Kaко што кажа @Someonespecial, така е, но и руските државјанства Путин ги дели последните години откако Зеленски е на власт. Не го бранам Зеленски, ама не мислам дека прави зло што си ја брани земјата. Во 2019 година, бев во една странска земја, и Ал Џезира имаше екипа во Украина, па како тоа известуваа за Зеленски, со денови, за изборите, а не знам кој беше мотивот и интересот,
Затоа и велам дека Зеленски како еден комичар, добро се снаоѓа засега. Па замисли ги нашите во вакви околности.
Бајден е сенилен лудак,но и тој попаметен од Путин излезе. Путин на Европа и се заканува. Ќе видиме,ќе го решат неговите кога со плата млеко ке не можат да купат. Ко Чаушеску. Ја не гледам решение освен регионот Доњецк да добие делумна автономија во склоп на Украина,на што Русите нема да се сложат. Актерот има подршка од народот,тоа е најважно. А ти не ми бистри мене за војни. И татко ми и брат ми и мм се бореа . И војните во екс ју во Хрватска ги искусивме и во Мк. Знам јас како е. Ти од Германија за да не ти се качат сметките за струја филозофираш тука Зелински треба да се предаде. Сами си знаат,народот е со него ако одлучиле да се бранат нека се бранат. Не заборавам јас ништо. Путин со години работеше на таа идентификација Путин=Русија. И успеа.Сите се плашат од Путин,не од Русија. Страшилото од кое пола од вас имаат фобија е создадено. Договор не е возможен кога јас дома ќе ти влезам со пушка,ќе ти го земам станот и ќе ти кажам што сакам да правиш. Токму тоа го прави Русија. Шведска и не треба да се плаши но од некои причини Путин и се заканува ако влезе во Нато. Со закани во Европа не се постигнуваат договори. А на секој договор претходеле војни,било и ќе биде.
Ви текнува на чоекот што неќеше да прими 15 или не знам колку беа преку рамковен вработени? Стојко Пауновски му беше името ми се чини. Викате требаше да го отепаат чоекот?
А тоа што не им даваа Украинциве на русите да зборуваат руски? Зашто не е ист јазикот. Ајде Путин е диктатор, а Тимошенко? А овој сега? Што знаете бе за овој освен дека е платен од дедо Бајден, дека синот на Бајден работел како консултант во Украинска фирма за 80 000 и нешто долари? Дали навиатина мислите дека е се така црно и бело??? Па уште сакал со 400 души да го ликвидира. А бре Путин ти е КГБ, стара школа. Емоции нула. Да сакал до сега ќе го снемаше зеленски и се околу него.
Значи алал да ви е на вас неколкумина на сеопфатните познавања почнувајќи од здравство,фармација ,генетика па до светска тешка политика ,политичка стратегија ,видови оружје па и добри предвидувачки способности поседувате. Што би рекле народ со ваква младина не треба да се плаши за својата иднина..
Македонија има повеќе корист и е зависна ( И ЗАБОРЧЕНА) кон ЕУ и Америка отколку кон Русија. Само да ве потсетам.
Луѓе се интересираат за настаните во светот, читаат, се информораат. И да немаат којзнае какви познавања, нешто ново ќе научат, што секако е подобро од само гледање во манџа денес и гуглање како се чита крвна слика Прц. Или пцр беше?
Ич да не се чудиш нема да биди првиот шо се офајдил на ваков начин и шо му ја киднал од државата, а тој посекако заслужува казна за се ова шо му го направи на својот народ и може да иде кај шо кажа ти да, се сложвам со тебе Туку Бајденовци одамна се стационирани во Украина, познати се по црните бизниси шо ги правеле. Како Бајден ја уценуваше Украина Мало потсетување за тоа како Џо Бајден ја условуваше помошта од една милијарда долари за Украина со барање да го сменат јавниот обвинител. Инаку, Украина им е добро позната на Бајденовци, некои од нив таму на гурбет одеа. Им реков, нема да ја добиете милијардата... Ги погледнав и реков: Си одам за шест саата. Ако обвинителот не биде сменет, нема да ги добиете парите. Мамицата (son of a bitch), го сменија! Џо Бајден Официјално, Бајден барал смена на спорниот обвинител (Виктор Шокин) затоа што бил корумпиран а не за да го спасува својот син, Хантер Бајден, кој за членство во одборот на најголемата украинска енергетска компанија Буризма, добивал надокнада од 83.000 долари месечно. Инаку, тој Шокин почна да ја истражува Буризма заради перење пари и даночна евазија во 2014 година. Хантер Бајден ја доби дебело платената функција во одборот на Буризма во 2014 година. Треба ли да се каже, на вашингтонскиот наратив за корумпираноста на Виктор Шокин му се придружи гракање од бројни украински НВО-а и други фиданки на тамошното цивилно општество. Како што факинг Зврлевски им беше пречка, па онда кога дојде Јовески, јелда, мамата мамина му се еба на криминалот. А она „son of a bitch“ често му е на јазик на американскиот претседател. Последното му е од деновиве, со додаток „глуп,“упатено до новинар кој го праша за инфлацијата.
