Ејпл ја прекина продажбата на својот бренд, исто и visa картичките се укинати. Многу на лошо тргна работата. Од што ќе живее таа земја сега не знам.
Као шо гледам, другарчиња и` се Белорусија, Ерменија, Казахстан, Киргизстан, Кина знам добро стојат, Северна Кореа, еве Турција нема да и` стаи санкции, Србија. China and Russia currently enjoy the best relations they have had since the late 1950s. Although they have no formal alliance, the two countries do have an informal agreement to coordinate diplomatic and economic moves, and build up an alliance against the United States. а Кина богами како тргнала да се развива, свака им част
Денес во банка родител се обидуваше да прати пари на дете студент во Русија,не можеше. И нашите ќе бидат заглавени без пари таму.
Ќе може со крипто мислам Нешо така спомна еден професор вчера Дека ништо чудно да се сврти Русија према крипто валутите Пошто заобиколуваат банки закони Сегде кај шо може да се плаќа најверојатно со крипто ќе плаќа И тие гревчиња Аман нека застанат веќе Мене веќе ми прпа Не сум паничар за сѐ Обично сум оптимист Читав нуклеарка до овде не може да се осети, али шо ако се прошири Неќам да живеам у период на светска војна Сама да живеам ајде де Вака за моите ми е.Башка сакам мирна смрт да иам, не да ме распарчи бомба Аман веќе бе За уши и Путин и Зеленски и на маса да се договорат После кој не се моли да се договорат еве на Ај да се молиме сите
Toj проект со Галактичката Федерација е резервиран после 2026 Година. Како точка број 3 од десетгодишниот план за етаблирање на Новиот Светски Поредок. Каде летате преку ред? Ова ќе потрае малку пред да се колонизираме, добиеме технологија на "reversed engineering" и градиме Дајсонови сфери на соседни Планети. Бидете кул, читајте документи од "Agenda 2030", крстете се.
BIDEN AT #SOTU: "Putin may circle Kyiv with tanks, but he'll never gain the hearts and souls of the Iranian people." Дали е можно волку да е излапен? @Feminka22 , стави ги тука и Иран, Индија, Бразил, Венецуела, Јужна Африка, Виетнам, Азербејџан, Египет. Иако може ја немаат таа економска моќ како западот, ова се огромни држави со огромни пазари за размена на стока. А, и кога ќе видиш, ова е пола свет всушност. А многу е опасно ти да го направиш пола свет помалку зависен од тебе (Запад) и да си бара алтернативни решенија. Промислен потег е тоа за Swift, за санкциите и блокадата на производите. Не дека не и се закануваа на Русија со тие санкции години назад. Од 2014 се припремаат за нив. Не им е ова шок. Очекувано им беше. И Сад знаат дека санкцииве нема да ја сопрат Русија. Ќе им трпи и економијата и луѓето, ама ќе ги преживеат. Не дека и вечно ќе бидат. По неколку години пак ќе им се затоплат односите. И без ајфон и кока кола се живее.
Па не е малце.Сите овие држави се огромни, може да има размена на добра, услуги, пари, работна сила, на Копакабана на плажицу Абе немаат огромна моќ ама имаат битно со кого да работат Еве пример Бразил е скоро скроз затворена економија, ама глеам сите живи здрави се Северна Кореја, е отсечена од САД не го сакаат, као шо знам не зимаат/даваат ништо? Сеа прочитав* Скоро со никој не трејдаат Имав чуено одамна дека и они се затворена економија. Значи се може без САД Абе ќе се снајдат
То није поштено Ме заебава нешо? Која функција ја има претседател на САД у САД.Ве молам? Сериозна сум со прашањево. Праат дупки у даночен систем, он вика дека не е фер Иди затвори ги некогаш мислам дека Бајден е само фигуративна особа у САД. Мислам дека Трамп (шо стварно ми е дебилен) и Обама (него го сакав) беа боље од овој шутиов
Многу веке ги погодува.Престани со фантазиите за семоќната и несопирлива Русија. Рубљата се распаѓа.Берзата во Русија е сеуште затворена. Swiftоt веке многу ги погоди. Ке имаат долгорочни и економски немерливи штети. Спремен бил суперменот. Путин ке го скинат олигарсите кои го донесоа,свесен си колку пари губат? Човек изолиран не може нормално да функционира. Сбербанка не може да ја одржи ликвидноста,се повлечува од европско тло,вчера на пр. во регионов Нлб ја преввзема во Словенија,во Хрватска ја превзеде хрватска поштенска банка. Ти од тука кажуваш ке преживеале.
