Језа ме фаќа кога ќе видам деца се пуштени само така, да гинат заради нечии болесни политички идеали. Уште кога ќе помислам дека се годиште на брат ми ми се плаче. Греота. Некои тврдат и дека им било кажано дека одат на специјална операција и дека појма немале што ќе се случува. Не знам дали ја видовте преписката меѓу убиен руски војник и мајка му, која мисли дека син и е на тренинг за да овој и каже дека појма нема што се случува дека одеднаш е во вистинска војна и дека не сфаќа зошто ги нарекуваат фашисти и им се фрлаат под тенкови.....
Па ваљда не бомбардира кај шо се Русите Чоек никој не го поддржува Ги изнесуваме причините за инвазијатс Ете он не може да трпи Вие не знаете изгледа шо е националист.. Он си дава за право Пак ќе кажам, моќта на посилниот
Гробишта со имиња за кои патем не знам руски се или украински, и не ги разликувам, ни од кој период се, ни зошто се убиени, не ми се доказ за некакво масовно малтретирање кое иницира војна (демек). За тоа да го знаеме треба да живееме таму некое време, па лично да се увериме. Колку што сфатив има мешани бракови. Па ако некој ме тероризира, нема да стапувам во брак со припадник на таа заедница. Aко имало малтретирања, зошто Русија досега трпела, заради некој си договор дека нема да бидат Украинците од НАТО? За што? Тие приказни за „угнетување“ мене ми се смешни. И дел од Србите велат дека „им убиваме кралеви“ и „малтретираме нивни владици“. Првото за Черноземски, се случило одамна, а второто за Вранишковски, Македонец роден во Битола. И нивното „малтретирање“ веројатно е вакво. И музеите на УЧК ако ги сликаат, ќе испадне дека и ние „малтретираме“ кого стигнеме и убиваме.
Meanwhile in US Land of piece… един народ, една држава? Зашто вакви работи не се објавуваат кај нас? Еве линк до статијата http://www.rts.rs/page/oko/ci/story/3317/svet/4720975/ima-li-amerika-pravo-na-odmor-od-istorije.html кај нив цвета цвеќе, па се запнаа за Украина Душички
Не можам да заземам јасен став за војнава,или агресијава ако повеќе сакате. Американците и прозапдната пропаганда се пуштени на најјако.Сум за мирен начин да се реши споров,ама нема. Како почна агресијава,бев гневна на Русија,ама позадината на ова е многу подолга,само што ние добиваме филтрирани информации и читаме она што ни се сервира. Го набуцкаа Зеленково и го оставија.Долеваат масло на огнот со оружјето што го испраќаат западниве земји. А од друга страна па,според меѓународно право,суверена и од ОН призната земја се брани од агресијата. Немам памет и сакам се побрзо да се заврши.Ова се геополитички игри кои се погубни за обичниот човек.И не мислам дека конфликтот ќе се прелее на Балканот,без разлика што секогаш е јаболко на раздорот.
Причините за инвазијата ти се тотално промашени. Мислам дека на овие 150 страни наназад доволно е разглабано кои се причините и врска немаат со ова.
Путин не го уништува само Украинскиот народ, го уништува и уназадува и својот. Огромни гранки ги отцепи од светот. Фудбалерите не може да играат за репрезентација, она за кое сонуваат, исфрлени се и од FIFA. Руски клубови не смеат исто више никаде да играат. Музичарите се банирани речиси секаде, сон на пола од нив е на Еуросонг да отидат, курац што ќе отидат сега. Па секој музичар преживува од интернационални тури, сеа може да се сликаат само. Руски филмови имаше одлични што се емитуваа низ светот, сега само за домашна публика. Докторите папсаа од ковид 2 години, сега ќе гледаат ужасни слики каде ќе пробуваат да состават делови од луѓе што се разнесени. Со самото тоа што им губат парите вредност ќе се затвораат фирми/фабрики и народот ќе гладува. Наместо полека да дигаат глава од ковид и да почнат напред да идат како остатокот од светот ќе читаат како диктаторот им убива луѓе во име на нивна држава а тие не смеат да писнат пошто ќе ги поапсат. Не знам што е причина за војнава, на театаров за пред народ не знам колку верувам. Ама обчините луѓе како нас најмногу курот ќе го јадат. Од сите страни.
