И јас како помала сум имала вошки , прифакав од училиште мајка ми ме прскаше со спреј за бубачки се се кавам уште на миризбата и се чистеа брзо. леле пишувајки почна да ме чеша главата ..
Лелеее и јас си имав проблем со вошки долго време... во основно година дена мајка ми неможеше да ме исчисти, со што не пробувавме. Секој ден по 10 пати ме чешлаше, таман ке ме исчисти за викенд, ке дојдам од школо во понеделник -полна косата. Другарка моја имаше премногу, значи и се гледаа како и лазат по шишки, а една коса што имаше, дива, несредена. На мајка ми и пукна филм и се јави на мајка и, најфино и кажа дека нон стоп префакам од ќерка и да седне да ја зачисти малце. После месец дена незнам како девојчето снема, а мене ми ги исчистија со прашок против вошки и чешел. Од тогаш немам фатено Фала Богу
Абе на времето вошките беа во мода И јас 2-3 пати од градинка ќе си донесев гости дома, и одма ќе му поклонев на брат ми а еднаш бев толку добра па и на мајка ми и поклонив. И тогаш мама се фаќа у акција, чешелот, шампонот и едно средство за инсекти ли бесе поима немам и у поход.
А што кога некој од семејството има вошки?Не треба да му се доближуваме додека се очисти или како?Како тие најлесно се пренесуваат од едно лице на друго.?
Хохо ВОШКИ нешто неизбежно кога бевме мали Како мала имав и мајка ми ме чистеше со специјален чешел за вошки. Летото почна да ме јаде косата и кога се проверив дури 3 вошки најдов Се чистев така една недела и ми ги снема, сега да чукнам во дрво ни траг ни глас од нив
Сум имала како помала. Но ми купи мајка ми шампон, чешел, ги истребивме некако. Само тогаш се наполнив со вошки...Ама грозни се, лоооошо е ако неможеш да ги истребиш... Гаден проблем е ова.
буба-кил е лекот, прашај во аптека, го нанесуваш како лак за коса ја масираш косата и 4 дена не ја миеш.. Ако не испаднат тогаш за тебе нема лек :/
jas od koga kupiv pegla i od ko pocnav da se peglam niedna voska nisto neam poke vo glata xD duri i kosata mi porasna premnogu )
Уф, читајќи ја темава почна да ме чеша главата Јас нон стоп фаќав вошки во градинка, доволно беше едно дете да има и автоматски сите имавме Последен пат мислам дека беше во второ одд. и оттогаш фала Богу, немам фатено. Се сеќавам дека мајка ми ми ставаше оцет разреден со вода на главата после бањање, при последното плакнење. Инаку, ме миеше со Бубил шампон, па после со ситен чешел ми ги вадеше. Оцетот е многу добар против вошки, ама мора и соодветен шампон
Имав пред 3 години , ги прскав пипс за муви , и ја врзував главата со марама , после 1 час ја мијам и немам вошки
Јас знам дека имав до пред 2-3г пу пу сеа скраја да е немам инаку мајка ми ми купуваше шампон ја миев главата оставев да стои 5минути после ја миев со водаа и земав чешел ситен си ја чешлав косата на пешкир и они паѓаа мајка ми ги тепаше сум се чудела колкави билее не е за смеење ама кога ќе се сетам смешно ми е
јас имав во 2 одделение иии зашто имам многу густа и виткана коса многу многу беше тешко а посебно при чешлање мајками ма што не ми купуваше какви и не шампони ии нејќеше ии после бабами и кажа дека имало некој шампон од Бугарија што многу помагал ова она и мама го зема ии ја миев глвата оставив да стои неколку минути после пак ја миев ии така неколку пати и од тогаш фала богу немам фатено. ама кога ќе ми текне на чешлањето
Леле луѓе стварно ли е ова? Јас во второ одд.имав вошки ама од тогаш не сум фатила. Па кај толку вошки фаќате на 17 години? Иначе лек-офарбајте се, и бај бај на вошките.
de be fativ lani i se iscistiv za 2 dena zemes sampon protiv voski strogo bubil ja mies ostavas pola saat taka so pena ja plaknes ja cekas da se podzasusi i zemas so cesel protiv voski i ceselot go mokris vo soda bikarbona rastvorena i stom se podzasusi ceselot pak go mokris(rastvori si soda bikarbona vo edno kance ili ako nemozes pa zemi ofarbaj se 3 godini ti ja ispile cela krv bolje da se ofarbas