Денес суровини по прехранбена технологија и инженерска техника... Отидовме а? Ја би за Швајцарија или за Аљаска
Само јас не знам што следува после евакуација и зошто? Што зборите, не разбирам? Разбирам гранатирање на цели градови, за жал тоа е тажната вистина, ама не сфаќам како светска војна има врска со евакуација и хуманитарна помош?
Со што ќе поможи, со умирањето ли? Спреми, купи си уште тоалетна. И точак ако немаш. Тоа би било отприлика. Абе Украина е темава, алооо. @Celltica во пп да ми го пушти филмот шо требало да го гледаме, ме мрзи да роварам кај е што...фала
Не видов дали се прокоментирани понови вести. Збореле Путин и Макрон, Макрон вели Русија е решена да си ја оствари целта и нема да се повлече. Изјави дека гледа песимистички. Некаде прочитав дека САД му рекле на Зеленски дека ќе ја поддржат Украина ако денесе одлука Украина да биде неутрална/неврзана. Веројатно сега битката е да се успее да се добие што подобра позиција и услови при постигнувањето на мировен договор.
Во Америка, од муабети со луѓе, ептен се со испрани мозоци дека Путин е лудак, дека бил пореметен, правам муабет за образовани интелектуалци кои веруваат дека Путин е EVIL. Толку време сум тука и никако да се навикнам колку се наивни Американците како народ.
Ами на толку филмови дека Русите се лоши момци а Американците добри, нормално дека така ќе мислат. Холивуд бомба да го отепа.
Изложени се на само еден извор на (ограничени) информации. А и преизложен да си ваљда подеднакво опасно е. Бар некоја средина да се има (општо велам).
Take shelter од 2011. Ама не сфаќам што зборите, зошто мислите дека ќе ескалира. Јас баш и мислам дека кога веќе се решени до крај да одат двете страни, евакуација на цивили е добра цел, зошто досега пример на блискиот исток и Африка скоро никогаш не биле воспоставувани вакви коридори. Или јас забегувам не знам, јас па се израдував кога видов за коридорите тоа се спасени животи. Ај стварно некој нека ми објасни најпросто пак не разбирам. Зошто би дошло до трета светска? Кај ја читав темава кај се запустив. Blissful ignorance
Демек, ако цивилите ги пропуштаат значи планираат потешко бомбардирање или битки. Ваљда во тој стил нешто.
Абе тоа сите знаеме дека ќе дојдеше на "дневен ред" за жал Биљарката ака смирувач на Селтики, втора од нејзиното име. Прва е онаа од Бушава Азбука
Да ја пишав читав пред некоја година преплавен беше нетот со тој громорозен чин каде украински војници силуваа русинка 10 12 часа бремена жена по ред се ределе они и на крај ја обесија.....
Исто и кај нас во Италија, ориентирани само кон едната страна, еве Путин, тоа Путин, ова Путин, Америките јагниња, Нато такоџе. Се’ се сведува на Путин, секој еден клик е Путин и целта на Путин. другата страна на прикаската никој никаде не им ја пласира, сачувај боже да некој излезе со спротивен став и спротивната страна на прикаската, тоа се банира и бриши експресно. На неколку пати низ вестиве ми падна смешно и жално за народов. Еве овде секоја втора вест е трета светска
@Lianna Anna, @LiliBoz ако пука Путин никаде во Европа и Северна Америка не ви е сигурно. Пишав погоре.
јас за живот зборев... а каде ќе ме пука баш и не ми е битно. што и да се случува немам намера да бегам... тоа е што е.
https://makfax.com.mk/svet/зеленски-го-повика-путин-на-преговори-2/ овој почнал да се дрогира, одлепил, или се заебава? ама сериозно..? до вчера МОЛЕШЕ за помош и викаше ,,последен пат ќе ме гледате" не знам зашо, ама ич не му верувам на актеров овој е таман да е намонтиран, учи текстови напамет и друг му ги режира работите..