http://www.rts.rs/page/oko/ci/story/3202/politika/4718989/opasno-lice-rusije.html прочитајте го целото Ова го кажал Путин на 20.02.2002 3ка ја погодил 5 ете поднесоа захтев за итно примање За другово е свесен Санкции, инфлуенција на НАТО во Европа Ви реков дека има искалкулирано.. Господ знае шо нѐ чека Само подалеку од Македонијава. Таму нека се колат
Колку сте интересни цело време. Не може да ти диктира, може, не може, може доо фајронт. Секако дека може, а диктаторот е Америка. Циа миа, разузнавачки служби, микрософт, амазон, гугл тие глават. Цел свет го држат тие неколку корпорации, и не е ни чудо зошто секаде се пика и потпалува. А кај нас нели 30 години диктираат други? Како може така, како дозволивме да нѝ диктираат други кои сме како да мислиме како се нарекуваме? Дома ги имаме таквите, а вие се чудите за Украина. И кај нас во владата зелен ставија, инаку кој толку едноставно менува име, истовремено играјќи си и мајтап. Нема, таквите мора да ги постави некој друг, тие сѐ само марионетки.
Обид за атентат? https://mobile.twitter.com/EuromaidanPress/status/1498766726372155399?t=csD8IrmJ9SP692PGPm7iDg&s=19 Нашиве и Србите @Feminka22 Гледам дека те интересира ама Србите и ртс не ти се извор каде ќе се информираш. Руска пропаганда на најјако.
Кажано беше дека пратил 400 платеници да го рокнат.. Добро, ај шо не застануваат, не застануваат. Зашо државиве шо праќаат оружје и долеваат масло, не земат да го евакуираат населението на Киев и Харков? Него пушки им даваат да умрат… А кај нас едни релевантни шо се.Под капа на НАТО. Кај нас па нишо нем. Ја читам овде највеќе, вие сте ми вести, Тимемк, РТС од денес, ББЦ и толку мислсм
Не треба да ти диктира, дали е Македонија и Украина независно, не треба, ама реалноста е дека ете диктира. По таа логика значи штом не изгласавме промена на име, требаше да ни направат војна и да гинеме, оти не слушаме? И Зеленски дали воопшто има избор, иако ние мислиме дека има? Веројатно има избор колку што имале и кај нас Заев, Груевски, Црвенковски, Георгиевски итн.
Значи умирам на фејсбук од коментари Идете кај Сител на фб на постов да видите шо мисли народов и дека се слагаат со лудиов е овој ако се умеша Ја се пакувам и идам у Австралија Мислам најдалеку е од сѐ им зафуфа и на овие.. И за кого да умираат Украинците??? За кого пушка да држат важно известување у мое име: Више ни ја не знам шо е боље, се губам на моменти..Ако се умешаат други земји ќе биде катастрофално од епски размери.Ако не се умешаат ќе биде катастрофално за Украина само, додуша више и е. Вака да ме почне паљба по други. Више умот ми отиде
Значи и ти сфаќаш дека може друга држава да ти диктира, ете призна и ти. Затоа не ми е ништо за чудење кога и нашите водат држава под палка на сад. Кај нас го потпалија народот да гласа за промена на име, преку лагата за влез во еу. Народот наш се пали на еу, како нешто недостижно, а кога е такво, е послатко. Не бе немаше да има војна ако не сменевме, ама немаше да "влеземе" во еу. Ама се најде бате што прифати да стори такво јунаштво. Ми се враќаат сликите во преспа кога потпишуваа како се тапшаа Оох каков избор имале господата, не зборувај аман за ограбена земја цел живот.
Нашите препишуваат со доцнење. Хрватските и Словенечките медиуми се далеку пообјективни. https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2343835&index_ref=key_topics_m https://www.jutarnji.hr/ https://www.delo.si/mnenja/komentarji/ruski-vojni-zlocini-ne-bodo-pozabljeni/ Српските ти се во принцип поголеми Руси од Русите.
Мафијаш: е за ова нѝ треба мајчин некој ко Путин Меѓусебе се колеме ооо Ја викам овде сѐ е скоцкано, ќе ставаме санкции и ќе куропецаме пред Европа Кој кого стигне дупи овде @Cosmi хрватски разумем, ал словенски мало морген.Ништа не разумем Ќе читам фала
Еве зашо НЕ СМЕЕ цивили да имаат оружје бомби ватевер Кој им кажа фрлајте молотови? Зеленски. Ќе си ја сотре државата главо лудааа клошар @ушко Да не ја мислиш више брат https://www.vanityfair.com/style/20...-castle-russian-invasion-uk-foreign-secretary