и јас пред неколку месеци фатив вошки сигурно од комшиските мали дечиња что доат на градинка дда од нив беше после и казав на мајакта да ги провери и стврно..леле колко гии мразам бре луѓе човек глава не може да крене од нив ...а јас па како лепак да имам на мене одма право фаќам др луѓе викаат аа ја мака немам...КАКО ДА ГИ ИСТРЕБЕМЕ ЛЕЛЕЛЛЕЛЕ ...И сега на на секое миење се чешалам со ниска не дај боже пак да се населила некоја ..незнам веќеее аауу
Како што кажав пробај со пипс за муви и сода бикарбона , најпрво навлажни ја косата потоа стави и сода или напрскај ја со пипсот и завиткај во пешкир , седи околу 30 мин и после со ниска чешелот
Нема потреба толку да се нервираш , вошки секој може да има , и доколку редовно се чистиш, ќе ги остраниш.позз
Женски,помош, вошки!... како мала се сеќавам ме прскаа со некој спреј за инсекти и ми помагаше..па да ми предложите некој спреј за инсекти и од каде да го купам, а да не е многу штетен за кожата и главата... Да напоменам, шампонот и чешлање со онаков ситен чешел не ми помага, не можам до крај да ги уништам и пак се размножуваат . Некој имаше пишано за Пипс? Но каде да го најдам конкретно,дали го има сеуште?
Mislam deka vo market se kupuvase Pips ama ne sum sigurna. Inaku samponot I ne pomaga bas kaj site. Mnogu cistenje treba, nekoj da te cisti najmalku dvapati denes. So srejka
Не може да не е штетен за кожата, подобро купи си шампон што е специјално наменет за отстранување вошки и чешел, и биди упорна.
ке бидеш упорна со чешелот и ке ја скратиш косата ако имаш долга ке ги отстраниш..и ке направите проверка на сите дома за да не фатиш пак....ич не ги сакааам ,,,ама се случуваа
прв и последен пат фатив вошки во прво одделение. имаше еден многу ефикасен шампон и ден денес го има знам бидејќи братучедка ми купуваше. се вика sumifen. и многу е ефикасен. за една недела се ивчисти колку точно чини нзм. ама они се фалеа дека е многу ефикасен и дека многу помогнал
Ајде феминки....срам ми е да кажам ама.... Спојлер фатив вошки.. има некоја друга да не сум сама.....? Хахахахаххаа..сегде фрчат чешли и шампони јахахахах
Фатив еднаш како помала..Веројатно нашколо,на физичко поточно каде шо бевме три класа у мала соблекувална и сите јакни и ташни едно врз друго се ставаа...Ме чешаше глава едно недела-две,а ја кутрата мислев дека имам алергија пошто ме чешаше најногу позади уши Спојлер Сериозно,алергија??? ногу сум била паметна На мајка ми и текна да виде и имаше богами шо да виде...Ајде одма шампон и чешел,малце од косата потскратив ама важно се исчистив...Мајка ми и она се миеше и плус се офарба,па дома се генералка правевме после
ја неможам да разберам, точно основно школо е ама па последна година на шо личи да се има вошки, на секој 2 недели (во петок, пошто нели сабота не сум во школо) ја со чуда смрдливи на глава спијам и утре дента генералка и перење на сите алишта, и за две недели „мамо ме чеша главата..“ мислам дека светот и се руши во тој момент, што неодговорни ќе беа а се коси до гз имаат