Секој си глеа за своја држава и свој гз Секогаш треба пред другите да се ставаме Сами ако не се цениме и чуваме никој нема Тоа важи и за индивидуалците
Ако некој има некое релевантно видео за тоа како Русите биле тепани, убивани во Украина, нека сподели, ќе погледнам. Не дека не можам да најдам, ама упатените сигурно изгледале многу материјали.
На јавен форум си дојдена, каде што се води дискусија и се што имаш да кажеш е сјаши од мене? Затоа што некој ти посочува дека си контрадикторна и мешаш теми? Земи исклучи го копчето за цитирање, друго не знам што да ти кажам.
Интересни ми се ликовите што го споредуваат Путин со Хитлер. Слушале историја у средно, ама тро бегале од часови за да отидат на кафе, па не биле баш на тој час присутни за да дослушнат. Слушнале дека Русија ја нападнала Украина, ама не дослушале што се случувало изминативе 8 години во Донбас. За нив НАТО се светци коишто ни ја бранат државата и нѐ бомбардираат само со тулумби и еклери. Азов Батаљон врска си немаат кој е и што е. На нив и да им ги покажеш и докажеш нивните грозоморни злосторства како и нивното мислење за една нација, еден народ, ќе пишат - Путин ќе падне, ќе види сеа санкциите он хехе, види колку мали плати зимаат у Русија, никој не иде таму на work & travel. Ако си против геноцид, не мора да значи дека поддржуваш војни. Ама од едно уво влегло, од друго излегло... Сѐ ова можело на подобар начин да заврши. Само поентата е што не на секој му одговара таа опција. Поинтересно е да затрупаш некој со оружје и да тераш сеир со пуканки кој прв кого ќе го отепа. Со самата изјава на CBS репортерот: “This isn’t Iraq or Afghanistan. [Kyiv] is a relatively civilized city where you wouldn’t expect this to happen.” Или во превод: православните се релативно цивилицирани, лесно потпаѓаат под наше влијание, повремено само ги бомбардираме со тулумби. А муслиманите не се баш цивилизирани, нив може да ги срамниме со земја.
https://m.facebook.com/story.php?st...d=213175325375805&m_entstream_source=timeline Цивилен штит, во Мариопол Видеото е навистина трагично, ќе се запише во историјата
Како не се поразлични од Путин. Европа =Путин? Не можат да се изедначат. Затоа што го помагаат народот на Украина? А Не можеш да евакуираш население ако не сака да ја напушти државата и сака да се бори. Или ќе седи в оподруми и нема да оди. Да,погоди. Ајде сега едно контра прашање,може? Ако не беше во ред Нато што ја нападна Србија и го направи Косово,како е сега нормално Русија да го направи истото и да прогласува републики во Украина? Зошто Нато го осудувате,а за истото Русија не? Зошто е Русија ,а не Нато? @sonuvana Намали со Четнички муабети
ама ме замараш за ствари шо не си у право.Пластични примери ти давам и ти не сфаќаш, ко Косми шо ја убедува пола форум на темава а те нема те нема, и после 150 страни дое збориш глупости за тоа шо постна @vitamina.. им летнал паметот на овие..
Се знаеше порано војна, се криеш не смееш глава да појавиш од подрум, сега застанале пред воен конвој па и со чадори во рацете да не настинат. Во Киев слушам банди Украински напаѓале, краделе, урлале... Што не значи Косми дека Путин не нападнал. Ова во потпис да си го ставам, да не се повторувам.
https://m.facebook.com/story.php?st...=1689968961267761&m_entstream_source=timeline украинците со коли автобуси и комбиња влагаат во италија, баш овде кај мене, на граница, еве видео..
Цивилите до еден треба да се извлечат! Да остане војската само. Претрагично! @Cosmi Сака да се бори, пошо долеваат! Не им помагаат. Им одмагаат. Прво ќе изгинат сите до еден. А после не ставаат сите нас пред светска катастрофа. Ти што очекуваш? Капитулација на Русија? Ко да ме убедуваш дека црното е бело. Ќе те номинирам и гласам дур не победиш. Со љубов, твојот вечен фан.
https://www.theguardian.com/world/2...ussia-ukraine-vote?CMP=Share_AndroidApp_Other 141 земја ја осудија инвазијата на Русија.
@Biljarkata ќе каже дека нè лажат западњаците А Пољаци и Романци чекаат на граница да земат бегалци. Де мор, стварно си во Германија и не познаваш ни еден пољак/украинец/романец? Или само со македонци се дружиш ти?
А не е поради тоа што сакаат д а си ја бранат државата Туку зошто им праќаат оружје се бранат. Да не им праќаат ќе бидат глинени гулаби. Каква капитуалација на Русија,кај смее тоа да се помисли,а не пак да се деси. Не бе,вие и српска крстарица ја зафркнавте. Само од наши и срби има коментари дека треба да се предадат веднаш Украинците. Чудна работа.
ама им гине народ сфаќаш? како ние да идеме у војна против Грчка или Германија. Абе за 2 минути ќе не` заколат ко прасе пред Божиќ. Па 1000 пати боље под Германија да живеам или Грчка, има да ги колнам 24/7 него да ми испоумрат другари и роднини у војна во која ние сигурно губиме