A во меѓувреме, храбриот лидер- видео во линкот подолу. Граѓани на Русија- запрете ја војната. Ќе ја бомбардираат Одеса, ќе биде воен криминал. https://www.index.hr/vijesti/clanak...92.aspx?index_ref=naslovnica_sredisnje_teme_d Кој беше хаштагот, да помогнеме...#stopwar или нешто друго да твитаме
Ovo je planirani rat Ма немој да ме јебеш Кузнае од кога е планирано ова, чим Пендо ,,знаел” уште во ноември
Били ова маж ми го зборува од почетокот. Он е скроз убеден дека Русите имаат нешто пронајдено, и дека не се за џабе околу нуклеарните централи. На крај вака и ќе испадне дека позадината е и производство на нуклеарни бомби. Ќе видеме што и како ќе се случи на крајот.
Војните официјално ги почнуваат овие политичари, а се искреирани и поттикнувани и финансирани од олигарсите кои ги држат. Порано се војувало за територии сега за ресурсите во земјите во кои наводно фали демократија според САД. И сега се хибридни модели на војна, кои се водат со год. наназад со медиумско бомбардирање на јавноста. Инаку САД се засновани на практични и цврсти демократски начела, кои демек се уште ги шират и спроведуваат насекаде ама сегашната демократија нема врска со таа првичната. Само профит ги види тоа е зад сегашниот параван наречен демократија. И ете го пак еврејското лоби кое кочи и не за џабе е ова Во САД еврејското лоби има огромен импакт и никогаш нема да дозволи издигање и величење на земји во кои се воспеваат нацистички идеологии и им се дава право на такви структури да се заедно со власта. Ни Украина ниту Русија ниту НАТО се цвеќиња за мирисање, извалкани им се на сите рацете со крв, но тука приказната иде засади национализам и искреирај омраза меѓу народот руси-украинци( 2001ва кај нас исто сценарио, ви текнува?) и започни провокации кај двете страни на третата што ќе и обезбедат само профит и воено ослабен јак конкурент Русија. А Русија со право се грижи за безбедноста со вакви хипокрити како САД, НАТО. Сепак имаше начин да не ескалира, меѓутоа Зелениот мн.зелен испадна, а овие загризаа на мамката, а зошто и како ќе вудиме. Мене ми личи ќе мерат сили за некое време на други територии и на САД и одговара ослабен, делумно ослабен противник и им одговара дестабилизација на др.реони, профитираат и воено и секако.
Јас едно знам. Така добра пропаганда направија и ја прикажаа Украина и зеленион како жртви на Русија, секоја чест. Тоа дете поминало само низ граница ( само без родителите ама го пуштиле со други луѓе зашто гледаат да го спасат), па слика од 18 месечно бебе во Миропољ како умкра од шрапнел.. Трагедиите на луѓето се само нов наслов, и борба за најдобра фотографија на фотографот од УСА или Англија, приказна за натпис која утре ќе собие Пулицер. Никогаш нема да дознаеме што всушност се случува таму. Само ќе се бројат жртви, уништени градови. Ова со влада во егзил ми личи на почеток на поделба на Украина.
Во Мариопол крвави битки. Бебенце од 18 месеци повредено од бомба, веднаш однесено во болница, таму нема струја, докторите со светилката на телефонот го прегледувале. Починало душава ме боли. Сега откако имам и јас дете, си го гледам детево, не можам да сфатам каков ужас, каков хорор. Дали ќе запрат некогаш имбецилите, вид да не им се види на никого! Детето никому не погрешило, зошто го убиваат мороните? Трагедија
Русија ја нападна Украина. Народот во Украина страда поради Русија! И на сите ова им е јасно освен на русите,србите ,форумџиите на фемина и 70%народот на Мк. Милион изговори напишани за оправдување на оваа агресија. Па вртење ко киша око Крагуевца да не биде очигледно. Оправдувања за парчосување на туѓа држава значи оправдување на парчосување и во вашата! Срамота! Идиотот од Кремљ отворено кажа дека не постојат Украинци и Украина,дека го интересира територија! Какви лаборатории,заговори,Америки,Нато мато бакрачи?! Во Украина се бранат Украинци,не америкнци или натовци,одете кажете им дека се во заблуда и дека се будали што се бранат. А и Среќа што се борци кои се борат 12 дена,а не јадници,кои веднаш на царот Путин ќе му ја дадат државата на послужавник. И што е најстрашно сето тоа од потикнато од страв да не се наруши комфорот со 300%повисок плин. А Некој ќе остане без дом поради руски бомби. Па уште политички бистрења Украина да прифатела да биде неутрална. Па Украина е неутрална,не е ни во Нато ни во Еу ! Оваа војна е и на русите,кога ќе не можат да подигнат пари од банка,кога ќе мораат да купат Лада кога друго нема,а наместо јаболко на лаптоп ќе имаат црвена петокрака,кога ќе живеат затворени ко што живеел нивниот прадедо,тогаш може ќе се разбудат,во меѓувреме ќе си сносат и тие одговорност за идиотот што го финансираат и што се заканува на Европа.
Прв пат слушам за болдираното. Не знаев за ова, фала ви за просветлувањето. Видиш ја до сеа мислев сите Руси се лоши луѓе и сите Украинци се добри. А сега ти и Били изгуглајте шо се дешава на лЏбт луѓето во владеењето на Путлер. Па и си зимаат за право да ме означуваат дека поддржувам неонацисти. Марш бре.
https://nypost.com/2022/03/05/young-ukrainian-volunteer-killed-after-delivering-food-to-dog-shelter/ Отишла да донира храна во шелтер за кучиња, ја таргетирале и ја убиле на враќање И не, не е фејк њуз... Да имаше луѓе у тоа војската и полицијата што апсат жени по антивоени протести, масовно ќе ги спуштеа оружјата и ќе одбиеја да служат на крволочен диктатор, или ќе се свртеа против него. Ама не, затоа за војска и полиција ни трошка почит!
Ќе останат многу без дом, ќе останат и многу без живот, оти некој си игра политика. Како беше, зошто американците не престанат да го финансираат злото и не престанат да увезуваат нафта од Русија, и зошто Енглезите не примаат украински бегалци?
А овие шо протестираат и за Русија и за Украина Шо мислат дека ќе постигнат? И то го заболе Путин.На толку санкции не застана, на 200 души шо урлаат ќе застане? Шо се мачат
Не поради тоа што некој си игра политика. Поради тоа што некој поради свои цели загрозува туѓ територијален интегритет.
срање…битно пари ќе донираме Се циганчиме за 50€.Клошарана срамота.Се бараат ли пари на луѓево сеа? До 50те евра им дое??? Не им ли е жал? сед бат тру
Само имај предвид дека и Русите можда лажат и манипулираат. И нема да е ништо невообичаено за Путин и неговите. Исто ко што Американците почнуваа војни со лажни претпоставки и докази кои никогаш не ги покажаа. Битно убија лидери, осакатија народи, држави и ден денес не се средија. И покрај „демократите“ што ги поставија. Имам чувство, искрено, искрено дека се' што Русија во моментот прави е copy-cat на видени сценарија што ги режираше УСА и на Блискиот Исток и тука.