Ми мириса дека ова ќе заврши така што Украина ќе влезе во ЕУ но не и НАТО и Украина ќе и ги исполни барањата на Русија. Кога ќе видиш сите задоволни. Освен ние, пошто нели само нас ни спорат историја, јазик, народ, а што е тоа во споредба со територија - ништо
Жално е што се осврнуваат само на сегашнава ситуација.. а не да минати дејствија кои го предизвика ова, ова беше прелевање на вода од чаша.
Ја решивте Украина. Поделена, како вам ви одговара, се знаете кој каде ќе појде, каков е и како треба да живее. Плус лажеле украинците, не нападнале русите, се било метаверс... и требало да ги нападнат... Денес Макрон го стиши Путин, изгледа го поли со вода. Гледам на твитер, ама нема видеа од нови напади и ракетирања. Ама сабајле било покољ, видео од 9 жртви, пред зграда Снимката потсеќа на Сарајево и пазарот Полјаците и романците, браво, им симнувам капа. Со автомобили чекаат на граница и земаат цели фамилии и ги носат дома.
Yes they should help the European they're civilized person's than any continent "This isn't a place with all due respect like Iraq or Afghanistan...This is a relatively civilized, relatively European." - CBS foreign correspondent Charlie D’Agata Колку само ми се згадија американскиве телевизии. Полни со лицемерие и надменост. Релативно цивилизирани. Ирак и Авганистан камењари. Оправдано е на такви да им истурите бомби.
Тоа ли ви кажуваат? Може има и такви. Има и онакви за евра што работат, некому ќе се стемни, некому ќе се раздени. Јазк. Никој нема корист од ова, освен производителите и трговците со оружје.
Ќе имаат корист сите освен Украина и нивниот народ. Русија ќе има корист ако победи,ќе си добие плус територија. Западот ако победи ќе има моќ на сите идни зделки и политички позиции.
Ги исфрлаат сите Руски клубови од сите спортови.... Лобираат да ги исфрлат и од олимпијада. Спортот се бореше против политика и расизам ама изглеа политиката се бори против спортот со Амин од Држава што освен кошарка и пливање во ниеден друг спорт нема абер. Уште тенисерите да ги скинат од играње. Да умрат сите горе што го одлучија тоа.... Сите до еден и да се слави денот.
Ја стварно мислам дека е глуп.. Веќе сум загрижена.Сабајле седнува да се договара, вечерта ја хушка Европа и Западот против Русија и Путин… Уште му гази на нерви, не викам дека не треба да се бори, ама вака само бетер може да напраи.Се гледа дека човеков има муда до колена (Путин) и дека то го заболе А овој вергла и вергла..Народот ќе го јаде о ти дека е актуелен Путин ми искочи видеово на јутуб; она што ми падна во очи е на 2:33 таму негде ,,Putins goal than became build strong Russian state, one that would be both stable at home and capable of exercising more influence over its neighbors” Башка бил националист А и во видеово се глеа мржњата према САД и НАТО Иако добро стоел со Буш и Обама да кажеме
Вршат притисок на граѓаните, за тие да вршат притисок врз власта. И не е крај на свет ако русите не учествуваат во една сезона натпревари, битно дома се со своите семејства, не се во скривници, не де бегалци, не се ,,културно,, предупредени да си ги напуштат домовите за да можат да и ги срушат. Како ви се пишуваат вакви работи, ќе биле исклучени од спортот, јака работа ако се, во овој момент на никој не треба да му е до спорт.