Пред да го поставиш прашањево вака како што е поставено, размисли ли како звучи? Какви чувства може да разбуди кај некој? Тоа 'колку' знаеш ли што значи? Тоа 'колку' не е бројка, туку e изгубена надеж. Ембриончето што се префрлило во еден од тие обиди што стојат позади тоа 'колку' нема да биде бебето што ќе го имаме во раце. Во тоа 'колку' има сокриено безброј солзи, тага, разочарување, бес... Јас ве замолувам кога веќе учествувате во ваква тема, прочитајте и некоја страна назад, запознајте ги членките. На ова прашање ќе најдеше одговор и без да го поставиш и ќе сфатеше зашто требаше да го прескокнеш. Едно е да сподели некој сам ваква информација, ама директно прашање кај некого може и беспотребно да отвори рана која само што се залечила.
Za kariotip termin cekav 1mesec a za rezultatite 2 meseci se ceka taka da ako imas luge moze i pobrzo sreka mi zavrsia rabota pa ne cekav mnogu ovva ti zboram za na Gak
Зад себе имам 4 неуспешни "префрлувања" од кои најнеуспешното беше тоа што се имплантира ама не се развиваше. Искрено, кога веќе си во фаза на исчекување, најтопло ти препорачувам да не се бавиш со темава во смисла да не се оптоваруваш со (вакви) непотребни информации. Опушти се и релаксирај се, подалеку од муабети за неуспех. Btw, пред себе гледам барем едно успешно префрлување, на овој или оној начин, кога и да е. Еве, се' кажав I'm an open book
Докторот во извештајот ми пишал клексани (во консултација со трансфузиолог). Дали во случај ако останам бремена да одам на трансфузиолог за да ми каже дали треба клексани или пред да останам бремена треба да одам.
Sega zavisi do Kade si so postapka pred transfer li si preg punkcija li si. Obicno pred transfer se davat kleksani e sega bidejki izvestaj od ivf doktor nemoze da ti posluzi za refundiranje mora da odis na transfuziolog toj da ti dade izvestaj za kolku Dena 15, 30,60 zavisi.Ako Imas vrodena trombofilija obicno pri prirodna bremenost se dava od pozitiven test a pri ivf 15 Dena pred transfer, za da znaes dali Imas toa se ispituvat toa Ili na transfuziologija , Manu Ili Imunologija. Ako ne si ispituvala vakva rabota I neznaes dali si Ili ne si ivf doktor ti gi daava preventivno zaradi podobra cirkulacija e sega ako si vo ovaa kategorija treba da odis pred transfer kaj transfuziolog da ti dade izvestaj za da moze da gi kupis I od koga ke ti kazat da pocnes da primas ako gi kupis pa posle ides po izvestaj nema.da to go vazat vo fondot.Taka da idenje kaj transfuziolog bi bilo pred bremenost pred transfer.
Normalen zivot posle 3 dena, osven tesko da ne krevas i premnogu zamor ne. Nema pravila, vo stranstvo im vikaat najnormalno uste prv den. Kako se cuvstvuvas ti taka pravi si i uzivaj
Bravo. I jas funkcioniram normalno od odma posle tranafer. Sekako odmaram i lezam ama bez stresuvanje, sednuvam na masa jadam, stavuvam raskrevam i slicno. Prviot den lezev i se setav niz stan za da cirkulira i krvta malku. Isto i vcera, lezenje, pesacenje po doma. Denes od sabajle pesacenje nadvor na soncevo, ne kojznae kolku ama dva kruga okoli zgrada. Sega vo kola nazad doma, vo drug grad. E tuka psihata mi pocna.. So lesno do II crtki na site
Dali pri pun Dali pri punkcija odmaravte i kolku vreme i isto po transferot? Kolku ke mi trebaat slobodni denovi zdravje boze
Jas ne znam kako mozat da sedat legnati 2 nedeli luge posle transfer. Poludena ke bev. Najmnogu sto mi vlijaelo dobro, e sto cel den sum bila opteretana so rabota,
Pri punckija ti treba povekje odmor, od transfer. Za mene licno punkcijata bese po teska, i imav potreba za odmor ama jas samo dva dena sedev doma za dvete postapki- i transfer, i punkcija.
Pa i ne e korisno 2 nedeli lezenje.. Gospod site da ne izraduva i docuva do kraj pa da ni se napolnat racete so bebcinja
Se nadevam sto poskoro da se iscisti temata od site ovde, i da se preflite vo drugite interesni trudnicki temi
Devojcinja aj ve molam za sovet. Lh 0.42, e2 692,19 . Deneska mi e 8 den stimulacii, mi prodolzi i za denesk i za utre, i vo petok sum pak na kontrola. Dobro se vrednostite? Kolku treba da se e2 i lh pred punkcija??
Zavisi ako nekoj ima nedaj boze hiperstimulacija najverojatno mu treba odmor Ili krvarenje posle punkcija ako nisto od toa tera normalno, jas nemav problem funkcioniram normalno toj den od anestezija Bev pospana ama od utredenta bese se normalno.Za transfer prvite tri Dena poveke lezev posle se setav nadvor so lesni prosetki ama bez fiziki napor I krevanje tesko I reducirana upoteeba na skali, ama posle transfer si zedov boleduvanje posto sleduva do test za beta.
Здраво драги ❤ Денес сум прв ден од 7ма недела, испитав хемостаза и д-димери. До сега од терапија во тој поглед примам по 1 клексан навечер. Сметате ли дека резултатот е ок?