Не им е нив од сега економската соработка. BRICS одамна им постои. Еве сега склучиле договор со Пакистан за продажба на гас. 220 милиони се овие. Германија е 85 мил. Дупло поголем пазар. Индонезија види ја како мудро игра и задкулисно ја поддржува Русија. И овие се 270 мил. Бразил веќе ги поддржа Русите. Мексико ги одби санкциите. Турција исто така не се приклучи кон санкциите. Кога ќе ги собериш овие држави, и повеќе од пола свет се. А Европа заклучно со Русија е 750 мил. Пазар кој лесно се заменува. На крај Европјаните највеќе ќе ги погодат оваквите санкции и ќе ги направат позависни од САД. А Сад си игра мудро, ги пушта европскиве вазали да се истрчуваат со санкции, а они си продолжуваат размена на суровини со Русија како ништо да не е. @Cosmi , некако како да си скарана со логиката. Па еве гледаш им ги испукаа сите санкции и Русија не само што не сопира, туку уште толку продолжува. Ако беше Путин пред паѓање, ќе се повлечеше до сега. Дури и најголемите пристрасни аналитичари од Европа и Сад не го кажуваат ова ти што го напиша. Ептен во делузија живееш. Бјелогрлиќ, те поздравија дечкиве.
Заради медиумскиов циркуз од двете (т.е. сите) страни, на ништо веќе не верувам. На двете страни се води тешка пропаганда, ни Русите во Русија, ни Украинците во Украина не знаат што се случува стварно на воен терен. А и ние надвор од двеве земји сме бетер. Ваљда е нормално во војна тоа, освен на терен, битно е да влијаеш и со јавното мислење, ама овој степен на медиумска фарса веќе е стварно смешен, а не е за смеење работава. Ама добро, и не е некој шок секако знаеме дека објективното новинарство е одамна умрено.
Ке видиме до кога.Будалата со невидливи бркчиња ке биде готов. Намали со Русофилијата и опчинетост со Путин,другар. во почеток многу беа и за Хитлер.ама германците доживеаа катарза и ги признаа заблудите. И на онлајн платформава кај што работам русите не можат повеке да работат,нит пари да примаТ.
Машала Дали се сериозни со сликава?? Или зафрканција е? Дали се нормални бе лелел цц гледаш..тактички му е сѐ Си се обезбедил он.Од Европа ќе се насочи кон Азија и Африка, Јужна Америка. Европа не е најмал континент? Е.Ако ја гледаме Австралија како држава.Башка под ВБ е, и тие ќе стаат санкции сигурно Европа има 600милиони Бразил 200 и кусур Индонезија 200 и кусур. Уште 200-300 да најде, додуша другиве толку праат.Ете ти друга Европа.. Неќам да испадне дека го величам, ама на крај ќе испадне дека он ја поебал Европа.А овие па ЕУ и другиве се измочаа мислиш Германија, Шпанија, Шведска се први на свет. Сеа јесте дека за гас да испорача у Бразил ќе е 5 пати потешко него у Германија.Али ќе праат други бизниси
Која русофилија бе Косми? Тука единствено има русофобија. Тоа што ти навиваш дека Путин ќе падне и ќе го сменат неговите е само твоја желба, а не реалност. Тоа што ја ти кажувам со факти и логика зошто нема да се случи тоа за кое навиваш не ме прави русофил, туку реалист. Ете најди ми пост од почетоков на темава каде сум пишал нешто, а до сега се испоставило дека е погрешно. А сега види си ги твоите и види колку од нив се остварија.
Од кога изнесувањето на факти, спаѓа во Русофолија? Или во немање доволно аргументи само тоа? Не може човек да напише мислење, одма се етикетира.
Леле не се филмај жити се,што напишал а се испоставило погрешно. Од авион се гледа твојата опчинетост со Путин и голема Русија само во завиена форма. Тоа само на македонски и српски форум с е среќава Олигарсите го створија Путин,и ке го скинат самите кога ке им бидат доволно големи загубите,а после народот.