Zdravo devojki!!! Go dobiv vucerot za vtoro ivf.. E sega me interesira dali ke ima problem ako ima prekin vo raboten odnos vo period od dobivanje vaucer do ET? Imajte ubava vecer...
Проблем е ако има прекин во осигурување, јас така знам. Значи ако одиш од една во др фирма, треба да немаш ич прекин. Распитај се убаво, ако треба и во фонд заѕвони.
Проблем е. Внимавај околу тоа, бидејки сите болници ти даваат да потпишеш еден куп док и изјави од кој една се однесува на тоа дека доколку имаш прекин во раб. стаж и доколку неможе да си ги наплат парите преку фондот дека ти ќе треба да си ги платиш. Така да обавезно прашај во фондот.
Мене на првата стимулација косата партал ми стана. Што паѓање, што кршење ... Hairvit na health aid ги пиев и омега исто. После прекинувањето на хормоните се стабилизирав во тој поглед.
Ti blagodaram!!! Maz mi saka da menuva firma... Koga bese da go zeme vaucerot pred 3-4 dena.. Na istoto prasanje vo fondot mu rekle deka moze da ima prekin.. Vazno e da ima osigurivanje vo moment koga bolnicata si go realizira vaucerot.. Ke mora da prasam pak vo fondot....
Проблем е ако имаш ти прекин во работата скоро сите документи ти ги потпишуваш, а за сопругот не е пролем ваучерот е на твое име е, прашај и во фондот и во клиниката каде ке го правиш инв
Најдобар старински лек, после секое миење на косата да ја плакнеш со цеден лимон и чај од камилица. Исто во шампон од коприва или лук да ставиш пантенол и инјекции Б комплекс, Ц, рицинусово масло и АД капки. Во било која аптека ќе си набавиш се ова. Мене само ова ме спасува.
Здраво, јас се враќам на темава после скоро 3 години. Еве еден од борците сега ќе полни 2 години, а имаме уште 2 замрзнати. Е сега, пошто веќе година дена не се фаќа по природен пат иако резултатите од двајцата се добри (исто како првиот пат што не се фаќање скоро 4 години), сакам да направам трансфер на двете замрзнати што си чекаат. Ве молам за искуство кога сте правеле само трансфер како изгледа постапката - дали се дава хормонска терапија пред тоа, се следи ли циклусот и овулација и дали воопшто има врска овулацијата со оплодувањето, испитувања некои треба ли да правам? За после трансфер верувам дека е исто како и при редовно ИВФ. Фала ви
Види во темата Трансфер со замрзнати https://forum.femina.mk/threads/Трансфер-со-замрзнати-ембриони.27290/
E sega budejki jas su pod biro za vrabotuvanje vexe 7 meseci, a osigurana preku mm... Zatoa prasuvam za negoviot prekin vo raboten odnos...
Jas znam deka od kako ke pocnes znavi denta koga ke go dades vaucerot vo klinikata kade sto ke go pravis in vitroto od togas ne smee da ima prekin do krajot na postapkata bidejki se ke ti bide privatno ako ne mozat da naplatat preku fondot prasaj si vo fond najsigurno ke ti kazat ili bo klinikata kade mislis da pravis so lesno
Е кај тебе е друг случај прашај си во клиниката за да не излезе нешто па та ти наплатат се на приватно, убаво се распрашај.
Hrabri samo da vi kazam deka mojata beta ovoj pat bese negativna. Na site vi posakuvam kako prvo poveke mir i spokoj,a se drugo e od Gospod. Bidejki se bese dobro kaj mene i embrioni i endometrium.no ete nisto. Gospod dava kolku mozeme da izdrzame. Ovoj pat bev mnogu slaba i istrosena. Ne se otkazuvam dodeka ne imam dete. So sreka na site.
Devojki, konecno pozitiven odgovor od fzom, sega sto ponataka? Dali treba prvo da se konsultiram so mojot ginekolog ili odma da si zakazam kosultacija so klinikata vo koja sakam da go pravam invitroto? Fala mnogu
Земи си упат од матичен гинеколог за каде сакаш да го правиш ако имаш одлучено, ако не прво отиди на консултација на повеке места и после одлучи си. Со среќа!
Не се грижи мила, биди храбра и силна. И јас имав премногу надеж но ете ни до трансфер не стигнав. Како и да е мора да бидеме храбри за да ја издржиме најголемата битка во животот и само така ке успееме!!! И јас не се откажувам додека не добијам дете. Ти посакувам следното да ти биде успешно ❤️
Mila znam deka e tesko no ne i neizdrzlivo,borbata i zelbata za dete e najsilna od se...samo hrabro ke vidimei nie dobra beta i golemo meso... Kako e Gospod nikoj ne e
Mila nemoj da taguvas sledno ke bide ke vidis samo pozitivno gledaj odmori se soberi sili i srekickata ke dojde nabrzo jaki sme nie ❤️