Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вошки. Како се справувате со нив?

Дискусија во 'Коса' започната од sara.kiss, 31 август 2011.

1. Ikickabebusce

Ikickabebusce Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    3.152
    Не си ги фрлајте парите по шампони и спрееви. Џабе е се. Мене ко имав вошки дури и тетками од Швајцарија ми прати шампон и спеј и пак не ми помогна. Јас и братучетка ми имавме вошки и ќе се зберевме заедно и мајка ми и тетка ми ке не чистеа како немаше друго чаре. Само по една година му дојде спасот. Само ракијата мастика ми помогна. Само треба со памукче да се втрие во косата и толку малку да се почека колку половина час и да се измие. Јас точно пред 4 год имав вошки, а мајками незнам колку пари даде само за спрееви шампони и чешли. И ене ги си стојат уште во фиоката. Фала богу од како ги исчистив веќе не сум фатила.А инаку да ви кажам дека можете да пробате и со оној спрејот за муви и различни инсекти што е, братучетка ми така ги исчисти.
    А јас дознав и од кој сум фаќала вошки од една другарка. А тие беа сиромашно семејство и знаев дека немаше кој да ја исчисти оти немаше мајка. И затоа не и кажав затоа што знаев дека ќе се засрами и дека ќе и паде незгодно, а ако и кажев знаев дека сите од класот ќе дознаеа и после ќе и се исмејуваа.И затоа не и кажав ама се држев малку подалеку од нејзе за да не фатам пак

2. Cecyska

Cecyska Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    62
    Ве молам за помош, денес видов дека сум фатила вошки, ве молам помогнете ми како да се спасам од нив. И каде да купам газа?

3. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.738
    Допаѓања:
    33.981
    У аптека барај некој шампон и земи си чешел на нишка мислам дека беше ќе решиш проблемот.

4. Cecyska

Cecyska Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    62
    Вчера земав шампон Падацет и чешелот а денес ќе купам и газја се надевам деќа ќе ги снема скроз.

5. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.095
    Допаѓања:
    26.941
    Јас одамна,многу одамна имав.Некаде прво одделение.И се сеќавам мајка ми се пробуваше дури и овој и не успеа.Потоа зеде еден со сина капачка и тој успеа и знам дома го чувавме долго време,за во секој случај.Го побарав на нет хигија се вика.
    Доколку овој што си го купила не успее ти го препорачувам Хигија.Бела амбалажа со сино капаче и мислам и чешел одеше со него.

6. Cecyska

Cecyska Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    62
    Вчера ставив Падецет шампон, големите ги извадив со чешел. Приметив денес дека пак ме чеша и ставив Сумифен шампон. Ќе видам дали ќе има ефекти. Доколку нема ќе употребам Газја.

7. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.374
    Допаѓања:
    20.637
    Како мала кога имав вошки ништо не ми помогна ниту шампони ниту спрееви. За џабе парите си ги дадов. Ракијата мастика само ми помогна. Многу беше ефикасна. Со газа ќе втриеш во косата на секаде колку да ја навлажниш и чекаш 2 часа и потоа миеш. Ако го правиш ова внимавај пошто е алкохол да не ставиш премногу на главата. Нека ти помогне некој. А инаку газа можеш да најдеш во аптека мислам. Ама може и со памук на место со газа.

8. Cecyska

Cecyska Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    62
    Купив и газја. Како што гледам сите кажаа дека најефикасно е ракијата Мастика и Газјата. Знаете ли колку време треба да се држи ракијата на коса а колку газјата и дали се промешува со нешто или така се става?

На Mrs.Precious му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mrs.Precious

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.374
    Допаѓања:
    20.637
    Ракијата со ништо не ја промешуваш само втриваш со памук во коса и потоа ставаш најлон ќеса на главата а потоа некој стар пешкир. И чекаш 2 часа, а потоа миеш.

10. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    И во средно имавме една со вошки, на час си ги тегнеше од глава и си ги пукаше со заби.

11. GirlyGirly

GirlyGirly Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2018
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    697
    Шампон од аптека и после чешел Ниска. Чешлање 5-6 пати во ден. Дури и ако мислиш дека си се спасила.

12. Cecyska

Cecyska Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    62
    А дали знаете колку време се држи газјата на косата?

13. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Ракија мастика врз коса, кеса и пешкир 1-2 саати да се држи после тоа со чешел на бел пешкир. 2 дена по еднаш или 2 пати на ден и ништо не останува. Чешел може и обичен само со збиени запци. Тоа шампони и нови измислици џабе фрлени пари во вода.

14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.905
    Допаѓања:
    15.812
    Како идеше рецептот со киселина за вошки?
    Треба да ја ишампонирам косата, па со киселина или обратно?

15. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Има во аптека шампон против вошки ама не знам колку е ефикасен .

16. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    909
    Nesto efikasno za prevencija od voski, kerka mi fati od gradinka

17. Mrs.Precious

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.374
    Допаѓања:
    20.637
    Како мала кога имав вошки ништо не ми помогна ниту шампони ниту спрееви. За џабе парите си ги дадов. Ракијата мастика само ми помогна. Многу беше ефикасна. Со газа ќе втриеш во косата на секаде колку да ја навлажниш и чекаш 2 часа и потоа миеш. Ако го правиш ова внимавај пошто е алкохол да не ставиш премногу на главата на девојчето. Но помага навистина јас само со тоа ги исчистив.

На pepapa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.905
    Допаѓања:
    15.812
    Од каде да купам газија? Ми треба против вошки

19. Alex.T

Alex.T Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2018
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    230
    Педацет од Алкалоид и не ви треба ништо друго.
    Ефикасен е 100% и против срамни вошки (не ме прашувајте од каде знам). :wasntme: :)

20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.365
    Хигија шампон купуваше мајка ми кога ќе фатев вошки како мала . Секогаш делуваше . Пред некое време и свекрва ми го купила ( има работа на оддел со разни пациенти , најчесто зависници ) бидејќи имала контакт со пациент со вошки . Дали од психа или префатила и сама не знае ја чешала главата , па превентивно користела хигија шампон ( на сува глава ставила два часа да отстои , со кеса и пешкир на неа и потоа исплакнала ) . По втората употреба , чешањето го снемало .

Мајка ми ме бањаше регуларно како и со обичен шампон . Можеби затоа што бев мала 4-5 години имав тогаш , па од страв да не пикнам од шампонот во уста . Последно имав вошки во 4 одделение , имавме едно дете што беше посиромашно , а и многудетното семејство беа , само деца беа околу 6-7 . Случајно префатив од него . Оттогаш не сум имала вошки иако не сум внимавала до толку .