Од кога ќе се достават документи за инвитро за колку време има повратен одговор. Јас треба за две недели да ги однесам во фонд за здравство.
Брисеви на институт за јавно здравје , а пап приватно во хистолаб , 500ден за неколку дена резултатот
Девојки, малце повеќе ме фака некоја мисла да не кажам страв На стимулации сум скоро при крај(долг протокол) и сабајлеото а и сега имам кафеав жолтиникав лигав исцедок како во овулација. Не се сеќавам дека на претходните стимулации имав таква работа или сум заборавила.... Нормално ли е тоа? Утре секако одам на преглед па ќе прашам, ама ако некоја од Вас знае да ми каже зошто е тоа и дали е нормално ке сум и благодарна.
Od 3 stimulacii i mene mi se sluci 1 da imam takov zolto/bel ligav iscedok. Drugite dva pati nemav nikakov iscedok. Kaj mene bese se ok. Ne znam da ti kazam dali e normalno. Jas spomnav na Dr. za vreme na kontrolata i nisto ne iskomentira na toa.
Ако знаеш каде е толовски рентген ? Позади во зградите имаш бројче ќе ти објаснат убаво , јас откако знам за мене пап само таму носам
Da,da sekoja naredna se doplakja znam @Only1 tolku plativ i jas lani ova vreme,pa bash se mislev dali e pokaceno nekoja zenichka da spodeli shto veke platila vo skoro vreme.
Za sekoj slucaj neka ti zemat mikrobiologija iako mislam deka od hormonite moze da se poremeti florata i da dava takov iscedok, ama jas bi napravila mikrobioloski ako planiras transfer posle punkcija Isto mislam deka e dobro da zimas i probiotic, jas imam vo semite probiotic pred i posle transfer
Zdravo devojki ❤️ Ve citam veke cela godina niz tri neuspesni transferi, pa sega so cetvrtiot resiv da ve druzam za soveti I mislenja. Na 24ti januari napraviv transfer so prof Dimitrov vo Sistina.. deneska mi e 8mi den od transferot i cel den sum nekako isplasena zosto imam menstrualni bolki i tapa glavobolka Isto kako pred da dobijam. So site transferi sum imala slicna bolka no se osekase deka e od terapijata.. sega pijam samo Dobraston, Aspirin I Clexan no bolkata e mnogu identicna na menstrualna. Dali nekoj od vas se cuatvuval vaka a ste dobile pozitiven test?
Пијам линекс на своја рака , исто и антибиотик. Иначе антибиотик( Полигинакс) вагиналети примав до пред два дена.Вагиналетите ми биле како превентива и на мене и на мм затоа ни дадоа т.е мм примаше антибиотик. Како некој протокол самата болница имала да треба да примаме антибиотска терапија и плус маж ми им однесе и сперма култура направена пред два дена. Фала ти многу за советот ке одам во понеделник за микробиологија.
Здраво. Дали некој од вас има искуство со замрзнати ембриони ивф. Ме инте6симптоми, начин на однесување после трансфер, лежење цело време или...јас уште 3 дена ке правам тест и се прашувам дали правев се ко шо треба, хаос ми е главата. Фала