Е глупости! Пред некој ден читав текст на страницата Окно, за руската салат да не се јаде, ама мислев е паравести, ко зафрканција. А тоа сега наслов го ставиле на дневни вести. Господи наш! Руски капи секако не јадам, дека со кокос се, ама руска салата со кифлички за Нова година, па и руски класици милина. Ја обожавам класичната музика. Шо е бе финтава, знае некој да објасни?
Искрени сме, барем јас сум. Ги преплакав дечињата на кого треба да им донирам облека. Не сме сите бесчувствителни, затоа и доста коментари се да престане војната, да се договорат по цена и да изгуби Украина. Баш заради невиниот народ во Украина. Оти некои работи немаат цена. А не оти некој овде ја оправдува Русија и Путин. Патем, точно е, се плашеме и од нуклеарна катастрофа. Скроз нормално е. Не би да плаќам цена заради болните апетити на САД и Русија.
Па на Америка ѝ одговара Словени да се мразат, да се убиваат. Ужива во ова моментално. Америка е зло, подлост светска, олицетворение на сета злоба и лицемерие.
Руските сили ја стопираа операцијата утринава во 10 часот по московско време (08 часот по средноевропско време) за да дозволат хуманитарни коридори од украинските градови Мариупол и Волноваха. Украинските цивили имаат 5 часа да го напуштат градот. Операцијата продолжува после 17h.
Не би ме чудело Украинците сами да пукале да ги криват Русите... Не дека ги правдам Русиве ама па и Украинциве не се цвеќенца пролетни за мирисање.
Видеово има 2.7М гледаност. Пробајте да најдете негативен коментар, ве предизвикувам. На сите можни дебати дава детални и реални одговори, без да ја испревртува вистината и буквално ги уќутува американскиве новинарчиња. Не поддржувам војна! Ама баш ме интересира дали вака Бајден може да склопи 2 реченици, мирно и приземно без да се дере и да забораи за што зборел
Украинската редовна војска и Руската беа за евакуција. Русите од прв ден рекоа дека за цивили и тие што се откажуваат ќе има пат секогаш. .. Обете имаа веќе формирано коридор денеска. Наци војската по никоја цена нема да го дозволи тоа зошто го губи штитот. Еве нешто уште вчера известено за тој град и за нив. Према тоа ако држи вода информацијата ако заминАт цивилите ќе ги срамнат со земја тие воени формации.
Па добро зашто? Добро шо е со Украинциве? Ај Путин шо е луд, едниве беа присебни.Двајца луди праат КУРШЛУС Господ напомош на народот..Овие први за на метак се бе
Заради предавство. Уствари ради тоа што бил агент. Уствари дека он единствен носел одело на преговорите...