Војна во Украина

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 24 февруари 2022.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Тоа е тоа луѓе.
    До утре може да збориме, мило ми е што во ваква ситуација гледам дека на сите ни е будна свесноста за жртвите кои непотребно ќе настанат и заминат, а тек допрва стапот од економски аспект ќе го осетиме.
    Од мене толку бидејќи стварно не гледам што моето мислење на форум ќе помогне, спаси, реши нешто...

На Ivan4e04, senjorita-v, Bratot и 8 други им се допаѓа ова.
  2. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.765
  3. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    9.914
    Ova i e realna shansa na Amerika da pochne da se pretstavuva vo pohumano svetlo, a Rusija da bidat negativcite. Podobro da ja iskoristi, posle dolgi godini imidz na loshiot svetski policaec.

На Bezimenka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.873
    Сто пати сакав нешто да пишам на дискусијава, ама на крај сфаќам дека е џабе. Ниту знаеме нити ќе дознаеме што се случува зад затворени врати. А никој од нив не е по скривници со народот да слуша експлозии цел ден. Чие влијание и да дојде, факт е дека народот таму нема да живее добро, пак ќе работат за 2 долари дневно и одново и одново ќе бидат подрачје во вечен конфликт на големите сили.
    Премногу ми е жал ми е за обичниот човек во било која земја во војна, никој жив не заслужува да не знае дали има утре, дали ќе си ги види најблиските, да си ја види урнатата куќа во која си го оставил животот и да седи по подруми да слуша експлозии. Никој на светов не заслужува да остане во таква неизвесност.
    Гледам луѓе цел ден бодрат некоја страна, се радуваат демек аа убаво направи овој, убаво направил другиот, мислиш нешто било што убаво има во ситуацијава. Не разбирам.

На Ivan4e04, do-re-mi, Lianna Anna и 19 други им се допаѓа ова.
  5. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.350
    Допаѓања:
    19.874
    Кај Бетмен има споделено клип срце се кине, колку ли само дечиња се уплашени и плачат... Клет да биде тој војна прв што почна.

На spacegirl92, Justicija, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  6. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    8.774
    ❗️Од денешното обраќање на Претседателот на Руската Федерација Владимир Путин

Владимир Путин: Денешните настани не се поврзани со желбата да се повредат интересите на Украина и на украинскиот народ. Тие се поврзани со заштитата на самата Русија од оние кои ја земаа Украина за заложник и се обидуваат да ја искористат против нашата земја и нејзиниот народ.

[...] Едноставно не останавме без друга можност да ја браниме Русија, нашиот народ, освен онаа што ќе бидеме принудени да ја искористиме денес. Околностите бараат од нас да преземеме решителни и итни дејства. Народните републики на Донбас се обратија кон Русија со барање за помош.

[...] Сега неколку важни, многу важни зборови за оние кои можат да бидат во искушение да интервенираат во тековните настани. Кој ќе се обиде да не попречи, а уште повеќе да создаде закани за нашата земја, за нашиот народ, нека знае дека одговорот на Русија ќе биде моментален и ќе ве доведе до такви последици какви што не сте доживеале во вашата историја. Подготвени сме за секаков развој на настаните. Донесени се сите неопходни одлуки во врска со ова. Се надевам дека ќе ме слушнат.

http://kremlin.ru/events/president/...zz1znwat09kOeyvZMZcZVdy5XoM61inMVDQwtkrfbXIK4

7. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.488
    Допаѓања:
    41.207
    Не ја нападна. Само даде пристап на руските трупи од нејзина територија да влезат во Украина. Нешто слично како што Македонија даде пристап на САД за време на војната со Југославија да се користи нашиот воздушен простор за напади и бомбардирања.

Како што и ние тогаш немавме избор и бевме принудени да им дозволиме на Америте, така и Белорусите се принудени да им дозволат на Русија.

А тоа е така затоа што пред некое време имаше обид за пуч во Белорусија од страна на САД (како што се случи со Мајдан во Украина 2014) за поставување на про - американска власт, со што Лукашенко ќе паднеше. Е тука му искочи Путин во помош и со сили и војска и логистика и се за да опстане на власт, му ја спаси главата, а за возврат Лукашенко му стана пион на Путин. Плус Белорусија се во тој нивниот Евро-Азиски сојуз или како и да се викаше што е пандан на ЕУ.

Последна измена: 24 февруари 2022
    На Ivan4e04, senjorita-v, Bratot и 8 други им се допаѓа ова.
  8. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.694
    Ама македонскио народ се сите на крв и насилство за се и сешто, мажиште бил Путин оти дигнал војна... Немам што да искоментирам, запрепастена

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.488
    Допаѓања:
    41.207
    Нашиот народ е глуп затоа што не расудува логички и не си гледа прво за себе, туку гледа емоционално - идеолошки, реваншистички и затоа многу од нив го поддржуваат Путин во ситуацијава и навиваа за војна. А не сфаќаат дека со таа војна, губиме и ние. Ова е како сам да земеш и да си пукаш во колено. Нас војна никако не ни одговара. Ниту ни одговара да се помести фронтот на наша територија и тука да си го мерат Америка и Русија. Оти гледаме дека таму каде што си го мерат, тие земји страдаат.
    Не дека ќе не прашаат нас во една таква ситуација како што не не прашуваат сега, ама македончето наместо да ги увиде овие работи и геостратешки да се постави онака за да гледа првенствено за своите интереси, оно тоне и тоне.