Нивните јазици се многу слични, како дијалекти. Епа штом не им давале ( ако не им давале да зборуваат), ајде да палиме. Еве јас одам по институции па таму мојот јазик не го говорат, па не правам ништо. И да ве потсетам, Украина беше единствената кја во 2001 година ни помогна. Да не беше, можеби сега пасоши ќе вадевте на Групчин, a @Cosmi и другите од западна уште ќе беа бегалци во Кадрифаково на пример.
Не, туку Зеленски како комичар направи многу грешки кои го чинеа војна. Прекршува потпишан договор со светска сила, исто така години уназад угнетува народ -малцинство кој е исто така припадник на таа светска сила. Зеленски си го бараше со боринче, притоа не мислејќи како тоа може да се одрази на неговиот народ. Мислеше ако се врзи со најголемиот светски угнетувач против другиот светски угнетувач нешто ќе направи, а тој ситна риба. Тоа е, курбан си го пушти народот, и затоа е подеднакво виновен како и Путин во велава приказна. Негативци се сите, освен народот!
Поданички менталитет. Путин ги нарекува мали Руси -Украинците. За него не постои Украина,Украинци и украински јазик. Иако истото го доживуваме. ние со страхопочит гледаме на Путин. Луд народ.
Па и ние „угнетувавме народ“, така да и јас верувам дека Украинците „угнетуваат народ“, и не му дозволуваат да збори, а тие во суштина Русија со години ги населувала на украинска територија и создале скоро чисти територии. Кој не им дозволува да зборуваат руски каде и онака Украинците се малцинство? Тоа е како јас да им забранувам во Тетово да зборуваат албански и да ги угнетувам, а невозможно е. Ако биле угнетувани и имале руски државјанства, веројатно ќе бегале во големата и славна Русија која патем имала 550 евра просечна плата.
Јас мислам дека некој од нив да ни ја води државава ќе ги заебеме и Путин и Бајден. Сите експерти преку ноќ.
Ние “угнетувавме” народ, ни се заканија, припукаа, за да не изгинеме сите, потпишаа договор, и тоа е. Кој вели дека е фер животот. Ама некогаш за да си го заштитиш народот, ќе подвиткаш опашка. Него дополнително го силат, му даваат кураж од УСА, му пуштаат оружје, народот му гине, тој си се слика на твитер, херој се прави, и така
Ако правел грешки, него ќе го казни народот на избори. Не верувам во тие приказни за „угнетувани“, тоа е само алиби за мене. Таму каде те угнетуваат или не писнуваш, и се прилагодуваш, или бегаш, се иселуваш. Изјавата на Путин од пред некој ден укажува дека тој ја смета Украина дека Русите ја створиле и дека нив им припаѓа. Тотално неправедно и силење над послабите. Се надевам дека ќе завршат во Хаг за ова. И ми е жал за Украинците. А ако ова го одобриме, значи во светот или треба да има комплетно етнички чисти држави, или постојано да има војни, па посилните нека ги тепаат послабите Еве Путин што толку придонесе за својата нација сите овие години? Земале плата како Македонците и Србите. Еее браво, многу успешен и безгрешен политичар, па и апси ако некој протестира. Путин не придонел за Русите, на па за светот.
Украина кога ни помогна беа про руски настроени, последниве години со шарени револуции како кај нас се про сад. а сад им помагаше на учк. сега ако би имало војна дали мислиш украина пак ке ни помогне?