Браво. Ако падне Украина под Руска капа, тек сега ќе се богати Путин. Ако ја има Украина, има вентил кон запад
Исто така блокиран е пристапот до веб страната на руската новинска агенција РИА, а отежнат е и пристапот до Спутник и РТ. Јутјуб блокирао РТ и Спутњик у Европи, недоступан и канал српског Спутњика Забрањују Спутњик на Јутјубу – гледајте нас на слободној видео платформи Odysee
https://makfax.com.mk/svet/русикото-министерство-најави-дека-ќе/ отидоа.. Аман нека се заврши веќе аман Едниов не знае за доста другиве додаваат уље, трети страдаат Аман
И ние сме стратешки и историски важни и за Грција и за Бугарија и за Албанија и за Србија. На кој сакаш да се предадеме?
Ке се договориме.Не читаш на темава 44 милиони луѓе ги поделија или предадоа на Русија,тие да не трпеле економски последици,за 1,5 мил.проблем. Плус во Украина народот не сака со Путин. Кај нас доброволци колку сакаш за предавање.
За шо? Исто така NJEMAČKA ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock izrazila je u Berlinu, nakon susreta sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Anžejom Logarom, skepsu u vezi s brzim primanjem Ukrajine u Europsku uniju. "Svima nam je jasno da ulazak u Europsku uniju nije nešto što se može provesti u nekoliko mjeseci", rekla je Baerbock. Pojasnila je da članstvo u EU iziskuje "intenzivni i duboki transformacijski proces". Šefica njemačke diplomacije istodobno je naglasila kako je Ukrajina "dio europskog doma". "Europska unija je uvijek bila dom čija su vrata otvorena", rekla je Baerbock. Dodala je da pored EU postoje "mnoge europske institucije koje mogu skrbiti za mir i sigurnost na europskom kontinentu". исто така ŠPANJOLSKI ministar vanjskih poslova José Manuel Albares odbacio je mogućnost da Ukrajina brzo uđe u Europsku uniju, napomenuvši da je to dugotrajan postupak, ali da Kijev može imati neki oblik suradnje s klubom 27 zemalja. "Ulazak u EU nije kapriciozan postupak koji se može ostvariti političkom odlukom. Tu postoje politički, gospodarski i socijalni standardi koje je potrebno ispuniti", izjavio je Albares za španjolski javni radio RNE, upitan je li trenutačni ulazak Ukrajine u EU pitanje koje bi trebalo razmotriti. Со други зборови, нема такво нешто како итна специјална процедура. И фри ланч нема
Таман договорот што го имаат за намалување т.е контрола на нуклеарки завршува 2026 сега ке си имаат оправдување и изговор и едни и други за да донаправат уште.
Ајде да ја тестираме способноста на ЕУ за носење одлуки во ситуација на криза. Многу сакам. Пошто се претворија во остаток од идеја, обвиткана во бесконечна бирократија. Бабетини!
Знам дека нема такво нешто ама до сега го одбиваа а сега ја прифатија. Дај Боже да си во право, во спротивно не сакам да мислам што ќе биде
https://www.mirror.co.uk/news/world-news/ruthless-warlord-who-led-gay-26354341 Камо да можеше само вакви монструми да се испотепаат во војни и да им се сотрат болните идеи. Ни гроб не заслужува вакво суштество, трошка емпатија немам за нив. И да, ова е таа истата Русија што оди во поход за „денацификација“ на друга држава. Денацификација my ass!
Шо е со ова нуклеаркиве шо ги поставуват несекаде. Шо се прчат со нив , ќе ја разнесат пола земјина топка за да се види кој е посилен?
Мисли си ти дека се претвориле во нешто Абе Кафка не ви е читан, а? Ни Кишон не ви е читан? Зошто вие не читате евреи, дали сте нацисти, а?