не можете ништо да загубете, напротив може само да добиете
Crinone gel i progesteron ampuli po pravilo se cuvaat na sobna temperatura taka da mozes slobodno dokolku se vo validen rok na traenje sekako deka moze ne e nikakov problem.
Zdr devojki posle dolgo vreme pisuvam denes mi e 7 den posle transfer so zamrznati vrativme 1 embrion poradi abdominalniot cerklaz i eden embrion zamrznavme vo newborn nisto ne custvuvam samo malku bolki vo jajnicite terapia toppp sum Rstrofem 3x2,Metformin2x1,Asporin 1x1,clexan 1navecer,Prolutex na 2dena,Crinone sekoj vecer,metilirana folna,metilb12 senadevam ovojpat ke uspeam do kraj da ja snosam
Nie so maz mi ispitavme kariotip i gi cekame rezultatite vo privatna labaratorija plativme 11000 i ni kazaa od 3 do 4 nedeli rezultati a inaku jas sum so 3 biohemiski
Ne se opteretuvaj so simptomi i jas bev so transfer na zamrznati duri od 11 den pocnaa gradite da me bolat i povremeno grcevi. Samo pozitivno
Здраво девојки ☺️ ве читам две години, од планирање бременост, пратење овулација, хсг, машка неплодност, инсеминација, хидросалпинг, лапароскопија буквално сите групи и накрај стигнав тука. Накратко нашата приказна е: по една година неуспешен обид за забременување направивме испитувања во Систина, хсг (една затворена туба, другата во тоа време “функционална”) спермограм со дијагноза тератозооспермија и ни беше даден совет и терапија да пробаме уште 6 месеци ако не успее лапароскопија. После година и пол (се одложи поради короната) и бидејќи Плодност ни е многу поблиску отидовме на преглед и се договориме за инсеминација мислејќи дека има шанси да успее со една функционална туба и веќе многу подобрен спермограм. IUI беше неуспеша и јас се решив за дијагностичка лапароскопија сакајќи да бидеме начисто со функционалноста на тубите. По операција се дознава дека имам хроничен салпингит и левата туба во целост е отстранета, а десната е затворена. Во овој момент собираме документи за IVF. И планираме некаде септември да го правиме. Бидејќи сум во двооумење би сакала да слушнам искуства иако читав кој доктор го преферирате моето двоумење е помеѓу др.Таше Трпчевски или др. Слободан Лазаревски, со тоа што односот на др. Таше го знам и воопшто не ми се допаѓа, но професионалноста му е на ниво а за др. Лазаревски немам никакви информации. Извинете на долгиов пост и ќе ви бидам благодарна на одговорите ♥️
Tashe ima i iskusni embrilozi sto i te kako e bitno vo nashava borba. Jas bi ostanala tamu Bitna e profesionalnosta barem mene Odnosot moze da se pogledne niz prsti
Јас нема многу да коментирам многу само ќе кажам две неупешни инвитра кај Лазаревски а трето а прво кај Таше успешно и тоа со еден замрзнат и префрлен ембрион од Систина во Плодност.Во систина ембриологот не знсев како изгледа во Плодност Стефан сам ми се јавуваше и таков дечко професионален,човечен посветен на работата немам запознато,се уште комуницираме и како дел од фамилија ми стана.Лазаревски после две неуспешни инвитра ми рече да знам што е причината сите ќе бевте трудни и не сакаше да ме прими а имав уште еден замрзнат ембрион за кој ми рече дека е со предлаб квалитет и дека нема шанси да успее а Таше може нема влакна на јазикот ама ми рече кога тогаш ќе останеш бремена и јас ке ти помогнам а ембрионот што ти е замрзнат каков е таков е ама душичка оплодена е ќе пробаме. Тој ембрион што Лазсревски рече дека никогаш нема да успее сега има скоро два месеци.Да не пишувам повеќе оти имам книга да напишам за Систина сепак одам со ставот дека ако мене Лазаревски ми изгубил две ипол години не мора да значи дека ти нема да успееш кај него.Види оди нс консултации сама донесо ја одлуката.За мене Таше е херој и ме направи мајка.Сепак ова е мое лично мислење има и многу кои се здроволни од Лазаревски јас не.