https://www.notizie.it/ucraina-yerm...3PfOa0fNLvlzokly8p0hzPxqVDG9ncNplV0_XV3kQQgrY ова лошо ми изгледа. зеленски сакал но флај небо а тоа значело сите нато држави да можат да пукаат во русите на небо. Го одбиле нормално но и понатаму ќе праќале оружје и ќе правиле се што може да се прави. од друга страна кај мене конкретно цела воена араматура што ја имаше ја изнесоа и не знам кај ја однесоа, во меѓувреме почнаа и некои вежби да прават /спремаат војската со овие воените возила плус оружјето во воените возила а народот масовно почнал да откупува некои бункери во државава. во италија конкретно е забрането најверојатно да се збори за вистини и факти околу русија, баш сега гледав едно видео вика човекот не можам на јутуб да прикачам а се што се пишува против нато и америка се брише. Жалам за луѓево само што се смејат дека во русија немало независни медуми а свесни ли се дека ниту во својата држава ги немаат односно се забранети одредени вести околу русија?! Не се свесни и вака си ги читам и читам и ми паѓа жал во која само заблуда веруваат и како тоа се преодредени да читаат тоа што само италјанската влада сака да читаат. Толку. зеленски ставил слика како јадат на некоја маса и се смеат на сликата може да се забележи дека најверојатно се во бункер. Погоре ова околу зеленски беше пишано, плус уште едно видео гледав што човекот рече дека нон стоп му се бришат ваквите видеа што ги простира.
https://www.dailymail.co.uk/news/ar...-SINKS-hitting-Ukraine-coast-near-Odessa.html Што е ова сега...
Ниту е смешно се’ ова ниту најмалку наивно. Почнува сериозен страв да ме фаќа. Почнаа да “острат ножеви”. Сакам да кажам дека не се знае како ќе заврши овој спор, ама некако како што викаат сите е дека не ни сакаат да заврши воопшто. зеленски го бара нато, нато е свесен дека ако ја прифатат украина до тука ќе ни е, на сите.
Ја не се смеам Ја уште вчера кажав дека почнува да ми прпа Сериозно ќе зборам дома Да си чуваме спремно куферче Моиве у евра стаија скоро сѐ
Телефонски разговор Путин-Макрон: Путин: Целите на воената операција ќе бидат реализирани. Украина мора да биде демилитаризирана и да има неутрален статус, со цел да биде елиминирана секоја закана кон Русија! Ако дојди до криза и на еврото ќе му падни вредноста. Најдобро е во Франци и Фунти или пак во злато.
Русите во извештаите известија веднаш дека е потонат од артилеријата на Украина на обалата. Украина викаат од мина или незнам. На кој да веруваш веќе.
А може ли мина у вода? ми нема логика некако? These mines are triggered by the influence of a ship or submarine, rather than direct contact. Such mines incorporate electronic sensors designed to detect the presence of a vessel and detonate when it comes within the blast range of the warhead втф мислев на земја може, не треба на некое тло да биде? ау шит. https://en.wikipedia.org/wiki/Naval_mine ....ту биг и овие ја претеруваат од сегде ги сотреа
Општо зборев, не на тебе. Нон стоп пратам и забележувам дека зеленски е последен кој што сака да се откаже, нормално од бункер. Сите вадат оружјата и ги острат, по еу. Госпо на помош! проба да влезе во еу го одбија од одма, исто и од нато. убо си кажа некна дека никој не му помага. Од корен го отсекоа за се што побара. Еве и но флај побарал. Ама од бункер. Иначе вчера ќе пишев, имаме многу украинци тука, мнозинството се повозрасни жени што доаѓаат да чуваат стари и изнемоштени лица. Нормално дека секоја баба или роднина ќе ги прими овде. Јас имав украинка другарка баш еве мојот регион носи директно автобуси на граница и ги зема украинците од граница кој сакаат, веќе овде се сместени со се обезбедено. На ден доаѓале од 600 до 1000 луѓе, сакаат да им дадат азил и работа. Секој ден ги гледам видеата и ми си крши срце. Многу од нив сакаат дома да си одат не планираат да остануваат, потресени се и многу уплашени. доаѓаат најмногу и со луксузни коли, бидејки сиромашните не можат, овие имаат да си приуштат. Е сега друга опасност овие зелени медиуми кај нас трескаат. Украинците не биле вакцинирани па до граница тука кога ќе им прегледувале пасоши ус пат да ги боцнале по еднаш
Има подводни мини постојат.Во светската војна беа огромен адут. Во денешно време шансите да се најде нешто такво заостанато од 2 светска војна е речиси невозможно. Меѓутоа на рута која години се користи како трговска, шансите се компир. За преживеани незнам се надевам дека ќе ги има.
А бе луѓе од Балканов сигурно си играат мајтап со сликиве. Не се користат белки стварно во западна пропаганда
Германците останаа без гас. https://m.mkd.mk/svet/vesti/germanija-ostana-bez-gas-kupuva-lng-za-15-milijardi-evra
Не се нормални, не биле вакцинирани Види принципи се во прашање. Ама точно, Украина воопшто не се ни замараше за вакцини ни пак за корона. Ко да не постои.
Wow некој човек на твитер објавил рандом слика со рандом лажен текст. До сега не се случуваше ова. Маме му ебам западна пропаганда на најјако! Нас не мразат дека сме православнаи христијани.
Не се карам со тебе, туку кажувам што чув. Инаку, многу информации, а не знаеме што е точно, а што не. И пропаганди сигурно има.
Абе… збореа збореа збореа бегалци бегалци бегалци и испопримаа све живо без пцр и сега после една недела се сетија дека уствари постое корона и дека треба да ги боцкат оти биле најневакцнирано население, ама баш преку ноќ и текна дека постои ковид и пишуваат аларм аларм за ковид за бегалците! Ми падна смешно да не беше жално. Важно им следувале вакцини од државава, италјанците мислат дека така лесно ќе ги избоцкат ама мислам баш спротивно дека ќе биде, ќе слушам после кукање дека одбивале сто посто.