Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вошки. Како се справувате со нив?

Дискусија во 'Коса' започната од sara.kiss, 31 август 2011.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.628
    Допаѓања:
    106.619
    И јас како помала сум имала вошки , прифакав од училиште :D мајка ми ме прскаше со спреј за бубачки се се кавам уште на миризбата :drunk: и се чистеа брзо. леле пишувајки почна да ме чеша главата ..

2. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Лелеее и јас си имав проблем со вошки долго време... во основно година дена мајка ми неможеше да ме исчисти, со што не пробувавме. Секој ден по 10 пати ме чешлаше, таман ке ме исчисти за викенд, ке дојдам од школо во понеделник -полна косата.
    Другарка моја имаше премногу, значи и се гледаа како и лазат по шишки, а една коса што имаше, дива, несредена. На мајка ми и пукна филм и се јави на мајка и, најфино и кажа дека нон стоп префакам од ќерка и да седне да ја зачисти малце.
    После месец дена незнам како девојчето снема, а мене ми ги исчистија со прашок против вошки и чешел. Од тогаш немам фатено Фала Богу :D

3. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Абе за вошки само ракија(мастика) е мајката, или евентуално фарба.

4. al4e

al4e Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    11
    Абе на времето вошките беа во мода :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
    И јас 2-3 пати од градинка ќе си донесев гости дома, и одма ќе му поклонев на брат ми а еднаш бев толку добра па и на мајка ми и поклонив.
    И тогаш мама се фаќа у акција, чешелот, шампонот и едно средство за инсекти ли бесе поима немам и у поход.

5. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    А што кога некој од семејството има вошки?Не треба да му се доближуваме додека се очисти или како?Како тие најлесно се пренесуваат од едно лице на друго.?

6. sara.kiss

sara.kiss Нов член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    0
    Се пренесува само доколкку се доближени со косата.

7. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Хохо ВОШКИ нешто неизбежно кога бевме мали :lol:
    Како мала имав и мајка ми ме чистеше со специјален чешел за вошки.
    Летото почна да ме јаде косата и кога се проверив дури 3 вошки најдов :@
    Се чистев така една недела и ми ги снема, сега да чукнам во дрво ни траг ни глас од нив :lol:

8. Saani

Saani Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    37
    Има шампон и чешел за вошки.

Иначе само еднаш мајка ми ми нашла, кога сум имала 4 години :lol: :lol:

9. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Сум имала како помала. Но ми купи мајка ми шампон, чешел, ги истребивме некако. Само тогаш се наполнив со вошки...Ама грозни се, лоооошо е ако неможеш да ги истребиш... Гаден проблем е ова. :^)

10. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Сериозно 3 години не можеш да ги остраниш вошките?

11. Vik4e

Vik4e Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    259
    буба-кил е лекот, прашај во аптека, го нанесуваш како лак за коса ја масираш косата и 4 дена не ја миеш.. Ако не испаднат тогаш за тебе нема лек :/

12. Anddi

Anddi Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    jas od koga kupiv pegla i od ko pocnav da se peglam niedna voska nisto neam poke vo glata xD duri i kosata mi porasna premnogu :))

13. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Сода бикарбона за гниди, за вошки шампон Бубил го има во секоја аптека и чешел за вошки. :lol:

14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Уф, читајќи ја темава почна да ме чеша главата :sweat: Јас нон стоп фаќав вошки во градинка, доволно беше едно дете да има и автоматски сите имавме :lol: Последен пат мислам дека беше во второ одд. и оттогаш фала Богу, немам фатено. Се сеќавам дека мајка ми ми ставаше оцет разреден со вода на главата после бањање, при последното плакнење. Инаку, ме миеше со Бубил шампон, па после со ситен чешел ми ги вадеше. Оцетот е многу добар против вошки, ама мора и соодветен шампон :)

На rici.aaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Имав пред 3 години , ги прскав пипс за муви , и ја врзував главата со марама , после 1 час ја мијам и немам вошки :D

16. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Јас знам дека имав до пред 2-3г пу пу сеа скраја да е немам инаку мајка ми ми купуваше шампон ја миев главата оставев да стои 5минути после ја миев со водаа и земав чешел ситен си ја чешлав косата на пешкир и они паѓаа мајка ми ги тепаше :D сум се чудела колкави билее :D не е за смеење ама кога ќе се сетам смешно ми е :(

17. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    јас имав во 2 одделение иии зашто имам многу густа и виткана коса многу многу беше тешко а посебно при чешлање мајками ма што не ми купуваше какви и не шампони ии нејќеше ии после бабами и кажа дека имало некој шампон од Бугарија што многу помагал ова она и мама го зема ии ја миев глвата оставив да стои неколку минути после пак ја миев ии така неколку пати и од тогаш фала богу немам фатено. :) ама кога ќе ми текне на чешлањето ;(

18. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Имав слушнато фарба за коса помагало :)

19. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Леле луѓе стварно ли е ова? Јас во второ одд.имав вошки ама од тогаш не сум фатила. Па кај толку вошки фаќате на 17 години? Иначе лек-офарбајте се, и бај бај на вошките.

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    de be fativ lani i se iscistiv za 2 dena

zemes sampon protiv voski strogo bubil ja mies ostavas pola saat taka so pena ja plaknes ja cekas da se podzasusi i zemas so cesel protiv voski i ceselot go mokris vo soda bikarbona rastvorena i stom se podzasusi ceselot pak go mokris(rastvori si soda bikarbona vo edno kance

ili ako nemozes pa zemi ofarbaj se 3 godini ti ja ispile cela krv bolje da se ofarbas