Или му кажале дека не треба да сака 3та светска војна. Во секој случај, нам ни е во прилог, оти сакаме да преживееме. Да не беше така, немаше да има скоро 3000 постови темава, за нецела недела.
Па не е дека баш нема,иако јас не очекувам некакво примање на Украина во ЕУ сега. Словачка за 3 години влезе а започна преговори по специјална постапка.
Да Русија го ограничи сама пристапот до Фб и Твитер како што спомна и ти и тие самите дека вестите им се цензурираат... Тоа го прават како начин на протест....како резултат на ограничувањето од страна посебно на Мета. Русија на тоа поле бараше да се укине забраната од страна на Фејсбук посебно зошто имаат државјани кои се надвор од Русија и имаат право да имаат пристап до информациите и со тоа се крши и нивмото право.... Беа експресно одбиени.
Затоа што нема потреба,само еден е логичниот заклучок и гледиште по ова прашање. Цел нормален свет вака размислува. Добро нормалноста е широк и дискутабилен поим ама па сега и колку може да биде уопште некој нормален во 2022? #bekind
Играта на зборови е многу опасна работа. "Ненамерно" долевање на оган и провоцирање. Да се замисли човек кој управува со светот и колку малку фали да отиде работава у тиквите.
Абре Вајлд, кој го праша Зеленски за било што. Идејата за барање прием во ЕУ му ја дошепнал некој. Реално, Украина сега не знае кои и се границите, кај и е газот а каде главата, до Еу и дошло. Мислам дека Бајден пак си ги мести европските пријателчиња, да заглибаат уште повеќе, ако е можно.
Косми, не постои такво нешто како фри ланч. Не постои ни такво нешто како обединета Европа. Види кој поддржа влез за Украина во ЕУ, кој крева одма рачна, и јасно ќе ти биде. ( не дека немаат поента, ама и самото тоа е одраз на двете различни европи). Аплаузот е без пари, нема зошто да не му аплаудираат на Зелински. И толку отприлика ќе биде.
Многу ми е интересно како се извртуваат и намерно погрешно интерпретираат мислењата на темава. Впрочем апсурдно е шо и поматаму се “дискутира” за нештата. “Facts are not subject to opinions. Your opinion about a fact won’t ever change it.”
Ова ако е вистина е најодвратното нешто што може да го направи. Да го мачиш човек без инсулин се дури не липса. Преопасно може да биде ако се скине терапија на човек зависен од него. Куршум ќе те усмрти одма, ова убива полека и подмолно. Мрш!
Па не е баш така. Украина е поголем стратешки интерес од бакзузине Бугарија и Романија кои исто така наглавачки ги примија. Ке видиме. Многу е рано за било какви прогнози.
Леле ќе звучам најлицемерно на цел свет пошто ич не сакам насилство, убивање, војни и слично ама за лепотанов ич не ми е жал и се надевам ќе гори у пекол. Грев гревосан, сега му читам биографија што правел на лгбт луѓе, односно ги подложувал на електрошокови, брутални тепања, смрт со глад, силувања, не им давал вода дури не умрат и ги терал да спијаат само 3 часа на бетон. Лезбејките ги силувале и ги затруднувале Гроб да немаш копиле смрдено.
https://9gag.com/gag/aDD2NY9 140 дипломати ја напуштиле седницата во Женева,кога почнал да збори Лавров преку линк. Ова е голем шамар и порака до Русија од светските дипломати.
Ич не ме допира смртта на вакви "луѓе". Напротив, ме радува затоа што со неговата смрт многу луѓе ќе избегнат пекол.
И да има, лезбејки гробот да му го мочаат Па мир да не најде Сѐ по список гнида недоквакана Гнаса Децата да му се ЛГБТ дај Боже
Дали сте сериозни што воопшто дискутирате за некаков влез на Украина во ЕУ?? Тие со години не примаат далеку посредени земји од оваа разурната и на колена земја. И кој бенефит ќе го имаат? Уште еден џаболебар заедно со Бугарија и Романија на плеќите и тоа во овие услови на најавена економска криза? Не, попрво во провалија ќе ја турнат. А пак овој Зелински не ми се верува позелен од нашиот Црпко излезе. Додуша што може друго да се очекува од еден комичар.
Еу им треба ради кичанович Русиве ѝ ебаа мамата на инфраструктурата Не знам као стои Украина економски, али ова многу ќе кошта… Сѐ ради едно НАТО.Не сфаќам сеуште бе Што злато ќе беше тоа Да му се измочам на НАТО. Песков:никакви санкции нема да ја натераат Русија да го промени ставот ви реков?? Овој или е до даска луд и сѐ има искалкулирано, или има муда до подс.Ви реков го заболе за санкциите.Еве не застанува.А ова ќе стивне кад тад, ќе заврши како ќе заврши (ќе видиме допрва) и ќе се врати сѐ во нормала.. Само укаинскиот народ ќе има трауми..
Јас би ги примила во еу. Поефтино ќе биде, и по цена на човечки животи и по цена на пари за оружје, отколку вака. Ама не е поентата да биде поефтино, поентата е да биде поскапо изгледа. Ах бе, колку се нервирам, на кого му текна бизнис со војни да праи, .
Не му е гајле на Путо за санкции зошто си има он " заштедено" стокови резерви за неколку години и злато исто, ова е планирано со години не е од вчера.