Oh damn. Ако мислат на нив нека им се повлечат од државата. Хуманитарна уште ја нарекле. Ебати хуманоста. Ко некој да ми ги скрши нозете и да ми подари инвалидска количка од хуманост.
Да, исто и тоа што се депортираат луѓе бизнисмени и се запленуваат нивните приватни имоти само поради тоа што се Руси е надвор од секој здрав разум.
https://sdk.mk/index.php/svet/zelen...-pobara-avioni-od-nato/#.YiD99JPAY94.facebook Насловот - Зеленски го повика Путин на директни разговори и побара авиони од Нато Оксиморон. Како може да го повика на разговор, а да побара и авиони? Мислам дека Зеленски не е свесен со кој човек си има работа и сметам дека сад многу јако го дриблаат за нивни интереси. Како што сфатив досега, Украина е важна земја од повеќе агли, затоа и Путин нема да се откаже, а Зеленски треба да ги сфати позициите и да прифати она што го бара противникот. Русија е огромна сила, како мисли да ја собори. Штом бара помош од тие кои му ветуваа, а не ја доби, знае дека сам не може. Мислам апсурдно е сѐ уште да бара воена помош, соочен со такво земјиште. А Американците, нели и тие се заплеткани со Украина, синот на Бајден со бизнис-афери, нуклеарниот потенцијал што го има земјата, лаборатории велите...значи не е случајно пикањето на носот на Сад. Оттука и ваквата реакција на Русија. А и ваквата антируска пропаганда е пародична, инфантилна, екстремна и сомнителна. Имам чувство како Америка во улога на злобна оговарачка ги собрала сите комшики и ги натерала да ѝ се криват со јазикот и да ја клеветат Русија. Како паралелно со војнава, да е битно сега крајно јако да ја наругаат. Божем е битно сега дали јас ќе слушам руски класици, дали ќе пијам вотка, па и дотаму дали ќе земам мачки дресирани во Русија. И згора на тоа ги долеваат со оружје, а демек не учествуваат. Па значи индиректно учествуваат. Многу јака пропагандна агенда и логистика имаат сад. Алал!
Горе долу на видеото кажа очекувано што можеше да каже. Тоа што приметив е во лентата што врти во долниот дел од видеото. Дека се отворало меѓународна истрага за евентуален геноцид од 2013 па се до почетокот на војнавана тло на Украина. Ако требало до ова да дојде за истрага значи има страшен притисок сите страни.
https://a1on.mk/world/ukraincite-ob...KkjE7aBBOz3pSAQI41FZpNlb7I2PS209pRu4-dwo1t4ZE Немаат мозок жими се. Ај што го рокнале.Воздух загадуваат За нас само пандемија и полициски и сите дома да седиме Јака Земја што нѐ трпи.. Ја да сум ќе се отворам сѐ ќе голтнам.Идиотизам После ова ќе дишеме џимиринки чист ваздух.. Наредно у Чернобил да отидат
А како инаку би ги паднале на колена? Во љубов и во војна сите средства се дозволени. https://off.net.mk/vesti/svet/spisok-na-sankcii-i-bojkoti-protiv-rusija Ниедна западна фирма нема да остане во Русија, и ретко кој Русин ќе остане во западниот свет. Ниедна западна фирма нема да остане ни во Украина, од технички причини.
САД и Британија воведуваат санкции против руски олигарси, меѓу нив и еден од најбогатите Руси Нели за правдата и мирот по секоја цена се носат санкцииве, илии не е баш така. САД засега не планираат да воведуваат ембарго за руската нафта
Да, тоа и јас си велев кога ја читав веста на фб, како бе во исто време додека неговите луѓе преговараат за мир и да се реши цела оваа ситуација што побрзо, да нема повеќе жртви, овај бара уште повеќе оружје и авиони да му испрателе, мислам кое лудило еј. Цело време се нешто ми кажува дека не му е целта да има мир, барем не за брзо.
За малце нуклеарка, ја спасиле сабајлево. Омг... На курсот за кодирање он лајн пишале дека биле сите Украинци, не знаев дека им е украинска фирмата оти на англиски комуницираат. Пишале дека по првичниот шок сега пак работат и дека се во скривница ама тераат понатаму. Ужас.
Тоа доаѓав да пишам https://faktor.mk/zasega-ne-e-zgole...-zaporozje-zelenski-bara-evropa-da-se-razbudi Леле има ли крај ова
Едвај заспав, прочитав дека гори некаде накај 3 часот. Наводно Украинците ја запалиле, а Русите ја чувале. Сигурно не се будали Русите, ова била најголемата нуклеарна централа во Европа, експлозијата би предизвикала четири пат поголема радијација од Чернобил. Или Рустите "само" предупредуваат.
Кој не е, ова беше близу. И да се Русите, ова што им е, предупредување ли? Само еве некои членови велеа дека мора да оди Украина до крај и да не се предева. Ако ова е одење до крај... Нека потпишува што мора и готово. Кога ќе не озрачат пак, еве не знам после џабе ќе им е независност, Нато и ЕУ. Сериозно.
Па баш, они први ќе се погодени, и Русија и Украина од ваков некој несакан настан со радијација. Што вреди после било што? До кога ќе трае лудилово, дали им вреди и на едните и на другите се прашувам? Мислам, очигледно некому му се исплаќа, ама ова веќе ми станува лудило, надвор од цел разум...
Овие нема да трошат бомби, ова бетер од бомбата ќе не озрачи. @Celltica изгледа уште ги држи радијацијата од Чернобил, па не размислуваат. Друго не знам што им е.