А дека Путин моментално е најголем светски лидер, страшно добар аналитичар, смирен пред се и рационален е. Путин е најдоброто нешто што и се случило на Русија после Ленин, или можеби после Петар Велики, Екатерина 2 и други еминентни владетели кои ги имале во државата.
    Путин ти е лидер кој или го сакаш, или го мразиш, ама го мразиш со почит и потајно посакуваш и твојата земја да има таков лидер.
    Па да ги прашаш Американците сега дали би сакале Путин да им е претседател или Бајден, 99% ќе го изберат Путин.
    Никој нејќе некадарен човек да води држава, сенилен, нерационален, човек кој ја втурнува својата земја во грешни политики или човек без свое јас, полтрон кој извршува она што ќе му го наредат. А, такви се повеќето денешни лидери, заклучно со ова нашиве газолизачи на власт кои повторуваат како папагали пред ТВ она што им го наредиле.

На Ivan4e04, Kitten, Tanjamm и 15 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.459
    Допаѓања:
    260.422
    Волку и Русите не го воспеваат Путин како ти.
    Дали си сериозен?

На Ivan4e04, Lella, senjorita-v и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.488
    Допаѓања:
    41.207
    Ова не е воспевање. Ова е факт. Прашај некој со војнички ранг што е, политичар ама искрено да зборува, бизнисмен или било каков човек на функција, ќе ти каже колку всушност е добар лидер Путин.

А јас да го воспевам, не го воспевам. Ниту го сакам, ниту сум за Русија во ситуацијата. Како што реков, треба да сме паметни и да си ги гледаме своите интереси, а интересите на Македонија моментално не се совпаѓаат со интересите на Русија. Ние сме од спротивната страна моментално и не ни одговараат нас војни, немири.
    Туку сакам и ние да имаме некој на власт како Путин, или бар приближно добар, наместо овакви полтрони како што имаме. И Америка би сакала некој како Путин. Секој би сакал, да не се лажеме.

Доказ за ова е и фактот со каков почит му се обраќаат највисоките Адмирали од САД, Претседателите на САД, Борис на Англија, Макрон, Германија и сите останати земји во светот. Никој не земал да го исмева Путин или да кажува дека е слаб лидер. Што не е случај пример со Бајден или БоЏо од друга страна.

На senjorita-v, Tea678, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  12. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.694
    Заради пари и моќ умираат луѓе а вие величете некој кој покренува војна, нека има војна тука ке се испокакате сите што подржувате руски хитлер.

На Ahoy и elimkd им се допаѓа ова.
  13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.481
    Допаѓања:
    22.411
    Колку и да го ругате Путин и јас не ја сакам многу многу Русија, ама Путин е директен и одлучен човек и гледајте го видеото само кај што прави со некој висок функционер или шпиун негов муабет, се посра човекот кога му се обрати Путин.

Путин не бира зборови, да дрибла ко овие од ЕУ или САД, па да играме циркузи, кратко јасно концизно кажува.

На Tea678, cresa-jagoda, Leucadia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.488
    Допаѓања:
    41.207
    Тука имаше војна, пред 20 години. Луѓе наши загинаа. Чеда на мајки македонски од Прилеп, Битола, Тетово... Пола држава ни ја иселија, куќите ни ги земаа, имотите, безброј македонски огништа згаснаа.
    Тие со кои војувавме сега ни се во парламент. А тие што ги помагаа и пикнаа на власт ни ја управуваат државата, па еве ги величаме. :)
    Која хипокритичност.

На Ivan4e04, Kitten, vitamina и 26 други им се допаѓа ова.
  15. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.694
    Ова со војните само не враќа назад пред 100 години.. ова е пропаѓање во жив песок, мислев дека Путин е попаметен и ке го реше ова рационално без насилство ама..

На spacegirl92, hello-kitty.90 и elimkd им се допаѓа ова.
  16. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    9.914
    Putin e slichen na Hitler, no ne se oblaka dobro kako nego, vo kozhni mantili, fensi sakoa, capes i Hugo Boss uniformi.

На christinnn, Bezimenka90, Justicija и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.400
    Баш тоа реков
    Прееска.Мрзам војна, и ова не е океј
    Иако сфаќам дека сака да се заштити.Ама можеа почовечки
    3B7A2F6D-1064-4A5C-81F3-10A2D2D9B542.jpeg И стварно нѝ треба..да не нѐ рабра секој

На buba4e89, SeaMermaid и Billy Idol им се допаѓа ова.
  18. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.366
    Што стори величење, полека малце успори и земи малце прочитај некоја историска книга или гледај документарци пред да пишиш вакви глупости, Петар Велики, човек кој ја модернизира Русија, ја прошири територијата, црпеше од западот и пренесуваше во татковината, … а Ленин пак што направи освен што беше водич на болшевиците и кој пакост го направи во Русија… немој за историја да пишуваш безвезе ако не си воопшто прочитал ниту еден податок туку пишуваш од дедовци покојни што ти кажале.

два пати те читам нас војна не ни одговара… а на кого му одговара војна? На кого му одговара да гине невин народ??

На senjorita-v, crimson, boomsleng и 6 други им се допаѓа ова.
  19. fans

fans Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    91
  20. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.694
    Русија нека ја нападне Турција ако веќе прави војна да ја видеме а не слабта Украина..