Абе шо дека е 21 век. Та не е само оваа војна. Во цел свет има војни Само ова има многу големо медиумско внимание, пошо поголеми држави. Еве мапа на воени конфликти во моментот. Оние со најтемна боја се со над 10.000 жртви годишно. Welcome to reality...
претпоставувам, тие војни немаат значителен удар на економијата... па затоа не се до толку експонирани. поправи ме ако грешам.
Точно, него зборам ете од општествен/социјален карактер. И таму гинат луѓе. Кој се секира за тие луѓе? Или не се луѓе затоа што се во земји од третиот свет. Нема на Инстаграм pray for Eritrea...
Некој да ви стои пред ваш дом и пополека да ви навлегува и да ви прети со закани не би размислувале вака, сигурно нема да стоите со вкрстени раце. Епа исто е, Путин си ги штити границите и државата од НАТО Агресија.
Има многу работи кои што се неточни од нет, но според мене веродостојна ми е информацијата бидејќи голем број на граѓани протестираат во Русија против војната, а и ретко кој сака војна. На никој не му се оди директно во смрт ниту пак му се праќаат најблиските на воените линии.
Страшноооо несериозни, недоискажани се Сител со статијава. Русија нападна од територијата на Белорусија. Од Белорусија руската војска влезе во северна Украина.
Точно, ама лошото е што се прават вакви сензационални статии само за да чита народ. Затоа уште прееска многумина спомнавме, многу лажни вести има и ќе има... На двете страни... Војна на информации и освојувања симпатии е.