Не се докажуваш со првооделенци затоа малку ставот дека многу разбираш и подучуваш смешен ти е, намали малку. Тој има одговорност пред своите луѓе кои моментално гинат, не Путин.
@Cosmi Русија прати конвој од 64 км. Вчера употребила оружје кое е забрането, што вели маж ми, нуклеарката е мајката, ова е таткото на оружјето. Се уште веруваш дека санкциите ќе имат ефект?
Многу тешки санкци против Русија и нема да е чудно ако доведи до бунт. Со ова Америка му докажа на Русија дека има многу посилно влианије во светот и моќта да изолира и уништува економија на било која држава. То ја прај Америка број 1 водечка сила за голема разлика од останатите. Нуклеарното оружје на САД(кое е во Европа) да се врати назад во САД, оти дополнително ја зголемва тензијата
И со средно земјоделско да беше, настапи храбро што мене ме восхити искрено. Видете дека по дипломатски пат, една корумпирана и како Македонија сиромашна Украина се бори веќе 6 дена. И Зеленски не направи војна. Кога почна војната, мислев дека веќе вториот ден ќе капитулираат. Ама еве не се случи тоа. И Косово има цела Влада терористи и пола Македонија,@Bridget нив помочај им се.
Neka sednat utre Pak na masa Ukraina I rusija,I mislam deka treba Ukraina da prifati neutralnost, da gi priznae donesk I luganck krim.Neka prestanat so borbive samo steta se pravi enego konvoj cel premakiev. Da zapre ognot.Nesto neka se dogovorat da ne se instant ko magarinja.m
Тоа беше лажна вест. "Таткото на оружјето" е исто некое нуклеарно ѓубре мислам, барем луѓе така коментираа.
Па не лупај глупости ако не сакаш да се осеќаш ко првооделенец. Нападнатиот да е виновен за војната Од Путин војската не гине во туѓа држава? За што ги пратиле мајките своите синови во руската војска ? Зошто не ја повлекува Путин војската дома? И да нема крв,да нема загинати? Не е така поедноставно? Уште од ноќеска е конвојот. А што д а прават да се предадат? Еве да земеме,ќе се предадат. Како ќе инсталира власт,кога после ова нема народ кој е за него таму? Како ке владееш со народ кој не те сака. Утре Финска влегува сигурно во Нато.Повторно проблем? До кога треба оваа Европа да го трпи лудакот кој ќе се заканува дур не умре,или дур не ги собере повеќето бивши ссср републики во своја утроба,поради Путинофобија,зошто? Па и Европа има нуклеарки нема само тој. А нуклеарните глави на Русија д а останат нели?
Не знам каква вест е, ама нема да ме чуди да го употреби. Оружјето користи кислород и е разорно. @Cosmi Путин е лудак, а Бајден што е? ЕУ и НАТО провоцираат, САД е поголем агресор и од Русија. Немој да мислеш дека ја оправдувам Русија, јас не можам да ги гледам сликите од војната и тоа е она што ме плаши. Оти Путин ништо нема да го запре. Колку повеќе одолговлекуваат Украина, толку полошо ќе биде и за нив. Колку народ треба да им загине?
И затоа кај нас празнеа? Кога станавме шелтер а не знам Економски има Зеленко Мислам, a law degree from the Kryvyi Rih Institute of Economics Некој микс на право и економија
Да, употребија вчера таква father of all bombs, thermobaric bomb. На македонски мислам дека се викаше вакумска бомба. Некако ствара кислороден вакум кој поради притисокот експлодира со огромна жештина и разорува се наоколу. И во Сирија иначе овакви користеа... Во Виетнам. Во Ирак мислам исто така. Авганистан. Еве го видеото од вчера, од Украина. Страшно. Иначе тие TOS-1A што пишав дека планираат да ги употребат при опсадата на градовите, користат такви ракети. А беа забележани и јужно кај Мариопол, и горе северно од Киев.
Веќе нема назад. Кога ќе паднат жртви, и ќе се направи тоа што се направи, под превезот на „братски народи“, нема назад и нема избор.
Ја овие шо се на улица не ги сфаќам Тоа со моите се крстевме Кога даваа снимки од експлозијата на тв кулата, абе надвор луѓе има синкир пари паѓаат од небо не бомби И народов им е удрен со мокар чорап Им рече Путин да го напуштат Киев, не бе седат по улици и снимаат Ко со боринче да си го бараат
Лесно е така да кажеш дури си на сигурно. Оди ти со торба во раце преку граници и по бегалски кампови дури маж ти се бори па кажи дека е за на еден луд паметот да му го дотераш. Луѓе со искуство во политика знаат како да балансираат за да обезбедат мир на граѓаните. Минимум што можат да сторат е да не им летаат гранати над глава. Тоа не значи дека Путин не е крив (оваа аналогија по комшии да ја расправаш) туку дека не можеш во такво жариште да поставиш актер без политичко искуство да води држава.
Kaко самостојна држава, Украина може да си биде неутрална, во НАТО, со Русија, изборот е нејзин. Замислете сега да не нападне Србија оти не сме со Русија како неа?
Свесно го направи се ова и во тоа нема храброст, а избор имаше, и се уште има да го прекини се ова само некако не му е од интерес изгледа или такви се наредбите од сенилниот.