Војна во Украина

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 24 февруари 2022.

1. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.793
    Допаѓања:
    41.889
    Зелениот не може да му контра на Путин, нели? Како да најде мирен начин? Многу е интересно што одма вината ја префрлате на нападнатите, не на напаѓачите. Секогаш послабиот е виновниот, така и сега.

На senjorita-v, Tanjamm и staycalm им се допаѓа ова.
  2. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Он (и тие пред него) не можеле да најдат мирен начин да ја скротат 8 годишната војна што им се случува пред нос внатре во Украина, не па на цела територија.

На sonuvana и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  3. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.341
    Допаѓања:
    8.683
    САД нема да воведат санкции за увоз на горива од Русија.

Jen Psaki: Би ни требале години за да станеме целосно независни од руските горива иако само 10% од увозот доаѓа од Русија. Засега само ќе ја прекинеме изградбата на Северен тек 2 од Русија до Германија за да го оневозможиме користењето на руски горива во Европа.

Која им e целта на овие бе?

Последна измена: 4 март 2022
    На Ivan4e04, daylight, sonuvana и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    1.789
    Србија со масовен протест ја подржа Русија

На sonuvana и quattro им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.395
    Допаѓања:
    260.024
    Па кога комедијант е претседател нормално ќе нема да најде начин. А сега како ќе се договарат?
    Воопшто никој овде не ја подржува агресијата на Русија и Путин, не знам кој би го оправдал, ама ајде малку да се соочиме со реалноста. А таа вика Путин е моќен и дали на мирен начин или со војна, ќе го добие тоа што го сака.
    Еве САД ништо од санкциите со нафта.
    Ама битно Европа се истрча со санкциите, и сега гас нема.
    Уште Ахој не ти се јасни некои работи?
    Треба да ти бидат, ова ти е шоу за народот, а позадината се моќта и профитот.
    Е затоа народот во Украина не смее да плаќа и да биде убиван.
    Тоа зборувам јас, нема овде Украина во ЕУ, Украина да се ослободи. Се знае кој и зошто војува.

На Ivan4e04, Indiegurl, Cherry333 и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    9.877
    Да, баш сега тоа гледав, а и во Црна Гора имало собир. Во МН инаку политичката ситуација не е најстабилна подолг период.

На Summerbaby му/ѝ се допаѓа ова.
  7. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.700
    Допаѓања:
    8.657
    Бидејќи предходно се чудевте како може руски војници кои биле пратени да војуваат во Украина да немале појма дека одат во војна погледнете го видеово.

Може некој да ми објасни како е можно да не знаат дека државата им ја нападнала Украина?

Они живеат во тотално одрекување и со испрани мозоци.
    Жената која што вели - немаме ние што да правиме ако Путин така одлучил ?!?
    Они веруваат дека нема што да се мешаат.
    Потоа другата вика: Ова ќе се одрази на нас, губење на работни места, поскапувања, ќе не удри по џеб ама он знае најдобро што прави, веројатно така треба да биде.

Ја сум во шок што ова се возрасни луѓе.

Дечкото кој што изјавува дека не би да зборува на таа тема затоа што може да биде опасно. Доволно. Се е јасно.

Цитатот од Марк Твен кој го постирале во коментарите комплетно ја отсликува целата ситуација - It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled.

На baguf4e, cresa-jagoda, Bezimenka90 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.776
    Допаѓања:
    14.223
    Велите да се предадат. Добро, се дава ли така лесно територија, која патем не е со чисто руско население? Еден куп услови. Ако капитулираат, кој им гарантира дека нема да им наложат уште некој услов плус? И ќе гинат многу луѓе, ќе има огромни штети, ама и Русите ќе гинат. Смее ли Зеленски да прифати услови за кои можеби народот не се сложува? Ако прифати нешто што не им одговара, неговиот народ ќе го убие. Тоа е земја на сите Украинци, не е негова лична парцела, па кому сака ќе ја распарчува. Јас очекував да капитулираат за 2 дена, ама еве ги 9 дена се борат. Чекаат притисок од надвор кој ќе ги спаси. Путин почна војна затоа што е силен, не затоа што Украинците не знам што згрешиле. Еден куп договори во светот се потпишуваат, и воопшто не се почитуваат, па што? Сегде ли војни ќе избиваат? Азов и слични глупости се само алиби.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  9. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.341
    Допаѓања:
    8.683
    Podrska-Rusiji-Srbija-Srbi-podrzavaju-Ruse-1-.jpg IMG_20220304_220502.jpg 47129455_101.jpg
    252498_rusi-srbi-skup-18_f.jpg
    IMG_20220304_221420.jpg

Бугарите вчера
    FB_IMG_1646428041209.jpg

На sonuvana и Summerbaby им се допаѓа ова.
  10. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.793
    Допаѓања:
    41.889
    Ништо нека не те изненадува во врска со ова. И Фејсбук и Твитер е забранет веќе во Русија, отсечени се.

Види кај @yeahrussia на Инстаграм какви приказни им кажуваат на децата.

