Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вошки. Како се справувате со нив?

Дискусија во 'Коса' започната од sara.kiss, 31 август 2011.

1. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Нормално дека ќе ги имаш една година, ако темелно не се чистиш. Без разлика на тоа што ставаш пипс, оцет, алкохол, тоа гнидите не ги уништува. И тие се размножуваат за еден ден. Џабе е ако само вошките ги чистиш, а причинителите ги оставаш.

Во аптека ќе си земеш шампон против вошки. После секое миење на косата, додека е мокра, чешлај се со специјализираниот чешел(како на сликата подолу), железен е и чини околу 800денари.
    Запците ( не знам соодветно дали се изразив) се доволно збиени, така што ги вадат и гнидите.
    Мораш да се чешлаш барем 3 пати дневно, ако сакаш да се исчистиш..

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      2,7 KB
      Прегледи:
      219
  2. presiosa1

presiosa1 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    11
    леле бе луѓе ми се плаче....вечер сум на свадба и бев на фризер да ми направат фризура...леле кога фризерката ми рече дека сум имала некоја вошка и некои гниди а јас ништо не знам ни па главта ме чешеше за да знам....многу ми е срам... и сега цел ден ми е уништен...

3. presiosa1

presiosa1 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    11
    леле бе луѓе ми се плаче....вечер сум на свадба и бев на фризер да ми направат фризура...леле кога фризерката ми рече дека сум имала некоја вошка и некои гниди а јас ништо не знам ни па главта ме чешеше за да знам....многу ми е срам... и сега цел ден ми е уништен...

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.092
    Стварно имаш 25 години?
    Иначе за вошки има шампон против вошки ќе купуш и ќе се измиеш, а после ќе се чешлаш со чешелот што ти го даваат заедно со шампонот. Се купува во аптека.
    Е сега може и со фарбање да се уништат ама за кратко време и после пак ќе ти се појават. Знам од искуство. Шампонот ти е најдобра варијанта.

5. presiosa1

presiosa1 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    11
    да 25 год сум...како мала сум имала потоа исчезна.и сега јас не ни знаев дека пак сум фатила..леле многу ми е срам..знам за чешелот утре ке земам се што е потребно....леле ми с еуништи денот :(

6. pink13

pink13 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2014
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    109
    Со спреј против муви и навистина помага.

7. presiosa1

presiosa1 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    11
    готово се исчистив....имам комшии до мени мали деца одат на градинка од нив сум се наполнила...право преземав мерки да ги преглаадат и да ги исчистаат...и од сега ке се чувам зошто мојата кожа брзо фака вошки лелелелелелел ....средив со ниска чешелот.......

8. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    мој совет
    само фарба за коса...Офарбајте се и после тоа поминете со чешел за вошки и решен проблем

9. presiosa1

presiosa1 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    11
    а дали кната може да помогне зошто не сакам да ја менувам бојата на косата ...има безбојна кна да си остане мојата природна...

10. strawberry-cake

strawberry-cake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    14
    јас пред неколку години вошкосав и веднаш се исчистив.. Прво зедов спреј за муви и се испрскав насекаде во коренот на косата, абе цел спреј го потрошив :) поседав некое време и ја измив косата, па ја чешлав со тој специјалниот чешел, а утредента ставив шампон и повторно се исчешлав и готово повеќе вошки немав. Имам повеќе такви чешли, едниот е железен и чини малку поскапо, ама затоа пак другите ги добиваш заедно во паковката на некои шампони, и се пластични но сепак добро вадат

11. presiosa1

presiosa1 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    11
    да стробери се исчистив...леле незнам тие гадни инсекти нека ги снема од плантева...сега дека косата не ми се мрси можеби зтоа пак фатив...го купив чешелот и добро што беше мала површина зафатена инаку ако бев целата ке требаше да се ишишам кратко....не сакам веќе...:)

12. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    8.062
    Ние кога фаќавме вошки како помали со брат ми, мајка ми не чистеше со чешел. Имаше специјален таков по аптеки за таа намена, може уште го има или со шампон. Не знам како се викаше, ти стои десетина минути, печеше многу на кожата и после се мие. Со чешелот поголем ефект имаше, кожата мислам ми се откорна од чешлање оти густа коса, мајка ми прамен по прамен ме минуваше, ама успеа.

13. CrazyCrazy09

CrazyCrazy09 Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    21
    ...Кога заоде сестра ми во градинка фати вошки, првите денови почна да се чеша...Татко ми ја поглдена во косата убаво и тешко неа после..По 2 саати седеше а имаше малку виткана и бујна коса...И ги чистевне секој ден, таа само плачеше. Користевне еден чешел железен, шампон.. но ништо. Само една единствена гнида да останеше пак другиот ден кје зовриеше :clap: Пробавне и со газија...Сепак секој ден чешлање, некако си исчисти едвај :talk: Еве ја и ден днес не ја имам видено да се чеша.

14. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    4.835
    Мене само мастика ми помогна. Мастика што е, онаа ракијата. :D
    Ќе натриете мастика во коренот на косата, ќе заврзете ќесе околу главата и чекате два-три саати, нели да се опијат демек. :wasntme:
    После тоа над кадата треба чешлање со таков ситен чешел и сите ќе паднат. Дури и по ќесето може да се изналепат.

15. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.502
    Се шишаме лустер! :D

16. Lauri4ka

Lauri4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    феминики ве молам за помош, сетрами веке неколку години пати од вошки никако не можеме да ја изчистиме пробавме со секаков шампон од аптека со чешел ништо не помага летото ги намалува но само што тргне на градинка,училиште исти проблем,пробавме и со оцет кој го раствареме во шампон и ништо не помага а видов дека кожата и стана премногу осетлива од сите вдови на препарати и досадните вошки,почна да и се воспалува и лупи помошшш

17. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Вошките ги имав додека одев во градинка и мајка ми ми ги вадеше со еден чешел за вошки и полека ми се тргнаа. Од тогаш па до сега не сум имала проблеми со вошки и не дај боже да имам. :)

18. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Колку години има сестра ти? Неможе да најдете некој друг да ја чува додека твоите се на работа? Ако е ваква работата би ви рекла на градинка да не ја праќате. Дете е тоа се меша со деца се дружи нормално е да фати ама пак ако има густа коса и тешко и се вадат неможе се со шампони и се и сешто да и ставате на главата чим оди во градинка малечко е уште сигурно. И во аптеките имате специјални чешали скапи се ама вредат. И треба постојано да ја чешлате барем 2 пати дневно.

19. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Уффф овие вошки! Два пати имам фатено, прво во 2 одд . и последно пред 2 год. Ми идеше келава да се ишишам. Пред две години сама си ги открив, ги фатив на почеток додека беа ептен мали. Се избањав прво, и викам ај со чешелот да проверам за секој случај и то да видам мало бубаче се закачило помеѓу запците си викам е сега племе ќе ви ***. Земав чешелот бели крпи, ја искорнав пола коса ама ги истребив до срж. Нареден ден мајками само ми ги истреби гнидите и се измив со шампонот против вошки. Среќа што тогаш ги открив рано, а ако не ми текнеше имаше на кило да ги вадам :D

20. LoganForever<3

LoganForever<3 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    E верните мои пријателичња од 5 одделение .. Јас фатив од мојата најдобра другарка и се мучев 1 месеец да ги извадам.Можам да кажам дека овој што е пипсот за муви навистина делува и сода бикарбона.Мајка ми знам ми ставаше од тоа и лесно ги исчистивме ама чеша многу , збеснав ама некако издржав и од тогаш никако не се одам блиску до коси , не позајмувам чешли и др :)