Види. Сирените треба да се тестираат дали работат. Јас од ко престанаа да свират на 4 ти мај, значи во независна мк, не памтам да сум ги чула. Не сум таму долго време, ама не верувам да сте ги чуле и вие. Во 2001 сирени не памтам, а покризно од тогаш не било. Заклучок- сигурно се украдени
Не е тоа поентата, туку степенот на куроболие што никад нема да го доживеам, посебно не со гранати на 10km од мене
2001 немаше бомбардирања. Сирени се уклучуваат само ако има опасност од воздушен напад. Сме учеле бе ова по ОНО.
По болниците има такви слики со знаци и звуци за тревога и нивното времетраење. И додека си чекав секогаш МОЈ термин по 130 саати си ги читав од досада.
Е тоа нема. Кога бев мала у градинка имавме сирена. Траума секој 4 мај, у 3 свиреа!! Евс ти го Ердо https://makfax.com.mk/svet/ердоган-турција-не-може-да-ги-остави-на/
Место да си легнам, туторијали гледам ако рокне нуклеарка како да се заштитам. Изгледајте го видеово за секој случај Заминав со паметот скроз јас, мозокот мој за умрено го прогласивме.
Знаеш ли Биљо што ќе се случи ако ги тестираат сирените? Луѓево ќе се преселат у подруми од страв. Остај, арно е без тестирање, доволно е што нема брашно и макарони по маркети ни за лек