Mene mi bese nesto cudno tamu. Imase edna sto bese so mene vo soba. Dodeka ja cekav da vlezam vo sala, ona bese pred mene i zavrsi pred mene. Doktorot(drug doktor), posle punkcija dojde i mu rece: 4 folikuli punktiravme i site bea prazni. Sto bese naj interesno, mu dade terapija clomifen da go pije uste nekolki dena, pa ako rastat nekoi drugi,da gi punktira pak. Dali prazen folikul znaci nesodvetno vreme na stop inekcija? I dali e normalno posle punkcija,uste da se dade stimulaciia za rastenje na drugi folikuli sto ostana? Neli treba soodvetna terapija vo vreme na stimulacijata za da moze da dojde do maksimum broj na zreli jajce kletki? Ne sum kompetenten da kritikuvam, samo sakam da slusam mislenja od vas. Mozno e i normalno da bide taka. Ne razbiram mnogu vo ovaa oblast.
Подобро е да не се разбираш, помалце ќе те боли глава, верувај ми Инаку да, се прави и така (ретко), двојна пункција е тоа.
Не покрива. Јас имам Халк осигурување. Породување влегува во осигурувањето, но со каренца од 8 месеци за нови осигуреници.
Toa znaci, stimulacija na lutelna faza neli? Zasto procitav vo net, ima nekoji kliniki vo SAD sto pravaat punkcija i vo folikularnata faza, i posle prodolzuvat vo ist ciklus da davat stimulacija, da rastat uste folikuli, i da punktirat uste ednas vo lutealna faza.
Imase edno devojce vo grupava, mislam deka cela studija imase napisano za tie prazni folikuli i kako shto razbrav od toa shto go procitav, toa bilo gresno tempirana stop inekcija.
Да, баш така. Двојна стимулација, двојна пункција во еден менструален циклус (во двете фази) . Само трансфер не се прави. Ембрионите се замрзнуваат, па се трансферираат во друг циклус.
Дали е опасна? Знам дека во тешка форма се одлага и трансфер тој циклус со можност за замрзнување фала богу Ама онака по здравје прашувам колку е опасна?
Кога ќе решиш да започнеш со постапка ќе се јавиш на бројот на веб страната ќе си закажеш преглед кај др Таше и плус ќе им кажеш да закажеш за брисеви кај Стефан ембриологот а кога ќе ги направите твојот сопруг ќе си контактира со Стефан,ќе му даде број,он е достапен на телефон 24/7 а секако Таше ќе биде во тек со сите процедури.Кај нас не беше машки фактор ама сопругот си направи целосен преглед меѓу кои направи брис од уретра и му излезе два високо ризични типови на хпв вирус кои еве веќе една година ги лечи и добра е што испита бидејќи недај боже можеше да биде критично а на друго место не прават такви брисеви односно јас до тогаш немав слушнато дека и мажите многу често се погодени од хпв вируси.Значи на телефон закажи преглед за тебе кај Таше а за сопругот кај Стефан.Ако имаш прашање пиши ми слободно порака
Мила стрпи се јас една година немав односи со сопругот,му најдоа хпв високоризични па трансфер бременост па никако да се исчисти хпв.Така да издржи и дај боже да ти биде успешно ти пуштам среќааааа
Фала мила, ти имам пишано во лп уште минатата недела. Ако неможеш да најдеш ќе ти пишам пак. Имав некои прашања за Плодност затоа ти пишав.
Здраво почнав со ин витро постапка по долг протокол.Е сега ,пиев микрогинон до саботата,а истовремено се боцкам со триптофем.Прашањето ми е после прекин на микрогинонот како иди мензис,пошто пишано ми е на 3 ден да испитам хормони.Еве скоро 4 дена не е дојдено,а продолзувам со триптофем.Дали јас паничам или несто со мене не е во ред....
Punkcijata e mnogu individualna rabota. Sekoj na svoj nacin go dozivuva. Ako imas potencial za punktiranje na povekje jajce kletki, da znaes deka po tesko e. Ako imas mal broj na folikuli, po lesno ke ti bide. Jas vcera imav punkcija so anestezija vo Remedika. Ne e bas lesna, no ne e nesto mnogu teska. Jas imav bolki ama izdrzlivi se
Bolkite se najverojatno kaj tie so poveke jk jas imav 8 jk nemav bolki samo poduenost malku naredni denovi i dur se svestiv od anestezija sto ubavo mi se spiese ama non stop doadjaa da me budat I kako mi istece pola infuzija se rasoniv. Jas Bev vo Sistina.
Ne osekjas nisto, i posle toa moze nema da osekjas nisto. Ne se plasi, indivudualno e. Ima luge sto trgnat na rabota vednas posle procedurata. Za mene ne bese tolku ednostavna ama ne bese tolku strasna, barem do sega