Војна во Украина

Discussion in 'Политика и настани' started by RainBow, Feb 24, 2022.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Screenshot_20220301-220527_Instagram.jpg

Screenshot_20220301-220454_Instagram.jpg Screenshot_20220301-221230_Instagram.jpg Screenshot_20220301-220501_Instagram.jpg Језа ме фаќа кога ќе видам деца се пуштени само така, да гинат заради нечии болесни политички идеали.
    Уште кога ќе помислам дека се годиште на брат ми ми се плаче. Греота.

Некои тврдат и дека им било кажано дека одат на специјална операција и дека појма немале што ќе се случува.

Не знам дали ја видовте преписката меѓу убиен руски војник и мајка му, која мисли дека син и е на тренинг за да овој и каже дека појма нема што се случува дека одеднаш е во вистинска војна и дека не сфаќа зошто ги нарекуваат фашисти и им се фрлаат под тенкови.....

Last edited: Mar 1, 2022
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Па ваљда не бомбардира кај шо се Русите
    Чоек никој не го поддржува
    Ги изнесуваме причините за инвазијатс
    Ете он не може да трпи
    Вие не знаете изгледа шо е националист..
    Он си дава за право
    Пак ќе кажам, моќта на посилниот

Bratot, daylight and nena2010 like this.
  3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Гробишта со имиња за кои патем не знам руски се или украински, и не ги разликувам, ни од кој период се, ни зошто се убиени, не ми се доказ за некакво масовно малтретирање кое иницира војна (демек). За тоа да го знаеме треба да живееме таму некое време, па лично да се увериме. Колку што сфатив има мешани бракови. Па ако некој ме тероризира, нема да стапувам во брак со припадник на таа заедница. Aко имало малтретирања, зошто Русија досега трпела, заради некој си договор дека нема да бидат Украинците од НАТО? За што? Тие приказни за „угнетување“ мене ми се смешни. И дел од Србите велат дека „им убиваме кралеви“ и „малтретираме нивни владици“. Првото за Черноземски, се случило одамна, а второто за Вранишковски, Македонец роден во Битола. И нивното „малтретирање“ веројатно е вакво. И музеите на УЧК ако ги сликаат, ќе испадне дека и ние „малтретираме“ кого стигнеме и убиваме.

4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

daylight likes this.
  5. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Не можам да заземам јасен став за војнава,или агресијава ако повеќе сакате.
    Американците и прозапдната пропаганда се пуштени на најјако.Сум за мирен начин да се реши споров,ама нема.
    Како почна агресијава,бев гневна на Русија,ама позадината на ова е многу подолга,само што ние добиваме филтрирани информации и читаме она што ни се сервира.
    Го набуцкаа Зеленково и го оставија.Долеваат масло на огнот со оружјето што го испраќаат западниве земји.
    А од друга страна па,според меѓународно право,суверена и од ОН призната земја се брани од агресијата.

Немам памет и сакам се побрзо да се заврши.Ова се геополитички игри кои се погубни за обичниот човек.И не мислам дека конфликтот ќе се прелее на Балканот,без разлика што секогаш е јаболко на раздорот.

6. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Причините за инвазијата ти се тотално промашени.
    Мислам дека на овие 150 страни наназад доволно е разглабано кои се причините и врска немаат со ова.

Ahoy likes this.
  7. KateKane

KateKane Форумски идол

Путин не го уништува само Украинскиот народ, го уништува и уназадува и својот. Огромни гранки ги отцепи од светот. Фудбалерите не може да играат за репрезентација, она за кое сонуваат, исфрлени се и од FIFA. Руски клубови не смеат исто више никаде да играат. Музичарите се банирани речиси секаде, сон на пола од нив е на Еуросонг да отидат, курац што ќе отидат сега. Па секој музичар преживува од интернационални тури, сеа може да се сликаат само. Руски филмови имаше одлични што се емитуваа низ светот, сега само за домашна публика. Докторите папсаа од ковид 2 години, сега ќе гледаат ужасни слики каде ќе пробуваат да состават делови од луѓе што се разнесени. Со самото тоа што им губат парите вредност ќе се затвораат фирми/фабрики и народот ќе гладува. Наместо полека да дигаат глава од ковид и да почнат напред да идат како остатокот од светот ќе читаат како диктаторот им убива луѓе во име на нивна држава а тие не смеат да писнат пошто ќе ги поапсат.

Не знам што е причина за војнава, на театаров за пред народ не знам колку верувам. Ама обчините луѓе како нас најмногу курот ќе го јадат. Од сите страни.