Денес си донесоа и закон со кој на оние којшто споделуваат спротивно од нивната пропаганда им следува 10-15 години затвор, или така нешто.
    ---------------------
    Белград е единствениот град во светот којшто со протест искажа масовна поддршка за Русија. Немам коментар.

На Indiegurl, baguf4e, Bezimenka90 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    9.877
  12. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.700
    Допаѓања:
    8.657
    Цела среќа па форумов не ни го читаат грчки, бугарски и српски политичари..
    Кога би знаеле како размислуваат повеќето и дека се сите за да се потпише капитулација уште одма, мислам дека утре би не нападнале :D:D

Добро ајде да земеме у предвид дека ќе се предадат и Путин ќе си го исполни зацртаното. Што кога ќе продолжи со другите држави?
    Значи нека оди по ред, нека бомбардира држава по држава и цел свет е негов.
    Јер јебига јачи је :tmi:

Да гинат украинци, ама гинат и руси. Како ви е ок тоа што он за свои цели праќа деца од 20, 21 година да се борат?
    Или само украинциве ги жалите?

На Tanjamm и Ahoy им се допаѓа ова.
  13. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    1.789
    Што мислите ке се ескалира ли во БИХ ?

14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.776
    Допаѓања:
    14.223
    Путин за мене е веќе поразен со самото тоа што не успеа за 2 дена да ја натера Украина да капитулира. Ова дури го говореше и македонски екс амбасадор во Украина. Тој кажа дека Зеленски со тоа „Слава на Украина“ само дава морал на народот, ама за кратко ќе мораат да капитулираат. Еве 9 дена поминаа. Ќе им се приклучат странски борци, платеници, цивилите ќе избегаат преку коридори, а Русите ќе чувствуваат финансиски штети. Кулеба мудро игра засега според мене. Украина не е некоја велесила, па некоја пребогата и не знам каква држава. Тоа ти е држава слична на Македонија, ама за разлика од македонските политичари, тие настапија храбро. Пример кога упаднаа 40 терористи во Диво насеље, три дена ги немаше да кажат што се случува. Цели три дена ги немаше за еден напад. На третиот ден се појави Гордана, а Груевски го немаше воопшто, а вие велите Зеленски бил комичар, па не бил политичар, па што направил. А што направил? Дојден е на власт во 2019 година, и проблемите почнале многу порано. Да се решаваа така лесно провлемите, државите ќе беа совршени, а и сите ќе беа политичари.

И што е со тие млади руски војници, буквално деца? Се си мислам дека е лажна вест, не ми се верува дека Русија војува со деца.

15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.233
    Путин е крив, добро. И, што правиме понатаму со тој податок?

На Lianna Anna, Peanut Butter, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.700
    Допаѓања:
    8.657

Мисли си и понатаму дека е лажна вест.

Мене не ми се веруваше кога видов слики од мобилни крематориуми.
    Будалата спремил се за да се прикрие бројот на жртви.
    Понудил и некоја смешна сума пари на семејствата на кои ќе загине руски војник.
    Он и цена ставил на секоја глава :puke:

Сега кога гледам дека им забранил инстаграм и фејсбук, а на ред е и твитер, јасно ми е зошто.

Политика никогаш не ме занимала, али колку ми изгледаше како кул председател до сега толку сега ми се повраќа од него.

На baguf4e, Ahoy, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.776
    Допаѓања:
    14.223
    Не сакав ни да копам, се надевав дека е лажна вест. Eпа ако им праќаат деца, зошто Украинците да капитулираат веднаш и да не се борат? Ова е смешно за Путин кој тука го величиме. Во историјата има случаи каде една земја војувала против две здружени и успеала да победи поради добрагта армија, и да оцепи територија. Тоа го сторила Чиле, а војувало против Перу и Боливија и денес, Боливија затоа нема излез на море. Не дека Украинците ќе победат, ама нека се борат до крај. Се борат за опстанок и иднина, каква и да е таа иднина. Не се сите како Македонците, кој што бара дај му и „ќути, има и полошо“. Затоа кај нас секое село тука посебен јазик ќе ми користи, и права ќе ми бара.

18. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.700
    Допаѓања:
    8.657
    Најдобро би било кога и двете војски би откажале послушност па кој ги ебе и Зеленски и Путин. Нека се договараат, нека се убиваат, што сакаат нека прават.

Уште колкава територија и треба на државиве за да биде доволно? Уште колку пари им требаат за да биде доста? Уште колку моќ им треба на политичариве за да бидат задоволни?
    Не е ли доволно тоа што веќе се има?

А таман мислев ковидов дека не зближи и дека сите увидовме дека сме ништо едни без други.

На Kanya, cresa-jagoda, st-el и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    23.776
    Колку ми се повраќа од Србиве, не ми се верува (ама ми се верува) дека толку луѓе излегле Путин да го подржуваат. Еден од најнационалистички народи, бљак. :puke:

На baguf4e, Bezimenka90, simoncelicius и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.404
    Ако ескалира во Босна, ќе биде и на целиот Балкан.

На Summerbaby му/ѝ се допаѓа ова.