Најавено беше ова, дека границата на алијансата ќе се зацврстува апропо случувањата. Буквално на прв ден од инвазијата најавија, ништо ново или алармантно.
Ова со автоматски превод. Франција ги презема своите одговорности како сојузник и како европска држава. Таа е на спојот на безбедноста на Европа и значително го зајакнува својот придонес за уверување на нејзините источни сојузници“, заклучува Министерството
Жал ми е за сите македонски државјани кои не се свестија навреме да избегаат. Мислеа дека нема ништо да се случи. Се надевам дека ќе ја преживеат војната.
Поранешната конгресменка на Хаваи (САД) зборуваше за ова уште пред нападот да се случи и ја посочи политиката на САД како совиновник:
Ваљда за да се празни Русија да не ги трошат парите таму.А чекајте, САД не укинаа летови до Русија а ? каков гад старчуга расклопена
https://twitter.com/nexta_tv/status/1498037904496418817?t=NpAbHSVQKE1Ra_kx1ZpkFw&s=19 Браќа украинци, не гаѓам јас цивили - Путин Видеото не е за луѓе со слабо срце
И тоа ми падна во очи „со украинските браќа ќе преговараме“. Абе браќа ли се убиваат? Инаку, на вестите на Сител покажуваат дечко со македонско презиме, македонски државјанин кој се евакуира со помош на Бугарија, а дава изјава за бугарски медиум. И му велат „ еве ти си македонски државјанин“, и одговара „да, македонски и бугарски“ и тука почнува да зборува бугарски. Ете на крај е важно да не го испуштиш бугарскиот автобус. Тоа дека има бугарско државјанство како правдање ми дојде пред бугарската камера.