Ако влезе Украина во ЕУ, додека Русија е влезена во Украина, дали тоа значи дека и Русија ќе влезе во ЕУ, и секој на секого ќе му влезе? Кој паничи овде нека смири страсти малце, останаа маркетиве без храна
Остајте вие војната сеа.. Вучичот остарел ко за десет години овие три дена. А таман врвот мислев му е "јел сам био на мору?- нисам" Не ми се верува на изјавиве на човеков...
Колку од русофиливе на темава би живееле во Москва ,а колку во Германија. Да ме убиеш ако сфаќам. Да живееш во западна Европа или да тежнееш да одиш и да чезнееш за мајка Русија. Боже,боже. Да не сфаќаш кој е агресор. Кој сака туѓа земја.
Ни најмалку. Стајлингот на украинската делегација беше во центарот на вниманието. ВИДЕО | Русите во одела, Украинците во тренерки: Одржани преговорите во Белорусија
Исто како кога бомбардираа во Србија. Они на плоштади концерти држат, ние купуваме залихи Борбено македонче.
@Feminka22 Се откажавме од тенковите ама затоа ќе купуваме американски лесни оклопни возила Најбољи е оној со капачето
Стварно еј, ваму деца им изгинаа, тие битно не облекле вратоврска, навистина големо непочитување. Некогаш да не знае човек дали се заебавате со постовиве
па добро, сеа знаеме како ќе изгледавме на самитот ако превише не издрогираа и гласавме за Левица .. "учиме од туѓи грешки*
Ќе ви ја прекинам забавата, бидејќи мене воопшто не ми е смешно туку трагично. Помошта што ние ќе и ја испратиме на Украина ќе биде оружје, но не наше, туку ние ќе бидеме искористени за да го препродадеме. Бидејќи Македонија произведува само лесно оружје, ќе направат исто како и во предходните конфликти, т.е ќе купиме оружје од земји кои произведуваат но не смеат да продаваат (како на пример Србија) и ќе го препродадеме. Една од причините зошто е проблемот со Прилепскиот Еурокомпозит (мислам дека ова е точното име на компанијата главно во државна сопственост). Имено, компанијава буквално купува и препродава оружје (како што е примерот со Сирија, каде што голем процент од увезеното оружје беше увезено од Македонија), а работниците немаат плата по 6,7 месеци ако не и 1/2 години. Една од причините е што зделките се прават на црно и не можат да се валоризираат, друга се македонските политичари. Ете затоа сме во НАТО, за да можат легално да перат пари, и да не биде директно Германија продаде оружје, ќе биде преку "посредници", а и бидејќи нашите политичари се доволно лабилни и им дозволуваат сè за да добијат %. Тие се богатат на наш грб, страда обичниот народ. Жално е што повторно ќе не искористат, а невини луѓе ќе настрадаат. Да се надеваме дека нема да побараат и војници. Најпаметно ќе беше по распадот на Југославија, балканските земји иако разделени да направат некаков воено-економски сојуз како и да ја продолжат играта на 3ти, неврзани земји и да изигруваат мост меѓу истокот и западот. Вака не користи кој ќе стигне.
Татко ми не го пуштија, не е воено лице...и сеа? Нема потреба да се убедуваме, кога е воена состојба легитимна е мобилизација на машкото население без разлика дали служеле воен рок.
Што ви е бе луѓе цццццц. Излеа забораивте на денот на независноста кога си се пофалија какви возила имаат. Ќе ги браниме спремни сме.
Секој на секого може да му влезе, не е тоа проблем. Проблем е шо треба на некого да му го начукаат Како тоа Ред? Мислам освен што секој на секого му е влезен, ама тоа е више доброволна дисциплина
На овие лево треба да им е срам што се таму, па и во златни одела нека бидат ако сакаат. Зошто не биле свечено облечени бил проблемот..
Плус крајно безобразно беше што Русиве напаѓаа и додека траеја преговорите. Овие седат и муабетат, дур луѓе им умираат. Ко...можеа да бидат паузирани за тоа време
Не можам да се смеам више А не ми се искача од сафари Не можам до воздух да дојдам Па дипломатија бе @staycalm треба да се претставници на државата Ковачевски вака да отиде или Пендо рафалну паљби ќе има Ептен дека им е нож под грло ги сфаќам.Првото шо го нашле го натнале да се спасат од Путко