8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

http://www.rts.rs/page/oko/ci/story/3202/politika/4718989/opasno-lice-rusije.html
    прочитајте го целото
    2DDAF8E4-4CCB-4662-A4D0-7A89C70BA74E.png 5557BDA0-64AB-4CA8-8DD7-DE2F594A5A8B.png Ова го кажал Путин на 20.02.2002
    3ка ја погодил
    5 ете поднесоа захтев за итно примање
    За другово е свесен
    Санкции, инфлуенција на НАТО во Европа
    Ви реков дека има искалкулирано.. Господ знае шо нѐ чека
    Само подалеку од Македонијава.
    Таму нека се колат

Noranora likes this.
  9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Колку сте интересни цело време. :D
    Не може да ти диктира, може, не може, може доо фајронт.
    Секако дека може, а диктаторот е Америка. Циа миа, разузнавачки служби, микрософт, амазон, гугл тие глават. Цел свет го држат тие неколку корпорации, и не е ни чудо зошто секаде се пика и потпалува.
    А кај нас нели 30 години диктираат други? Како може така, како дозволивме да нѝ диктираат други кои сме како да мислиме како се нарекуваме? Дома ги имаме таквите, а вие се чудите за Украина.
    И кај нас во владата зелен ставија, инаку кој толку едноставно менува име, истовремено играјќи си и мајтап. Нема, таквите мора да ги постави некој друг, тие сѐ само марионетки.

10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Фала Богу.
    Аминннн
    Трубам ова 4-5 пати веќе

11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Кажано беше дека пратил 400 платеници да го рокнат..
    Добро, ај шо не застануваат, не застануваат.
    Зашо државиве шо праќаат оружје и долеваат масло, не земат да го евакуираат населението на Киев и Харков?
    Него пушки им даваат да умрат…
    А кај нас едни релевантни шо се.Под капа на НАТО.
    Кај нас па нишо нем.
    Ја читам овде највеќе, вие сте ми вести, Тимемк, РТС од денес, ББЦ и толку мислсм

Cosmi likes this.
  13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Не треба да ти диктира, дали е Македонија и Украина независно, не треба, ама реалноста е дека ете диктира. По таа логика значи штом не изгласавме промена на име, требаше да ни направат војна и да гинеме, оти не слушаме? И Зеленски дали воопшто има избор, иако ние мислиме дека има? Веројатно има избор колку што имале и кај нас Заев, Груевски, Црвенковски, Георгиевски итн.

Feminka22 and ушко like this.
  14. elenaklasik

Bratot and JuLleE like this.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Значи умирам на фејсбук од коментари
    Идете кај Сител на фб на постов да видите шо мисли народов и дека се слагаат со лудиов
    07A49E8C-0787-4839-B777-AA86696EC3F6.jpeg
    е овој ако се умеша
    Ја се пакувам и идам у Австралија
    Мислам најдалеку е од сѐ
    17F8324D-CC6F-4FBD-B97F-7E4A064DED87.jpeg
    им зафуфа и на овие..
    И за кого да умираат Украинците???
    За кого пушка да држат

важно известување у мое име:
    Више ни ја не знам шо е боље, се губам на моменти..Ако се умешаат други земји ќе биде катастрофално од епски размери.Ако не се умешаат ќе биде катастрофално за Украина само, додуша више и е.
    Вака да ме почне паљба по други.
    Више умот ми отиде

16. elenaklasik

Значи и ти сфаќаш дека може друга држава да ти диктира, ете призна и ти. Затоа не ми е ништо за чудење кога и нашите водат држава под палка на сад.
    Кај нас го потпалија народот да гласа за промена на име, преку лагата за влез во еу. Народот наш се пали на еу, како нешто недостижно, а кога е такво, е послатко.
    Не бе немаше да има војна ако не сменевме, ама немаше да "влеземе" во еу. Ама се најде бате што прифати да стори такво јунаштво. Ми се враќаат сликите во преспа кога потпишуваа како се тапшаа :puke:
    Оох каков избор имале господата, не зборувај аман за ограбена земја цел живот.

Tanjamm likes this.
  17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Нашите препишуваат со доцнење.
    Хрватските и Словенечките медиуми се далеку пообјективни.
    https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2343835&index_ref=key_topics_m
    https://www.jutarnji.hr/
    https://www.delo.si/mnenja/komentarji/ruski-vojni-zlocini-ne-bodo-pozabljeni/
    Српските ти се во принцип поголеми Руси од Русите.:mm:

Tanjamm, simoncelicius and Feminka22 like this.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

3630ED25-A5B7-4C09-8D9C-CE93E67D590C.jpeg
    Мафијаш:
    6E61417A-342B-4CC9-9D00-CF266FAE6A1A.png
    е за ова нѝ треба мајчин некој ко Путин
    Меѓусебе се колеме ооо
    Ја викам овде сѐ е скоцкано, ќе ставаме санкции и ќе куропецаме пред Европа
    Кој кого стигне дупи овде
    @Cosmi хрватски разумем, ал словенски мало морген.Ништа не разумем
    Ќе читам фала

Cosmi likes this.